Здравейте колеги от скоро имам един проблем с колицата и той е следният, да ме извиняват модовете ако има подобна тема но не можах да открия .....
Та да започна по същество колата ми е Golf /// 1,8 ABS и имам следният проблем , колата ми гасне при пускане педала на газта и изклюване от дадена предавка и по точно от високите обороти , или ако не изгасне то се задържа на едни 200-250 оборота на който неможеш да разбереш дали колата работи или е изгаснала и след това бавно пак си се покачва на нормалните 850 об/мин , това нещо колата го прави само на работа с бензин ......
След което веднага се захванах с ламда сондата закачих ме я на компа и действително се оказа , че е свършила курса , реагираше много бавно на промените в работния цикъл на Двигателя, който е запознат с тия неща знае за какво му говоря , последва смяна с нова и за момента всичко стана колицата започна да мърка без колебания в оборотите и забравих да кажа , че преди да сменя имах и много силен мириз на неизгорял бензин от ауспуха и този проблем също изчезна и всичко хубаво беше до тогава докато обърнах на Газ след това пак на Бензин и пак забелязах същите симтоми на колебанията на оборотите и така колата след няколко смени Бензин /Газ пак започна да създава проблеми ...
Имам приятел Газаджия и той ми каза да използвам един стар трик с изваждането на плюса на акумулатора за няколко минути , че по този начин се трият някакви грешки от Компа на колата и така и направих , след тази интервенция всичко пак се оправи колата отново е екстра ........
И ето го проблема който немога да открия , че тези промени в работата отново се появяват след няколко смени на горивата имам предвит Газ/Бензин и обратно , вадя клемата и всичко се оправя , но не мисля , че това е решението на проблема , трупа някакви грешки но немога да разбера от къде се появяват и къде ги съхранява компа , че да му пречи на нормалната работа на Бензин .....
Проблем с 1,8 ABS при смяна Бензин/Газ .........
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Проблем с 1,8 ABS при смяна Бензин/Газ .........
Като работи на газ трупа грешки и след това не работи както трябва на бензин. Решението е ключе или реле за прекъсване на захранването на ЕКУ-то 

- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голфа си го имам от повече от три години и преди съм нямал този проблем а сега от извесно време го прави това , значи причината е в нещо друго ........ Хайде колеги помагайте....
- danailr
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AVF 2001
при мен проблема е същият,но започва да мени оборотите след като се включи перката(много странно)
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
Spasov_G написа:Голфа си го имам от повече от три години и преди съм нямал този проблем а сега от извесно време го прави това , значи причината е в нещо друго ........ Хайде колеги помагайте....
колега проблема си е от натрупване на грешки който са обичайно свързани с ламбда сондата след като ресетнеш компа всичко се оправя или трябва да покараш на бензин и пак ще се оправи!сутрин като палиш и колата е студена всичко е добре на бензин но като загрее тогава ги прави тез номера ако е така не се притеснявай карай!оправя се със http://runel-tech.com/?p=productsList&iCategory=10
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”