Проблем със задна лява гума
-
GrayWolf
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със задна лява гума
Братлета имам мн кофти проблем с мойто Венто.Преди 2 месеца сложих лети джанти 15',а старите ми бяха 14'.Оттогава при неравност на пътя само отзад от ляво ми опира някъде и нз къде.Предположих,че е от амортисьорите,тъй като и без това бяха сдали багажа.Купих чисто нови предни и задни амортисьори и пружини,вчера ги сложих и то кво-същата работа.Пак опира.Странното е,че е само от едната страна иначе очевидно щеше да е от джантите,но те не са големи нито гумите са високи(185/60/Р15).Ще съм страшно благодарен на всякаква помощ.Някакви идеи къде може да опира,как да разбера и как да отстраня проблема.Благодаря предварително.
Последна промяна от GrayWolf на Пет 22 май 2009 15:09, променено общо 1 път.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Проблем и то голем
Колега,провери Офсета / ЕТ / на 15" дали е същия като на 14". Ако разликата е голяма са изнесени гумите навън и закача.
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
опира ти гумата в калника!това се получава защото джантите не са с необходимото ET!и при мен беше така когато купих колата и опираше само от ляво!смених като теб всичко ново и пак си опира!проблема се реши с по три тампона на пуржина който непозволяват на пуржината да си свива много!имах опасения за по твърдо возене чупене на пуржини но вече три години никакъв проблем!тампони си купи от някой магазин за части за Лада че са по тънкана!успех 

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
GrayWolf написа:Братлета имам мн кофти проблем с мойто Венто.Преди 2 месеца сложих лети джанти 15',а старите ми бяха 14'.Оттогава при неравност на пътя само отзад от ляво ми опира някъде и нз къде.Предположих,че е от амортисьорите,тъй като и без това бяха сдали багажа.Купих чисто нови предни и задни амортисьори и пружини,вчера ги сложих и то кво-същата работа.Пак опира.Странното е,че е само от едната страна иначе очевидно щеше да е от джантите,но те не са големи нито гумите са високи(185/60/Р15).Ще съм страшно благодарен на всякаква помощ.Някакви идеи къде може да опира,как да разбера и как да отстраня проблема.Благодаря предварително.
Ako наистина си сложил този размер...доста са големи с 25мм по-голям диаметър са!!!Аз съм с '15-ки ама са 195/50/15 които са доста по-малки по размер.
А там където опира гумата , я в купето , я другаде , със сигурност има белези.Ходи сваляй гумата и огледай хубаво...
..
П.С. 6 JX15H2 ET45 4/100 това излиз за всички модели без GTI- 6.5 JX15H2 ET43 или 6 JX15H2 ET38 5\100 - за GTI
-
GrayWolf
- Автомобил:
- Двигател:
GTspecial написа:GrayWolf написа:Братлета имам мн кофти проблем с мойто Венто.Преди 2 месеца сложих лети джанти 15',а старите ми бяха 14'.Оттогава при неравност на пътя само отзад от ляво ми опира някъде и нз къде.Предположих,че е от амортисьорите,тъй като и без това бяха сдали багажа.Купих чисто нови предни и задни амортисьори и пружини,вчера ги сложих и то кво-същата работа.Пак опира.Странното е,че е само от едната страна иначе очевидно щеше да е от джантите,но те не са големи нито гумите са високи(185/60/Р15).Ще съм страшно благодарен на всякаква помощ.Някакви идеи къде може да опира,как да разбера и как да отстраня проблема.Благодаря предварително.
Ako наистина си сложил този размер...доста са големи с 25мм по-голям диаметър са!!!Аз съм с '15-ки ама са 195/50/15 които са доста по-малки по размер.
А там където опира гумата , я в купето , я другаде , със сигурност има белези.Ходи сваляй гумата и огледай хубаво...
..
П.С. 6 JX15H2 ET45 4/100 това излиз за всички модели без GTI- 6.5 JX15H2 ET43 или 6 JX15H2 ET38 5\100 - за GTI[/quoте][/quoте]
Старите ми гуми са 175/70/R14,а новите 185/60/R15.На калкулатор разликата е 2мм.
-
GrayWolf
- Автомобил:
- Двигател:
titi7707 написа:опира ти гумата в калника!това се получава защото джантите не са с необходимото ET!и при мен беше така когато купих колата и опираше само от ляво!смених като теб всичко ново и пак си опира!проблема се реши с по три тампона на пуржина който непозволяват на пуржината да си свива много!имах опасения за по твърдо возене чупене на пуржини но вече три години никакъв проблем!тампони си купи от някой магазин за части за Лада че са по тънкана!успех
Колега значи ръгам по 3 тампона и на двете пружини и си свиркам така ли ?Ама как точно да ги сложа?
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
вдигаш на крик сваляш гумата пуржината се разпъва слагаш тампоните те си имат канали където да влезне пуржината като гледай да ги разположиш така че да не са един над друг!
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Колеги защо решихте, че е от тампоните като му опира само отзад в ляво ?
Колата да е имала удар отзад от ляво някъде ?
Да ти е крив задния мост ? (всъщност това могат да ти го установят на местата където предлагат реглаж на преден и заден мост но аз да си питам
.)
По принцип ако ти опира някъде не е зле да свалиш задна лява гума и да видиш къде точно опира.
Да ти е крив задния мост ? (всъщност това могат да ти го установят на местата където предлагат реглаж на преден и заден мост но аз да си питам
По принцип ако ти опира някъде не е зле да свалиш задна лява гума и да видиш къде точно опира.
-
GrayWolf
- Автомобил:
- Двигател:
Pavcho2 написа:Колеги защо решихте, че е от тампоните като му опира само отзад в ляво ?
Да ти е крив задния мост ? (всъщност това могат да ти го установят на местата където предлагат реглаж на преден и заден мост но аз да си питам.)
Удряна е отзад в ляво при предишния собственик,но е минавала на реглаж и мостът не е крив.А ако е крив то ще се усеща нали?А и как да "видя" къде опира
Последна промяна от GrayWolf на Чет 21 май 2009 18:55, променено общо 1 път.
-
GrayWolf
- Автомобил:
- Двигател:
titi7707 написа:вдигаш на крик сваляш гумата пуржината се разпъва слагаш тампоните те си имат канали където да влезне пуржината като гледай да ги разположиш така че да не са един над друг!
Благодаря ти много колега.Вече схванах как ще стане.Преди малко обаче ходих до магазина и си купих подложки за пружините-един приятел ме посъветва.Ще пробвам с тях и ако не стане ще пробвам и с тампоните.Ще ви държа в течение

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
GrayWolf написа:Pavcho2 написа:Колеги защо решихте, че е от тампоните като му опира само отзад в ляво ?
Да ти е крив задния мост ? (всъщност това могат да ти го установят на местата където предлагат реглаж на преден и заден мост но аз да си питам.)
Удряна е отзад в ляво при предишния собственик,но е минавала на реглаж и мостът не е крив.А ако е крив то ще се усеща нали?А и как да "видя" къде опира
Ако е нерегулиран предния мост се усеща по волана(по гумите, по поведението на автомобила в движение) - задния няма реглаж съответно ако е крив задните гуми ще ти се износват по различен начин една от друга. По пътя на логиката - виж как ти се износват задна лява спрямо задна дясна - вдигни колата на крик свали задна лява и гледай внимателно за реска по амортесьора чашката на пружината или в калника - където опира обикновенно си личи и се вижда с просто око.
Успех.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем и то голем, e заглавие, с всички сили придържащо се към правилата...
оправи си го, за да не се налага да си пускаш друга тема.
мерси.
оправи си го, за да не се налага да си пускаш друга тема.
мерси.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”