Проблем с конденз Г3
- RADO1985
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с конденз Г3
Имам странен проблем когато пусна климатика и той работи около половин час от дясната страна на колата отпред вътре ш купето точно под жабката почва да капе вода.това е нчкакъш конденз.махнах там кората на жаббката но отдолу минашат само кабелите за тонколоните и немога да разбера от къде капе?!утре сте приложа снимки точно от къде капе ако някои немогат да ме разберат.мокетчето пред предната дчсна седалка сташа цчлото мокро и се притеснявам.Някой ако е имал такъв проблем може да сподели.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Re: Проблем с конденз Г3
И аз имам подобен проблем. При мен се оказа скъсан щунцер на маркуча и хлабава гайка, и капеше маслото(оцветителя) за климатика.
- RADO1985
- Автомобил:
- Двигател:
колега тоша което капи при мен е прозрачно като вода а можеби е вода аз мислч че е конденз.ти за какво масло говория и оцветител обясни ми че не съм в час с тези неща?!
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
При зареждане на климатика, когато се пълни с фрион, при мен сложиха и масло с оцветител. Освен, че смазва компресора ако някъде се спука нещо(има теч на фрион) оцветителя изтича през проблемното място. Това е като графитния прах за пръстови отпечатъци.
При мен беше проблема със шунцера(снодката) на ниското налягане - студения маркуч - от там течеше. Спука се още февруари месец - както пътувах за пловдив една вечер и потече вода в краката на пасажера. И аз не помня как точно го обясниха, но мисля че от това се получаваше конденза при мен(освен жълто-зеленикавата, лепкава гнас по тръбите).
Най-добре иди в сервиз за климатици или ако имаш познат хладилен техник. Там ще кажат най-добре какво му е, ако проблема е в климатика.
При мен беше проблема със шунцера(снодката) на ниското налягане - студения маркуч - от там течеше. Спука се още февруари месец - както пътувах за пловдив една вечер и потече вода в краката на пасажера. И аз не помня как точно го обясниха, но мисля че от това се получаваше конденза при мен(освен жълто-зеленикавата, лепкава гнас по тръбите).
Най-добре иди в сервиз за климатици или ако имаш познат хладилен техник. Там ще кажат най-добре какво му е, ако проблема е в климатика.
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
RADO1985 написа:Имам странен проблем когато пусна климатика и той работи около половин час от дясната страна на колата отпред вътре ш купето точно под жабката почва да капе вода.това е нчкакъш конденз.махнах там кората на жаббката но отдолу минашат само кабелите за тонколоните и немога да разбера от къде капе?!утре сте приложа снимки точно от къде капе ако някои немогат да ме разберат.мокетчето пред предната дчсна седалка сташа цчлото мокро и се притеснявам.Някой ако е имал такъв проблем може да сподели.
Отиваш при някой, който знае къде се намира дупката за оттичане на конденза от купето и със тел или свинска опашка ръчкаш в нея докат се отпуши, и изтече водата дет ти се е напълнило купето.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”