Тампони на носачите Голф 3, 1.8 ААМ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тампони на носачите Голф 3, 1.8 ААМ
Здравейте колеги. Трябва да сменям тампоните на носачите, защото и двата са заминали. Ако някой го е правил досега, моля да опише как се процедира, трудно ли е и какви инструменти да си набавя. Колата е Голф 3, 1.8 ААМ
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
И защо само с преса?
Аз съм сменял на моя голф 3 пъти и на пряител и никога не е имало проблем.
Сваляш носача,разкарваш гумата на тампона(с бормашината става лесно) След това режеш пръстена с ножовка за да можеш да го изкривиш на вътре и да го избиеш лесно. След това с вода със сапун мажеш новия тампон и носача и на менгемето го вкарваш до където може и после с чука и пръстена,който ти е останал от стария тампон внимателно го донабиваш.
п.п Това за големия, малките се сменяват още по-лесно.

Сваляш носача,разкарваш гумата на тампона(с бормашината става лесно) След това режеш пръстена с ножовка за да можеш да го изкривиш на вътре и да го избиеш лесно. След това с вода със сапун мажеш новия тампон и носача и на менгемето го вкарваш до където може и после с чука и пръстена,който ти е останал от стария тампон внимателно го донабиваш.

п.п Това за големия, малките се сменяват още по-лесно.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По 2 камъка на задните гуми. Ръчна. Вдигни предницата и я подпри здраво, ама здраво! Свали гумите. Напръскай болтовете на носачите и шарнирните болтове с проникваща смазка. Развий болтовете и гайките на шарнирите и ги изкарай. После с чук избий носача (заедно с шарнира) от шенкела без хамалско блъскане. Развий болтовете на носачите. С щанга от тук-от там, лека-полека изкарай носачите. Избиването на тампоните е както намериш за добре. При набиването на новите, МНОГО ВНИМАВАЙ да не тръгнат накриво! Не съм сигурен, но обърни внимание, дали тампоните имат посока за набиване. Събираш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bobo_wv3GTI написа:по добре отиди в някой сервиз да ти ги сменят не се забатачвай ще съжаляваш аз моите ги смених преди 2 седмици и ремонта ми струваше 60лв. Само им кажи да ти ги смажат за да не скърцат.Слагат им някаква паста.
Колега , ако знаеш в кви приключения съм се видял с тия майстори, вярвай ми ще гледаш сам всичко да си правиш и само в краен случай да ходиш, последата новост беше обърната гарнитуа на капака на клапаните на колата на баща ми

Благодаря ти тръба.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
СЯ! Знам, че тези тампони могат да се набият с чука, ама бааахти циганията ееей! Знам, че може да ремонтираш носачите без канал, или подемник, ама какво ще стане ако колата падне докато си под нея?!!!
Примерно докато се набираш на болтовете да ги развиеш, или завиеш.
...още доста мога да пиша, защото под бая таралясници съм се врял... айде със здраве! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”