И още един въпрос скъпи ли са частите за голф 4 и въобще разходите?Благодаря!
Кое е по добро-ръчна или автоматик?
Кое е по добро-ръчна или автоматик?
Ако може да ми кажете плюсовете и минусите на двете ще съм много благодарен.Понеже скоро мисля да разкарвам полото и да взимам голф 4.И искам да се запозная малко по отблизо с това което ми предстои да се пипна...
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кое е по добро-ръчна или автоматик?
Занчи тука може да питаш само за автоматика/ръчна защото за другите ти въпроси има
и може да получиш пълно инфо...
Сега до ръчната скоростна е по-добрата от гледна точка на цена/подържка, при евентуален проблем.
Автоматика за задръстванията в София няма равен е резбира се на цената на повишен разход ..
и може да получиш пълно инфо...Сега до ръчната скоростна е по-добрата от гледна точка на цена/подържка, при евентуален проблем.
Автоматика за задръстванията в София няма равен е резбира се на цената на повишен разход ..
- cempak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ръчната:
+ По-нисък разход на гориво
+ По-евтина подръжка
+ По-лесно се въртят гуми
+ Превключваш скоростите когато ти прецениш
+ По-дълъг живот на двигателя
- По-трудно се свиква от начинаещите шофьори
Автоматична:
+ Лесна за експлоатация-5 годишно дете или жена може да подкара колата без да угасне
+ Сменя скоростите дори водача да забрави
+ Автомобила потегля мигновенно
- По-скъпа подръжка
- Съкращава се живота на двигателя-поради факта че скоростите се превключват винаги на мнго високи обороти
- Покачва разхода на гориво поради същата причина от горното тире
- По-трудно се въртят гуми с автоматична с.к.
Та това е неЕкспертнто ми мнение по въпроса,аз лично не бих си взел кола с автоматична с.к.ако не е на далавера де.
+ По-нисък разход на гориво
+ По-евтина подръжка
+ По-лесно се въртят гуми
+ Превключваш скоростите когато ти прецениш
+ По-дълъг живот на двигателя
- По-трудно се свиква от начинаещите шофьори
Автоматична:
+ Лесна за експлоатация-5 годишно дете или жена може да подкара колата без да угасне
+ Сменя скоростите дори водача да забрави
+ Автомобила потегля мигновенно
- По-скъпа подръжка
- Съкращава се живота на двигателя-поради факта че скоростите се превключват винаги на мнго високи обороти
- Покачва разхода на гориво поради същата причина от горното тире
- По-трудно се въртят гуми с автоматична с.к.
Та това е неЕкспертнто ми мнение по въпроса,аз лично не бих си взел кола с автоматична с.к.ако не е на далавера де.
-
dimitars
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Хубаво нещо е автоматика.но разходът е с 0.5 до 1 л н 100 повече отколкото с ръчни скорости.Автоматикът е много удобен за жена...
- StS
- Двигател:
- Контакти:
Ако е DSG -
+ По икономично от ръчна скоростна кутия
+ По добро от към обороти и превключване защото е "умна"
+ Във всяко едно отношение е по-съвършенна от ръчката или обикновенните автоматици.
- Има по-скъпа подръжка следователно - по-големи разходи /с колко и кога е друг въпрос/
- Ако се строши и си извън гаранционен период, ще си купуваш или нов комп или нова кутия. И ще ти стане лошо като чуеш цената...
Ако си гледал - " и богатите също плачат" ще разбереш какво имам предвид...
+ По икономично от ръчна скоростна кутия
+ По добро от към обороти и превключване защото е "умна"
+ Във всяко едно отношение е по-съвършенна от ръчката или обикновенните автоматици.
- Има по-скъпа подръжка следователно - по-големи разходи /с колко и кога е друг въпрос/
- Ако се строши и си извън гаранционен период, ще си купуваш или нов комп или нова кутия. И ще ти стане лошо като чуеш цената...
Ако си гледал - " и богатите също плачат" ще разбереш какво имам предвид...
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
cempak ,напълно съм съгласен с теб
,но ако трябва да избирам ,бих избрал автомата за шофиране в градски условия.Но за кола от класа на Голф 4,автоматик
,някакси не го възприемам,ако е по-голям клас кола,или пък за джип.
,но ако трябва да избирам ,бих избрал автомата за шофиране в градски условия.Но за кола от класа на Голф 4,автоматик - StS
- Двигател:
- Контакти:
stoqn_g60 написа:cempak ,напълно съм съгласен с теб,но ако трябва да избирам ,бих избрал автомата за шофиране в градски условия.Но за кола от класа на Голф 4,автоматик
За джип !? Позволи ми да не се съглася, точно те трябва да са ръчка, е сега ако говориш за лачена паркетка Х5 - да

- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
StS написа:stoqn_g60 написа:cempak ,напълно съм съгласен с теб,но ако трябва да избирам ,бих избрал автомата за шофиране в градски условия.Но за кола от класа на Голф 4,автоматик
За джип !? Позволи ми да не се съглася, точно те трябва да са ръчка, е сега ако говориш за лачена паркетка Х5 - да
говоря за МЛ,Х5 и другите SUV...Инак,трудно бих си представил G55 AMG с ръчни.Прави разлика м/у джип 4x4 и SUV
Бе незнам какво е по-добро, аз лично предпочитам ръчка, но ако живея в София..... на 200% ще си купя автоматик, то т'ва там не се издържа.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Още един глас за ръчна с.к!
Друго е сам да можеш да изцедиш двигателя колкото си искаш.
За София за New York няма значение, ако си фен сам да контролираш нещата за теб е ръчната с.к!
Друго е сам да можеш да изцедиш двигателя колкото си искаш.
За София за New York няма значение, ако си фен сам да контролираш нещата за теб е ръчната с.к!
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
странно е 4е по4ти всеки които е карал автоматик после не иска и да 4уе и за ръ4ка.защо ли? 
Това е наи добрата екстра измисляна някога!!!Жалко,че не карам автомат.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:странно е 4е по4ти всеки които е карал автоматик после не иска и да 4уе и за ръ4ка.защо ли?
Aз съм карал автоматик,и честно да си кажа не ме кефи.При изпреварване е доста ризковано,защото сменя предавките точно когато не трябва.За зимата няма да казвам какво е да караш с автоматична кутия.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:странно е 4е по4ти всеки които е карал автоматик после не иска и да 4уе и за ръ4ка.защо ли?
Е как защо? Защото съкращава живота на двигатела понеже включва горна предавка при по-високи обороти и съответно по-често се сменя колата.
Също не може да се въртят и гуми много, много и така е по-сигурно за шофьора и околните.
Точно,защото живея в София си мисля за автоматик..а и все пак всеки е прав за себе си
нека се износва каквото иска аз нямам намерения да се жена за тая кола,а Вие? И още нещо как да разбера дали автоматика е DSG ??? И не виждам нищо лошо в това голф 4 да е автоматик...нека някои хора слезет на земята и здраво да стъпат на нея.. 
Последна промяна от DMX на Съб 23 май 2009 14:01, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”