интериорни лампички голф 3
- simbion
- Автомобил: VW Golf 1.8 ABS
- Двигател:
интериорни лампички голф 3
до соро незнаех колко всъщност интериорни лампички трябва да има но след като разбрах горе долу каде има се оказва че доста голяма част от моите не светят нз дали подлежат на смяна (вероятно) защото си смених една там на врътките на парното и пак не ми светят трите а само посреда, отвътре е с един диод, забелязах че трябва да има и по пепелниците а и на някои голфчета километражите им светят доста по-добре от моя. може ли да ми дадете съвет какви и от каде да си купя за монтажа ще се помъча сам.. благодаря 

Гледам нов си ... използвай търсачката. Писано е много. Не е задължително да са за смяна крушките.
Специално за врътките - намери темата - трябва да измиеш пластмасите добре.
На пепелника е отделна, гори лесно и е по - изгодно да сложиш светодиод.
Километража - пробва ли с врътката за осветлението на километража (вдясно от ключа на фаровете).
Специално за врътките - намери темата - трябва да измиеш пластмасите добре.
На пепелника е отделна, гори лесно и е по - изгодно да сложиш светодиод.
Километража - пробва ли с врътката за осветлението на километража (вдясно от ключа на фаровете).
- simbion
- Двигател:
още нещо
в търсачката не ми излиза нищо по въпроса може би да не я ползвм правилно 

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!
Здравей колега!!!
Да ти кажа честно няма да има кой знае каква разлика като смениш крушката на врътките за парното
но доста по-добре ще се вижда ако сложиш обикновенна,защото диода свети в една точка и така ти свети само в средата....
Ако искаш да е по-добре трябва малко фантазия и диоди под ръка за да сложиш и на 3 те врътки и около тях!!!
За пепелника имаше една тема която ще ти помогне ще я потърся и ще ти пиша,иначе всичко е фантазия...
Производителят явно не е заложил на това да е добре осветен интериора....
Успех!!!
Да ти кажа честно няма да има кой знае каква разлика като смениш крушката на врътките за парното

Ако искаш да е по-добре трябва малко фантазия и диоди под ръка за да сложиш и на 3 те врътки и около тях!!!
За пепелника имаше една тема която ще ти помогне ще я потърся и ще ти пиша,иначе всичко е фантазия...
Производителят явно не е заложил на това да е добре осветен интериора....
Успех!!!
- simbion
- Двигател:
мерси колега
благодаря за инфото, но съм виждал голфове пак с една крушка и трите врътки светят на макс, то отвътре нали има една такава пластмаса дето отвежда светлината до трите врътки и има само едно гнездо за диод.... а и на един фриенд голфа му е едно към едно като моя а километража му свети пъти повече от моя. там дали има също некви диоди или крушки които може да са изгорели 

Re: !!!
valkilmera написа:Да ти кажа честно няма да има кой знае каква разлика като смениш крушката на врътките за парнотоно доста по-добре ще се вижда ако сложиш обикновенна,защото диода свети в една точка и така ти свети само в средата....
Е зависи от светодиода. Ако е дифузен или му уграеш една ЛЕКА шкурка, разпръсква светлината и не прави кой знае каква точка.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!
Става!!!
Аз съм сложил един на мястото на оригиналната кружка и по 2 на лявата и дясната врътка сега свети доста добре!!!
Ама не се виждат добре рисунките на панелчето
Някъкви идеи?

Аз съм сложил един на мястото на оригиналната кружка и по 2 на лявата и дясната врътка сега свети доста добре!!!
Ама не се виждат добре рисунките на панелчето

Някъкви идеи?

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Моите също бяха изгорели и пробвах с диод на мястото на крушката на врътките - средната врътка светеше много силно, а двете крайни-никой. Махнах диода и си сложих нормална крушка 12V 1,2W и измих хубаво светловодите. Ефекта беше
И трите врътки светнаха равномерно. Крушката е 20 стотинки в Ауто+ (само балончето се продава, без буксичката) Същите балончета си слоших и на запалката и пепелника - всичко си свети идеално. Само пепелника светеше гадно жълто и му лепнах на стъклото едно зелено найлонче...

- radko tarikata
- Автомобил:
- Двигател:
Rijo написа:valkilmera написа:Да ти кажа честно няма да има кой знае каква разлика като смениш крушката на врътките за парнотоно доста по-добре ще се вижда ако сложиш обикновенна,защото диода свети в една точка и така ти свети само в средата....
Е зависи от светодиода. Ако е дифузен или му уграеш една ЛЕКА шкурка, разпръсква светлината и не прави кой знае каква точка.
здравей колега , значи светодиода свети само в средата а за да ти свети и по друите врътки трябва да имаш едно такова пластмасово което се пада като распрасквач на светлината за към другите врътки , и на мен не ми свети ама кво да го правя са , не ми се занимава

- simbion
- Двигател:
radko tarikata написа:Rijo написа:valkilmera написа:Да ти кажа честно няма да има кой знае каква разлика като смениш крушката на врътките за парнотоно доста по-добре ще се вижда ако сложиш обикновенна,защото диода свети в една точка и така ти свети само в средата....
здравей колега , значи светодиода свети само в средата а за да ти свети и по друите врътки трябва да имаш едно такова пластмасово което се пада като распрасквач на светлината за към другите врътки , и на мен не ми свети ама кво да го правя са , не ми се занимава
добре де.. аз това го имам детп се разчленява на три посоки за трите врътки, но пак не ми светят

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: интериорни лампички голф 3
Я някой да прати характеристиките на лампичката за врътките на парното че моята я направих на сол докато я вадих защото беше изгоряла и сега не мога да преценя какъв модел е. Също така ако е 1.2W оригиналната дали няма някакви по 1.5 или 2.0W които да осветяват доста по добре. Според мен разликата във ватовете не е голяма за да разтопи пластмасата. Видях в една бензиностанция подобна лампичка без цокъл за 10 лв и беше 5W но това вероятно е за някакви други коли и за друга част от колата..а и 10 лв за лампичка...хмм. 

- parabadabal
- Автомобил: VW Golf 3 GT
- Двигател: AEK
- Контакти:
Re: интериорни лампички голф 3
относно врътките на парното- ако са счупени световодите няма да свети еднакво навсякъде,но има значение и крушката,аз сложих една нова Бош и сега свети много по добре