Смяна на ламбда сонда?-сменена
- nikolay
- Автомобил: VW Touran 2.0
- Двигател: BMM 2007
Смяна на ламбда сонда?-сменена
Интересуваме някой да ли е сменял ламда сонда сам, нека сподели опит. Купих си и съм решил да я сменям. До колкото видях е с лява резба - така ли е? От къде се сваля по-лесно отгоре или на канал отдолу? Рових с търсачката но точно по този въпрос не видях нищо.
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на ламбда сонда
Отдолу на канал се сменя... иначе не става
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си добре с руския виж тук:http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq06#6.2.2
Ако не- на затоплен двигател :
1.обилно поливаш резбата с MoTip MoS2- дълбоко проникващо масло с МоS2- аз само това ползвам. Чакаш 1/2 час да изтине двигателя за да можеш да работиш спокойно.
2. Повтаряш т.1 вече на студено.
3. Приготвяш подходящ гаечен ключ-звезда! и дърпаш яко
С новата ламбда трябва да са ти дали спец смазка за резбата. Мажеш внимателно -без да цапаш керамичният елемент на сондата.
Ако не- на затоплен двигател :
1.обилно поливаш резбата с MoTip MoS2- дълбоко проникващо масло с МоS2- аз само това ползвам. Чакаш 1/2 час да изтине двигателя за да можеш да работиш спокойно.
2. Повтаряш т.1 вече на студено.
3. Приготвяш подходящ гаечен ключ-звезда! и дърпаш яко

С новата ламбда трябва да са ти дали спец смазка за резбата. Мажеш внимателно -без да цапаш керамичният елемент на сондата.
- nikolay
- Автомобил: VW Touran 2.0
- Двигател: BMM 2007
Вчера смених сондата - голям гърч е. Втори път няма да се хвана. Обелих си ръцете. Сондата е нова BOSCH цената е 99,98 лв от магазин КИРОВ, в Ауто+ пак е толкова. Относно резбата ме заблуди това, че на шестограма на новата сонда имаше резки, което обикновенно означава лява резба. Самата резба беше покрита със смазка и не си личеше. Преди да започна работа я разгледах по-подробно и истината излезе.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”