Здравейте, значи правих ремонт на кантарчето на задните спирачки и се наложи обезвъздушаване /обезвъздуших на самотек и после чрез натискане на педала и отпускане на течност/, това което ми прави впечатление е обаче че като чели по често се включва помпата на сервото на абс-а/сервото е с електромотор, а не с вакум/, и въпроса ми е следния -
по колко пъти натискате педала на спирачката преди да се задейства моторчето на сервото?При мен на всяко трето натискане/силно/ на педала се включва сервото - това на контакт в спряло положение - нормално ли е и имам ли причина за притеснение?
и бтв има ли нещо особено когато се обезвъздушават спирачки с абс?
благодаря!
п.с - задните гуми много трудно блокират при спиране - ако не изобщо хич - това заради кантарчето ли е или ?
въпрос за ABS на голф 2
- hamann
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпрос за ABS на голф 2
бтв много ли ще бъде да помоля някой колега с абс да види на контакт колата преди да е палена през колко силни натискания на педала се включва помпата на спирачките ?
мерси !

- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Хаманн при мен моторчето се вклучва почти веднага след запалването за савсем кратко .Можеби колкото да вазобнови налягането до някаде .. понеже живеем на баир и веднага след трагването почва надолнището .. моторчето го чувам да работи и след слизане на правия път кажи го около километар но няма толкова .... това са поне 4 или 5 натискания на педала при втора скорост на обороти... дано да си ме разбрал правилно какво е моето положение и да ти сварши работа за сравнение ... Я ми кажи твоя волан много ли е чувствителен? Моя не дава да го пипна ... страшно става при 100 кл. ще се буторясам някаде ако погледна вав страни за сек.Пиши на лична ако изкаш,че да не таря темата 

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Точно!
Още при подаване на контакт се включва моторчето на помпата.
След като изключи първия път- мога да напомпя здраво 3-4 пъти (е, може и 5 да са, не съм броил) и моторчето се включва наново.
Още при подаване на контакт се включва моторчето на помпата.
След като изключи първия път- мога да напомпя здраво 3-4 пъти (е, може и 5 да са, не съм броил) и моторчето се включва наново.
- hamann
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за началното напомпване ясно - въпроса вече след това през колко натискания се включва пак, но май съм горе долу в нормата - иначе щях да мятам вакумно серво и да ми е спокойна главата
благодаря колеги !
п.с - още мнения няма да са излишни
благодаря колеги !
п.с - още мнения няма да са излишни
- galyaradeva
- Контакти:
После като пусна „касс тофона„ и немога да го чуя повече.Нали си имаш спирачки остави го да си работи на спокоиствие. Мисля си че ще имаш проблеми когато спре да работи.. ако ме разбираш
- hamann
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
това ми е идеята - ще земе да спре точно когато не трябва пък човешки животи зависят от това 
а ако ел. мотора работи постоянно нали се сещаш колко по-бързо ще изгори : )
поздрави
а ако ел. мотора работи постоянно нали се сещаш колко по-бързо ще изгори : )
поздрави
- galyaradeva
- Контакти:
Моето определено не върви постоянно вав това съм сигорен ... Съжалявам че някои специалист не се изказва по въпроса..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”