Виене от лагери или ?
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Виене от лагери или ?
Колеги в последно време се появи един шум "виене" който за половин година се засили доста.Мислех си че може да е от диференциала,скоростната кутия смених маслото но никакъв ефект.Възможно ли е по скоро да е от лагерите на предните колела това виене защото при завой най вече десен се засилва виенето доста в момента, в който се изправи волана намалява, вие на свободна скорост, на скорост, с натиснат съединител и без при всякакви условия, затова си помислих, че може да е от тях.Като вдигна колата на крик някое от предно колело и дам на скорост не се чува толкова силно, но отдавам това на факта, че когато колелото е във въздуха е разтоварено от тежестта на купето и по-малко вие.
-
plamkata86
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Виене от лагери или ?
колега някой от лагерите е ако неможеш да разбереш кой е по добре иди при майстор че заминават и главините.
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Не мисля да ходя по майстори, аз мисля сам да ги сменя и ако ги сменям ще сменя и двата, затова съм пуснал тема иначе до сега да съм отишъл на майстор отдавна, вече им нямам хич вяра.Патил съм си сега ходя при майстор само ако е нещо което е за смяна не е по силите ми.
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
salamaleikum написа:Не мисля да ходя по майстори, аз мисля сам да ги сменя и ако ги сменям ще сменя и двата, затова съм пуснал тема иначе до сега да съм отишъл на майстор отдавна, вече им нямам хич вяра.Патил съм си сега ходя при майстор само ако е нещо което е за смяна не е по силите ми.
Както се казва жената и колата си оправям сам-майсторите само ги развалят!
Като се справиш - напиши и пусни снимки. Успех!
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
salamaleikum написа: при завой най вече десен се засилва виенето доста в момента, в който се изправи волана намалява
Заден ляв лагер.
Забелязал ли си на по-продължителен ляв завой , с по-висока скорост виенето почти да изчезва ?
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Бързият написа:salamaleikum написа: при завой най вече десен се засилва виенето доста в момента, в който се изправи волана намалява
Заден ляв лагер.
Забелязал ли си на по-продължителен ляв завой , с по-висока скорост виенето почти да изчезва ?
Има нещо такова, но защо тогава се заблуждавам, че са предни.Днес пак вдигах предните колела и на скорост ги пусках да се въртят нищо не се чува на лявото на дясното кадето е дългата полуоска имам чувството, че и от нея може да е проблема.Въпреки, че нито бие нито нищо ама знам ли.Лошото е,че ако са задни като вдигна колелата се въртят като мед и нищо не се чува.
- SaRaLiQ
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми се появи такъв проблем преди дни-на прав път над 30км/ч вият доста неприятно,а в завой(без значение дали е ляв или десен) намаля или почти спира...дали ще са лагери...?

- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имам такова виене и къде ли не ходих докато ме посъветваха да пробвам с други гуми и изненада, виенето изчезна като с магическа пръчка. Слагам си моите гуми и пак почва да вие. Гумите са ми чисто нови ФУЛДА. Направи ми впечатление, че колкото по топло е времето толкова по силно е виенето. Иначе звука е точно като виене от лагер.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
явно гумите ти не са от наи безшумните,аз съм с Michelin Pilot Exalipto отзад и доста повиват,а отпред съм с Continental и са 6!
Колега и аз съм с гуми Фулда и на мен ми вие. Устамових го този факт, когато преди 10 дена смених зимните с летни. Май-разбирам, че тея гуми според мен не са добри и нищо ми няма на колата. Иначе и аз щях да ходя да ги правя тея лагери.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
все пак има разлика и се усеща кога вие лагер и кога виенето идва от гумите....наи често при натоварване в завои лагара се чува по-специфично.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”