Извинявам се ако има същата тема,но с търсачката не открих.От известно време,забелязвам че по стъклото на шофьорската ми врата,има следи от масло.Голфа е двуврат с ел.стъкла.Мазното е от вътрешната страна на стъклото.На мен ми прилича,все едно има зъбчато колелце което се допира в стъклото и оставя тънки ивици смазка.
И се чудя дали да разглабям вратата,или да си карам така.
Предварително благодаря за мненията ви колеги!
Следи от масло по стъклото на голф3.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Re: Следи от масло по стъклото на голф3.
Най-вероятно ти опира гребена на механизма за стъклото.Аз бих го отстранил но докато ти се движи стъклото не е болка за умирачка.Казвам движе защото явно гребена се е поизкривил и може да почне да прескача.Но това са само предположения,чак като свалиш кората и преместиш прозореца няколко пъти на горе,надоло ще се разбере какво точно е.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
suba написа:Най-вероятно ти опира гребена на механизма за стъклото.Аз бих го отстранил но докато ти се движи стъклото не е болка за умирачка.Казвам движе защото явно гребена се е поизкривил и може да почне да прескача.Но това са само предположения,чак като свалиш кората и преместиш прозореца няколко пъти на горе,надоло ще се разбере какво точно е.
На кое точно казваш "гребен"?По-скоро някой е наплескал грес яко по водачите
-
kurgan
- Автомобил:
- Двигател:
Преди го нямаше.Вероятно е износено нещо.Май ще трябва да се разглабя.
Благодаря все пак.
Благодаря все пак.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
suba написа:Най-вероятно ти опира гребена на механизма за стъклото...
Голфовата машинка е напълно различна от пасатоата и в пъти по трошлива.
Вероятно се е отпуснало жилото. Следата вертикална на 4-5 сантиметра от края на стъклото ли е?
Останал съм с впечатление, че най-трошливата част е пласмасата на която лежи обтяжната пружина, поне на мене и четирте горни "обтяжки" се счупиха, двете леви жила се спасиха но десните ... много ги забавих..., като задно дясно ми намля ролката.
Иде лято, така че направи им една профилактика, за да им удължиш живота максимално.
ПП: Ако решиш да ги отваряш сложи им по една шаиба под и над пружината, щото пружината има навик да се "натиква" вътре в самия механизъм.
-
kurgan
- Автомобил:
- Двигател:
Следата е по средата на стъклото,и е дълга 10/15см.Поне за мен е странно,защо не е по цялата дължина.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”