Въпрос относно оборотите на Г-3
-
mito_nikov
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно оборотите на Г-3
Здравейте колеги. Писал съм във форума и съм прочел всички теми относно оборотите на Г-3 АЕЕ мотор. Оборотите при студен мотор са 900 но като загрее и включи вентилатора падат на 600-650. Искам да ги вдигнана на 900 за да не тресе мотора.Пробвах с допълнителен плюс на пинове 33 и 35 на компа но не се получава. Колата няма клима иможе би за това не се получава. Въпроса ми е знае ли някой от друго място дали се вдигат оборотите например от някой датчик или нещо пододно. Предварително благодаря.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Re: Въпрос относно оборотите на Г-3
Е,никъде ли не прочете,че заводски оборотите на този двигател са 650,когато е загрял?Потърси по-внимателно и ще се убедиш,че е така.Скоро даже се дискутираше точно такава тема за обороти на АЕЕ.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
И сега виждам,че темата си я пуснал точно ти.И при положение,че са те отговорили хора каращи същия двигател и имащи близо 4000 мнения,не знам защо не им вярваш? 

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Здравей колега. Няма начин да не става това с плюса към 33 и 35 пин. Някъде бъркаш. Ако държиш да ги вдигнеш ще те заведа при човек, който може да го направи. Така както описваш проблемите дросела ти е за смяна. Минал съм по същия път с моето АЕЕ затова ти го казвам. Както ти писах и в другата тема възможно е проблема да е и в самия вентилатор или реле-регулатор. Трябва да се замери пада на напрежението при пускане на перката.
Има и друг начин за вдигане на оборотите, но не е препоръчителен:
на датчика за Т на охл. течност се поставя допълнително съпротивление. По този начин датчика лъже компа, че колата е студена и компа държи по-високи обороти на ПХ.
Бъди наясно, че всичко друго освен смяна на дросела с изправен такъв е загуба на време
Има и друг начин за вдигане на оборотите, но не е препоръчителен:
на датчика за Т на охл. течност се поставя допълнително съпротивление. По този начин датчика лъже компа, че колата е студена и компа държи по-високи обороти на ПХ.
Бъди наясно, че всичко друго освен смяна на дросела с изправен такъв е загуба на време

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”