проблем с температурата на голф3 1.4 ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
totoscil
Автомобил:
Двигател:

проблем с температурата на голф3 1.4 ми

Мнениеот totoscil » Сря 03 юни 2009 20:11

здравейте на всички,аз съм нов във форума но прочетох доста мнениа по разни вапроси и останах с доста добро впечетление.И аз естественно имам проблем и ми ште да чуя ниакое и друго мнение,понеже обиколих 2-3ма "маистори" и съм меко казано краино разочарован,а отгоре на всичко си им плаштам и пак ништо.Та проблема е следниа карам голф3-1,4 м.и. , та загриава,в града дига 100 градуса 1-2 светофара и ги е дигнал (нормално ли е?).А на нагорниште стига и 110 гр. и губи мошност, бе тръгва на зад.И всичко тва го казвам и на "маисторите"-смениха термоста,датчика на радиатора (за перката),казаха че повече не могат да направиат и тва е.Следваштиа МАИСТОР каза че ште почисти радиатора да не би да е задръстен - и след тва пак съштото.Ако някои може да даде съвет моля да пише.Благодаря предварително.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с температурата на голф3 1.4 ми

Мнениеот VW GOLF3 » Сря 03 юни 2009 23:36

Колега,извинявам се че ти ползвам темата, но и аз имам подобно питане за същия автомобил и двигател (1.4ABD) , на дълъг път си ми поддържа 70-75-80 градуса (но предимно 70 ) , в града са си около 90те ,нормално ли е това колеги , до колкото знам градско и извънградско двигателя (без значение какъв е и на каква кола е) трябва да си работи на 90 градуса , айде с колегата си изказахме проблемите и чакаме сега вие по-компетентните от нас да си кажете "тежката дума" :D ;) :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 04 юни 2009 5:51

VW GOLF3 написа:Колега,извинявам се че ти ползвам темата, но и аз имам подобно питане за същия автомобил и двигател (1.4ABD) , на дълъг път си ми поддържа 70-75-80 градуса (но предимно 70 ) , в града са си около 90те ,нормално ли е това колеги , до колкото знам градско и извънградско двигателя (без значение какъв е и на каква кола е) трябва да си работи на 90 градуса , айде с колегата си изказахме проблемите и чакаме сега вие по-компетентните от нас да си кажете "тежката дума" :D ;) :)

при тебе проблема е в термостата, купуваш истински термостат, сменяш и проблема ти е решен.

Потребителски аватар
Shotgun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shotgun » Чет 04 юни 2009 5:52

totoscil написа:здравейте на всички,аз съм нов във форума но прочетох доста мнениа по разни вапроси и останах с доста добро впечетление.И аз естественно имам проблем и ми ште да чуя ниакое и друго мнение,понеже обиколих 2-3ма "маистори" и съм меко казано краино разочарован,а отгоре на всичко си им плаштам и пак ништо.Та проблема е следниа карам голф3-1,4 м.и. , та загриава,в града дига 100 градуса 1-2 светофара и ги е дигнал (нормално ли е?).А на нагорниште стига и 110 гр. и губи мошност, бе тръгва на зад.И всичко тва го казвам и на "маисторите"-смениха термоста,датчика на радиатора (за перката),казаха че повече не могат да направиат и тва е.Следваштиа МАИСТОР каза че ште почисти радиатора да не би да е задръстен - и след тва пак съштото.Ако някои може да даде съвет моля да пише.Благодаря предварително.

Провери си в сервиз гарнитурата на главата.Ако е Ок проблема най - вероятно ти е водната помпа. :012:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 04 юни 2009 5:53

totoscil написа:здравейте на всички,аз съм нов във форума но прочетох доста мнениа по разни вапроси и останах с доста добро впечетление.И аз естественно имам проблем и ми ште да чуя ниакое и друго мнение,понеже обиколих 2-3ма "маистори" и съм меко казано краино разочарован,а отгоре на всичко си им плаштам и пак ништо.Та проблема е следниа карам голф3-1,4 м.и. , та загриава,в града дига 100 градуса 1-2 светофара и ги е дигнал (нормално ли е?).А на нагорниште стига и 110 гр. и губи мошност, бе тръгва на зад.И всичко тва го казвам и на "маисторите"-смениха термоста,датчика на радиатора (за перката),казаха че повече не могат да направиат и тва е.Следваштиа МАИСТОР каза че ште почисти радиатора да не би да е задръстен - и след тва пак съштото.Ако някои може да даде съвет моля да пише.Благодаря предварително.

а провериха ли да не заминала гарнитурата на главата, дали вярно показва уреда в купето?

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Чет 04 юни 2009 6:52

handycam написа: дали вярно показва уреда в купето?

Не е ли по добре първо това да се провери!?
Вижте тук,реалната температура на Ваг диагностика е 92* ,тъкмо включи перка.1,6 ABU.
По този начин,не сменяхме излишно части...
Прикачени файлове
temp..JPG

totoscil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот totoscil » Чет 04 юни 2009 7:26

гарнитурата е сменена главата е шлайфана.... и водната помпа е сменена преди 10-15000км.там някаде несам мн.сигорен,освен пак да е издала багажа.Как може да се останови дали е тя???

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 04 юни 2009 11:22

А да ми кажете ориентировъчна цена на един термостат и долу горе какви пари вземат за смяната му :?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 04 юни 2009 14:06

VW GOLF3 написа:А да ми кажете ориентировъчна цена на един термостат и долу горе какви пари вземат за смяната му :?

15лв...смяната 10-15...

Потребителски аватар
NikolaiG3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikolaiG3 » Пет 05 юни 2009 18:59

колега смяната на термостата е много проста за 15минутки работа има две болчета и термостата излиза после слагаш новия завиваш обезваздушаваш и караш аз сам с същия мотор и днеска нещо стана с оборотите та пуснах тема и ще чакам някои да сподели мнения усшех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”