Температурата на двигателя на GOLF 3 пада при движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ionko_killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Температурата на двигателя на GOLF 3 пада при движение

Мнениеот ionko_killer » Вто 09 юни 2009 1:09

Много се извинявам ако дублирам темата, но доста се рових в търсачката и не намерих подобен проблем. Моята кола е GOLF 3 с двигател 1.6 ABU. От няколко дни насам забелязвам, че когато при загрял двигател, колата се движи и температурния индикатор ми показва охлаждане до 70 градуса. При спиране на място температурата пак си се качва на 90 гр. , както си работи нормално. Перката си се вклучва нормално и обшто взето стрелката не минава видимо границата от 90 гр. Странното за мен е, че температурата много бързо се мени от 90 до 80-70 гр и обратно до 90 (изстива за по-малко от минута). Не забелязвам промяна в начина на работа на двигателя - не ми прегрява, но и аз съм карал само градско откакто имам този провлем. Нивото на антифриза е оптимално. Съмнявам се, че водната ми помпа не върти нормално антифриза из инсталацията и тъй като температурния датчик е на радиатора той следи само температурата в него и когато колата спре и с това спре и въздушната струя, която го охлажда, термообменът предава топлината от водата в двигатела към тази в радиатора. Почти нищо не разбирам от двигатели и не знам подобен проблем от водната помпа от температурния датчик или от таблото може да се получи.
Съжалявам ако съм досадил с проблема на 15-годишната си кола-антика, но си я обичам и се старая да се грижа подобавашто за нея. Много ще се радвам ако някои, страдал от същото ми даде насока какво да й сменя на старата кошница :) .

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Температурата на двигателя на GOLF 3 пада при движение

Мнениеот dobrin » Вто 09 юни 2009 2:07

Провери термостата.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 09 юни 2009 5:13

Термостата е омекнал. Лошото е че тия по магазините са си така от самото начало. Ако не ти прави проблем с разхода не го закачай. Аз смених 4 термостата и такъв да ми държи стрелката на 90 не намерих. Засила ли се по магистралата и пада на 70. Зимата с пуснато парно пак съм на 70.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 09 юни 2009 5:53

купи си термостат от порше или юнитрейд и няма да имаш този проблем.цената му е около 50 лв. но си заслужава.

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Вто 09 юни 2009 6:30

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 09 юни 2009 9:07

Термостат колега :wink:
Взимай един Wahler и сменяй, може и сам, може и в сервиз. :да:

danko_f4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danko_f4 » Вто 09 юни 2009 17:13

Колега вземи си от порше термостат и икакви проблеми ниама да имаш.Аз си взех за голфа датчик за нивото на антифриза от ауто плюс и нищо,после си взех от порше и сега всичко е ок.Успех.

Потребителски аватар
KARGO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KARGO » Вто 09 юни 2009 18:30

ionko_killer написа:Съмнявам се, че водната ми помпа не върти нормално антифриза из инсталацията и тъй като температурния датчик е на радиатора той следи само температурата в него и когато колата спре и с това спре и въздушната струя, която го охлажда, термообменът предава топлината от водата в двигатела към тази в радиатора.

На 1.6 ABU температурния датчик е на тройника ако не се лъжа...?

Потребителски аватар
ionko_killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ionko_killer » Вто 09 юни 2009 22:19

Много ви благодаря за мненията деистжително днес си смених термостата (за жалост не с такьв от UNITRADE и наистина ефект - никакьв ) но по-натам и оригинален може да сложа важното е, че се успокоих, че няма да ме остави прегряла някаде по пътищата

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Сря 10 юни 2009 7:01

Здравейте , колеги!И аз имам подобен проблем с температурата но при Пасат ABS.На таблото ми ,температурата е между 80-90 градуса.Снощи замерих температурата с термометър направо в разширителното казанче и още повече се обърках/на таблото 70 градуса , а в разширителния съд реално 60 градуса/.При показания между 80 и 90 градуса се пуща перката.Направи ми впечатление , че не бях затегнал достатъчно капачката на разширителния съд.След като я затегнах перката се пуска между 90-95 градуса и на 90 спира.Въпроса ми е на къде да се насоча-датчик на перката/сменен преди година/,датчик на тройника/сменен преди година-с жълт пръстен/,термостат/не е сменян/ или студена спойка в таблото.Мнения!!!Благодаря.

niketza4063
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niketza4063 » Сря 10 юни 2009 7:26

make666 написа:Здравейте , колеги!И аз имам подобен проблем с температурата но при Пасат ABS.На таблото ми ,температурата е между 80-90 градуса.Снощи замерих температурата с термометър направо в разширителното казанче и още повече се обърках/на таблото 70 градуса , а в разширителния съд реално 60 градуса/.При показания между 80 и 90 градуса се пуща перката.Направи ми впечатление , че не бях затегнал достатъчно капачката на разширителния съд.След като я затегнах перката се пуска между 90-95 градуса и на 90 спира.Въпроса ми е на къде да се насоча-датчик на перката/сменен преди година/,датчик на тройника/сменен преди година-с жълт пръстен/,термостат/не е сменян/ или студена спойка в таблото.Мнения!!!Благодаря.

те пасатите май са си така!при мен на "градско"загрява на 95-98 градуса перката охлажда малко и така постоянно но извън града заковава на 85 градуса и не мърда защото от високата скорост обдухва хубаво радиатора докато в града няма как да стане и разчиташ само на перката

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Сря 10 юни 2009 7:54

Преди извън градско си забиваше на 90 градуса ,а в града между 90-100 градуса и се пуска перката.Каква е вероятноста не затегнатат капачка на разширителния съд да обърква показанията на таблото.

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Чет 11 юни 2009 20:34

Колеги,и аз имам същият проблем с температурата намотора 1,6 ABU в града 90 извънградско 70 и не мърда от там.Сменял съм термостат датчик за температурата на таблото и нищо.Казахами,че джамбазите като връщат километрите и се прецаква електрониката,което е твърде вероятно,според мен.Затова отдавна съм спрял да се притеснявам за тези неща.Пък и ABU не го хвалят като добър мотор и добро охлаждане,така,чекарайте си колите и споко

Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfara » Чет 11 юни 2009 21:03

да си споделя и аз болката голфа е 1.6 ABU мотор но при мене постоянно вдига температура в града дори при по хладно време преди млалко ми дарже6е 100 и не пада извънградско понякога съ6то го прави веднъж вдигне ли 100 110 градуса и не пада и се налага да вкл. парното за да охлади.Чудя се дали е датчика и да ми показва гре6но за6тото го сменях или термостата?

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Чет 11 юни 2009 21:26

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”