колата се изложи ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

колата се изложи ...

Мнениеот VWGT » Сря 08 фев 2006 10:04

:oops:
голф3, 1.8ми АБС мотор с газова Ловато

днес имах следния проблем, запалих, изминах 100 метра и колата почна да се дави, накрая загасна, събра се опашка, свирки, дудуци, с малко бутане освободихме платното, какво се случи след това обаче ... пробвам да запаля - не става, вие едвам аха аха да припали но уви, така няколко пъти ... накрая запали на бензин, но работеше много странно едно виене в ремъка на умряло все едно всеки момент ще спре (той е от три пистовите) колата работи като трактор, оборотите играят, при натискане на газта се дави. Поработи малко така и накрая угасна. Анулирах компа, пробвах да запали не иска, накрая пробвах на ГАЗ, като със задавен мотор (с яко газ) припали задържа малко високи обороти и нещата кротнаха, колата си заработи песен. Аз веднага предположих, че е от газовата, защото за първи път ми прави такъв проблем, а газовата е от събота, обаче като звъннах на момчето дето я сложи, той предположи че може да е от стъпковото моторче, в тези студове замръзвали. Съгласих се, още повече че колата заработи нормално, но все пак ми се искаше да питам и за вашето мнение ... :(

имали ли сте такива проблеми с паленето и стъпковото моторче?
какво да го правя тоя ремък ако продължи да вие, нов е ..?

Потребителски аватар
Klikacha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Klikacha » Сря 08 фев 2006 10:56

По-добре си карай само на бензин при температури - 15. Първата зима, след като сложиш газова на предишната кола имах големи проблеми. Следващите 2 зими карах на бензин и нямаше грижи.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 08 фев 2006 10:58

значи имал си проблем при каране на бенз...
прехвърлил си на газ и си запалил...
и проблема е в газовата ?!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 08 фев 2006 11:11

golfer написа:значи имал си проблем при каране на бенз...
прехвърлил си на газ и си запалил...
и проблема е в газовата ?!

не, не, незнам къде е проблема, казвам какво се случи, какво си помислих, и какво ми каза момчето. Логиката по скоро ми беше, че проблема може да е вследствие на газовата ...

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Сря 08 фев 2006 11:33

имал съм подобна грижа,защото клапана на обогатителя ми заяждаше...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 08 фев 2006 12:05

maistora_1 написа:имал съм подобна грижа,защото клапана на обогатителя ми заяждаше...

мхм ... а замръзнало стъпково моторче как би влияло ?

и това с ремъка проблем заради студовете ли е или друго ... като за вие направо става нетърпимо, при увеличаване на оборотите се увеличава и виенето, чак след известно време се успокоява и спира, а и щом се влияе от оборотите да не би виенето да идва от ангренажния ремък, а не за този 3-пистовия

сори за водопада от въпроси, но днес 30 минути висях като избушляк насред центъра и ...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 08 фев 2006 16:53

Замръзнало "моторче" би влияело на празния ход, ще гасне примерно, но в движение не би трябвало да е проблем

RSI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RSI » Сря 08 фев 2006 17:02

Същата работа и при мен днес(мотора е 1,8 моно). Паля на газ, тръгвам и след малко взе да се сърди, спрях и угасна. Все си мисля, че на газта й е било студено, ама нали не изчаках малко да загрее изпарителя и тръгнах:banghead:. Предполагам това е бил проблема. От моторчето не вярвам да прави проблеми, защото аз карам без него :oops:. Единствено, както каза musura няма да ти държи ниските обороти и ще гасне, като я оставиш на празен ход.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 08 фев 2006 17:15

ами проверете си ботилките ве,моята се беше обледенила и си карам на бензинец

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 08 фев 2006 20:13

и аз имах днес подобен проблем, както си карах и почна да се дави и изгасна. паля на бензин пак гасне. почаках 30 мин и запалих на бензин, минах на газ и след 5 метра почна да се дави и изгасна. успях да запаля на бензин, минах на газ и почаках да поработи малко след което потеглих, в момента в който минах на 2-ра почна да се дави, аз почнах да помпам педала на газта и след 3-4 помпане нещо сякаш се отпуши и тръгна. 3-4 километра по късно пак започна да се дави....после започна по рядко да го прави. следобяда паля и си тръгнах като пич без каквито и да е проблеми. моето предположение е, че някъде имам оголени кабели и поради мокрото време което имахме вчера, нещо е пръснало....какво ще кажете, възможно ли е или да търся проблема другаде?

ПС. При първото изгасване пипнах капачката на делкото отдолу да видя дали не е мокра, ама нямаше нищо.

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Сря 08 фев 2006 21:12

RSI,смени газстанцията...сега зареждам само на MAT и нямам никакви проблеми зимата :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 08 фев 2006 21:21

Изчакай да загрее добре колата на бензин и няма да имаш такива ядове.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 08 фев 2006 21:37

Аз лично си паля на бензин ,минавам два три километра ,колата си загрява и сама си минава на газ.За сега няма проблеми ,дано и така да си остане.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Сря 08 фев 2006 22:14

Според мен газта ви обледенява частите с който контактува. Палете на бензин ако е под -5 и покарайте поне километър така. Аз правя така и нямам грижи. Една вечер (-18 )забравих да мина на бенз и за 500 метра целия карбурато се обледи. Нормално е със обледен карб или моно да не работи добре и на бензин.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 08 фев 2006 22:22

е при мен беше над нулата......пимерно +3°C

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”