Замръзнал механизъм на вратите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Замръзнал механизъм на вратите

Мнениеот XaxoXaxo » Съб 19 дек 2009 1:46

Привет колеги,
видях, че в техническия на поло има подобна тема, но реших да се поместя, където му е мястото :)
Родителите ми търкалят един голф и проблема е, че не се вдигат тапите. Според мен не е замръзнала ключалката, защото отварят с дистанционно. Но и с ключа е същата работа. Чуват се моторчетата да ръмжат, но тапите не се вдигат. Отключва се само едната задна врата и ми се струва глупаво до пролетта да влизат оттам :)
Помогнете с някаква идея. В темата за полото имаше препоръчан WD-40, но така и не разбрах кое се пръска с него. Споменаваше се нещо да се отварят корите на вратите. Дали име някакъв по-хитър трик да приложа :?:

Потребителски аватар
rapo_vd
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AVF 2002

Re: Замръзнал механизъм на вратите

Мнениеот rapo_vd » Съб 19 дек 2009 2:09

Може да е от вакумите, някъде да е прекъснат някои. :(

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Re: Замръзнал механизъм на вратите

Мнениеот egoist_ok » Съб 19 дек 2009 12:54

XaxoXaxo написа:Привет колеги,
видях, че в техническия на поло има подобна тема, но реших да се поместя, където му е мястото :)
Родителите ми търкалят един голф и проблема е, че не се вдигат тапите. Според мен не е замръзнала ключалката, защото отварят с дистанционно. Но и с ключа е същата работа. Чуват се моторчетата да ръмжат, но тапите не се вдигат. Отключва се само едната задна врата и ми се струва глупаво до пролетта да влизат оттам :)
Помогнете с някаква идея. В темата за полото имаше препоръчан WD-40, но така и не разбрах кое се пръска с него. Споменаваше се нещо да се отварят корите на вратите. Дали име някакъв по-хитър трик да приложа :?:

Има по хитър трик - развиваш най-горният болт на бравата и пръскаш ВД-40 полека така че да се стече надолу и да намаже всичко.
П.С. Повечето пъти е ставало така, но зависи колко е клеясала бравата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”