Обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Обороти
Въпросът ми е нормално ли е като включа климатика(които е слаган допалнитрелно) оборотите да се вдигнат до 2000.колата е голф 3 1.4 абд мотор.благодарч предварително и поздрави
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Обороти
Тъкмо го писах в съседна тема - при вкл. на климатика се подава сигнал леко да се вдигнат оборотите, за да не изгасне ДВГ. Потърси из темите какво, къде и на кое краче се подава - не го помня наизуст, но проследете с някой електричар при теб какво е станало - може просто на някой проводник да му се е протъркала изолацията... А може и стъпковото моторче да е за почистване...
П.П. АБД с климатик си е истинска "бегачка", не се обиждай - аз имам АБУ с "присадена" Диавиа и не е мн. по-различно:-) Не, че се оплаквам - напротив, извънградско ми гори 7 до 110-120 с вкл. климатик, но понякога го спирам, когато ще изпреварвам:-)
П.П. АБД с климатик си е истинска "бегачка", не се обиждай - аз имам АБУ с "присадена" Диавиа и не е мн. по-различно:-) Не, че се оплаквам - напротив, извънградско ми гори 7 до 110-120 с вкл. климатик, но понякога го спирам, когато ще изпреварвам:-)
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами колега аз съм си много доволен лятото ми е хладничко зимата си ми е топличко мен не ми трябва кола за рали 

-
- Автомобил:
- Двигател:
значи най-вероятно е от това моторче.някой може ли да ми го покаже каде се намира и дали сам ще успея да го почистя
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Няма спор, климатика е хубава "джаджа", но освен поддръжка и той понякога иска майстор... Сега виждам, че си от Пловдив - хубав град, а и сте известни с достатъчно майстори по климатиците - ако искаш поразпитай и тук, във форума към кого да се насочиш... Не съм сигурен, че е стъпковото моторче, но потърси - има доста теми... Между другото ново не е мн. евтино... Според мен първо проследете "токовете" на климатика с правилния човек за целта...
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами обиколих 10 майстора всеки различно казва и вече незнам писна ми никой или поне аз не съм попаднал на човек с нищо не ми помага
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
От скоро ли е почнало да ти прави проблема? Идва ми наум и друго - откачи клемите на акумулатора за 5-10 мин. - да не би компа да е натрупал грешки... За почистване на стъпково моторче - има теми тук - потърси и прецени дали ще се оправиш сам. Но все си мисля, че първо трябва да се проследят кабелите, пуснати при монтирането на климатика... На първо място този, който "отговаря" за лекото повишаване на оборотите при пускането на климатика - може да се окаже нещо мн. елементарно...
Последна промяна от kokovanev на Вто 23 юни 2009 14:37, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
много ти благодаря колега.ще ги погледна
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”