Проблеми с маркучите за бензина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rosen_linov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблеми с маркучите за бензина

Мнениеот rosen_linov » Вто 16 юни 2009 21:36

Здравейте колеги. Като абсолютен лаик по моето голфче се натъкнах преди няколко дни на следния проблем. Усетих силна миризма на бензин в купето. С един приятел решихме да погледнем голфчето отдолу и забелязах влага по плоскостите които са под купето, особено по едни кръгли нещо като тапички които са по тях. Точно над тези тапички видях че минават 3 маркучета, единия от които, ако съдя по синия му цвят, е най вероятно за течността за чистачки. Другите два обаче явно са проблемните. Бутнах влагата и определено е бензин. Не тече и не капе, но си седи без да изсъхва, което явно означава, че там продължава да си сълзи. Заведох голфа на майстор и той ми каза, че за да разбере къде точно е проблема тр да издърпа целите 2 маркучета , които били за придвижване на бензина и за връщането на излишния обратно. Нямало как да я разглоби отдолу, а през двигателя щял да ги издърпа. Най вероятно обаче това щяло да счупи някакво уплътнение, което си било изпечено от времето. Та пича ми каза че тези маркучета си било различни за колите и на мен ми трябвали оригинални за 3-чицата, които стрували 50 и 40 лв, което ми се стори малко множко за 2 траби. Та исках да ви питам верни ли са тия работи, и има ли майстор в Русе (ако някой от вас знае), който да ми го направи по-бързичко, че по думите на моя човек, тея неща се поръчвали и идвали в рамките на седмица, а на мен колата ми тр спешно за събота. Принципно му имам доверие, понеже самият той кара тройка, просто искам и друго мнение. Поствам и няколко снимки на проблема, който расте и влагата се увеличава. Мерси предварително:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

deianr
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с маркучите за бензина

Мнениеот deianr » Сря 17 юни 2009 9:25

Каква е ролята на тази тапичка (поне така изглежда) на първата снимка? Струва ми се, че в тази кухина се е насъбрал доста бензин и излиза откъдето намери процеп :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 17 юни 2009 9:41

Всъщност- ролята на тази тапичка е точно да може да се източва попадналата там вода.
Друго предназначение- те са по праговете и гредите. А те пък от своя страна вътре са пълни с парафин, за консервация. Пероидично може да се отварят и вътре да се пръска с такъв парафин- продава се под формата на спрей и струва от порядъка на 10-12 лв. Мога по-късно да снимам флакончето.
Третото, и доколкото съм запознат- основно предназначение: В отворите, затапени от тези тапички влизат шифтовете на робота, който държи шасито на автомобила при неговото производство. От което би трябвало да следва, че това са най-сигурните маркери за мерене за усукване на купето, ако ще си взимате нова (стара) кола и се опасвате, че е била блъскана.
За това, последното не съм сигурен, но човека, който ми го твърдеше изглеждаше много убеден, а ииии... звучи логично ;)

Потребителски аватар
rosen_linov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rosen_linov » Сря 17 юни 2009 9:58

А иначе по проблема ми?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 17 юни 2009 10:11

По проблема ти - нещо не виждам къде па там има уплътнения... Най-много едни дунапренчета, дето служат маркучите да не дрънкат в купето... не знам... :roll:

deianr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deianr » Сря 17 юни 2009 17:51

Тези маркучи вярно ли струват 90 лв :shock
Някой сменял ли е, какви сте слагали? Там, където е теча - възможно ли е да има снадка или маркучите са цели от край до край?

Потребителски аватар
rosen_linov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rosen_linov » Сря 17 юни 2009 20:42

Уплътненията са вече при двигателя, под капака. Майсторът вика, че от там трябвало да издърпа маркучите, не ставало да ги маха от отдолу.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”