Какви функции има бордовият компютър на Голф 4? Какви режими има, има ли сми от него, как се управлява, евентуално някакви типс&трикс.. въобще всякакво инфо ще е от полза
Бордови компютър Г4 - функции?
Бордови компютър Г4 - функции?
Здравейте, колеги!
Какви функции има бордовият компютър на Голф 4? Какви режими има, има ли сми от него, как се управлява, евентуално някакви типс&трикс.. въобще всякакво инфо ще е от полза
Последна промяна от dobrin на Сря 17 юни 2009 21:20, променено общо 1 път.
Причина: Преместено в правилния раздел!
Причина: Преместено в правилния раздел!
Re: Бордови компютър Г4 - функции?
Като за начало има с макия MFA и с големия MFA.
И на двато опциите са сходни имат два режима Trip 1 и Trip 2. Trip1 едно се занулява автоматично след по-дълаг престой на колата - повече от 2 часа, докато Trip2 помни данните до следващо зануляване което става с продължително задържане на бутона Reset. С единично и бързо натискане на същия бутон се минава от Trip 1 на Trip 2.
Опциите и на двато са идентични, разликата между двато вече ти я споменах. Имаш моментен разход, среден разход за изминатите километри, време за изминатите километри и изминати километри..... друго не се сещам в момента
И на двато опциите са сходни имат два режима Trip 1 и Trip 2. Trip1 едно се занулява автоматично след по-дълаг престой на колата - повече от 2 часа, докато Trip2 помни данните до следващо зануляване което става с продължително задържане на бутона Reset. С единично и бързо натискане на същия бутон се минава от Trip 1 на Trip 2.
Опциите и на двато са идентични, разликата между двато вече ти я споменах. Имаш моментен разход, среден разход за изминатите километри, време за изминатите километри и изминати километри..... друго не се сещам в момента
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
и средна скорост има 
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
На по-новите с Immo3 табло може да се изкара и разстоянието, което може да се мине с оставащото гориво. 

а какво ще рече на по-новите? за Г4 ли става въпрос, щото аз не съм виждал такова табло в Г4 
- theraven
- Контакти:
След 2002 година доколкото си спомням таблата стават Immo3 и поддържат тази функция за оставащи километри, както и други неща. А за сребристия цвят си е до ниво на оборудване - мойта се води GT Sport и е с такова табло, a e Immo2 от 2000 година (само че в километри, естествено)
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
И аз съм с такова,но уви тази опция не я притежява,това предполагам значи,че съм с Immo2 и няма как да се направи ?
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
А след 2003г. има тетрис, судоку, пакмен и др. подобни 
От дотук изписаното не виждам разлика м/у борд. компютъра на Г3 и Г4 с изключение на показанието за което споменава колегата - theraven. Или пропускам нещо ?
Т.е. - изминати километри, среден разход, температура на маслото, външна температура, времетраене на пътуване, средна скорост (това за Т1 и Т2).
От дотук изписаното не виждам разлика м/у борд. компютъра на Г3 и Г4 с изключение на показанието за което споменава колегата - theraven. Или пропускам нещо ?
Т.е. - изминати километри, среден разход, температура на маслото, външна температура, времетраене на пътуване, средна скорост (това за Т1 и Т2).
Че кой ги е сравнявал с Г3 и какво повече би могло да се очаква от един борд компютър, в една средностатистическа кола?
Таблата с ринговете незначи че е IMMO3 и ще имате въпросната опция
Таблата с ринговете незначи че е IMMO3 и ще имате въпросната опция
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
morfei1 написа:Че кой ги е сравнявал с Г3 и какво повече би могло да се очаква от един борд компютър, в една средностатистическа кола?
Налягане, волтаж примерно
По принцип да, възможно е, но досега опции от този сорт съм виждъл (дори несъм виждъл, а са ми казвали) в най-новият Нисан Скайлайн, който излизат в монитора на навигацията-телевизора и всичко е в датчици.... кеф
.
.- theraven
- Контакти:
С табло Immo3 могат да се правят всякакви чудесии, стига да има кой да го кодира. Някъде бях гледал едно клипче как на дисплея излиза налягането на турбото като графика... 

- hahooto
- Автомобил:
- Двигател:
само владко знае как става и какво подаржат тои ги разбира,от ли4ен опит ви казвам
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Колеги има ли такова нещо като IMMO4 защото някаде се бях зачел и мисля Г4 от 2003 се рекламираше 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”