Преден спойлер на Golf 3 (1994) 1.9TD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DreamWave
Автомобил: Golf 3 1.9 TDI
Двигател:

Преден спойлер на Golf 3 (1994) 1.9TD

Мнениеот DreamWave » Пет 19 юни 2009 14:34

Здравейте, колеги,

Имам Голф 3 от '94. Предните спойлери(тези под бронята) са ми от спортния модел и съответно са много ниски. Проблемът ми е, че при качване на тротоар, минаване през легнал полицай, дупка или каквато и да е неравност ми се налага да намаля до не повече от 20км/ч, за да не закачи.Вече съм ги сменял поне 5 пъти, при положение, че го карам от 2 години.
Не искам да ги сменям със стандартните спойлери, защото .. просто изглежда по-добре с тези :)
Наскоро видях един автомобил (не помня какъв беше, но не беше Фолксваген), който имаше пак такива ниски спойелери и се канеше да качва един тротоар..просто седях и чаках да се случи същото, както при мен, виждайки как спойлера се доближава и ще се удари..Изненадващо за мен обаче, спойлера се огъна - оказа се че е гумен или силиконов..Просто си висеше като престилка..

Въпросът ми е дали има подобно нещо за Фолксваген Голф 3? Би ми спестило .. по 30 лв. всеки път като не преценя "препятствието". Ако някой от Вас е срещал такова решение на проблема, ще съм много благодарен да ме опъти към мястото, където мога да си купя такъв спойлер.

Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Re: Преден спойлер на Golf 3 (1994) 1.9TD

Мнениеот focke-wulf » Пет 19 юни 2009 14:55

Има такъв широк еластичен нож голф 3 - оригиналния. Обаче е доста трудно (понякога почти невъзможно) да се намери.
И да несъмнено колата изглежда по-добе с него, но не е практично.

Потребителски аватар
DreamWave
Автомобил: Golf 3 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот DreamWave » Пет 19 юни 2009 15:02

focke-wulf написа:Има такъв широк еластичен нож голф 3 - оригиналния. Обаче е доста трудно (понякога почти невъзможно) да се намери.
И да несъмнено колата изглежда по-добе с него, но не е практично.

Този еластичен нож на външен вид като спортния ли е? Да знам дали има смисъл изобщо да го търся това животно.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пет 19 юни 2009 16:30

Този "спортен спойлер" както му викаш си е заводски (в смисъл колата си илзиза с него от завода) и е по-известен с названието "широк нож" и е същия като тези, дето редовно ги чупиш, само дето оригиналния е от по-мека пластмаса и се огъва като го закачиш някъде, а боклуците дето ги продават по магазините са от твърда пластмаса и при първото закачане направо се чупят, пукат, пръсват и т.н. Ама оригинален много трудно се намира, затова аз вече си карам с тесния нож, не е толкова хубав, ама е мекичък и не се чупи като го закачам на всяко бордюрче а и ми беше писнало да купувам постоянно ножове...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”