Проблем със скорост-обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kristiaann
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скорост-обороти

Мнениеот kristiaann » Пон 29 юни 2009 18:12

Здравейте колеги. Вчера ми се случи странно нещо и реших, че може да ме упътите с нещо. Както си карах за Бургас заваля страшен дъжд и съответно намалих скоростта на 90км/ч и като отмина натискам педала да ускоря и познайте:малко след 3000 оборота стрелката на оборотомера тръгва и стига до към 5500(може и още, но до там стигнах) а скоростта не се мени и това в продължение на 300 км. Това не го прави само на 5 а и на други предавки с изкл. на 1-ва. Днес продължава да е същото. Според мен е съединител, но може и да греша. Двигателя е 1.6 aft. Ако може да си изкажете мненията :|. Мерси.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Проблем със скорост-обороти

Мнениеот IvanMan » Пон 29 юни 2009 18:17

и според мен е съединител!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 29 юни 2009 21:19

само стрелката ли се мести или и оборотите на въртене на коляновия вал се покачват ? Ако е бил силен дъжда и ти липсва предпазния щит може да си намокрил всичко, вътре, но след толкова много километри щеше да се оправи. Спри като прилепиш предната гума на бордюр и се пробвай да се качиш без засилка, ако не може зимай комплект феродов, притискателен и лагер , не си пести от отделните компоненти и взимай хобави части, защото труда ти струва колкото частите и е необосновано да повториш процедурата пак след известно време

Потребителски аватар
kristiaann
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristiaann » Пон 29 юни 2009 22:06

Благодаря ви колеги за съветите дотук. Чакам още мнения да има утре за какво да се захващам и да го оправям тоя проблем.
DoH_KuXoT написа:само стрелката ли се мести или и оборотите на въртене на коляновия вал се покачват ?
- не е само стрелката а и коляновия вал и ми е много странно, защо го прави след 3000 оборота?

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 30 юни 2009 10:35

съединителят ти боксува,след по голямо натоварване на по голяма предаяка преплъзва по-лесно!сменяи !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”