Проблем с тоците на golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ico_6260
Автомобил:
Двигател:

Проблем с тоците на golf 3

Мнениеот ico_6260 » Чет 18 юни 2009 22:14

Здравейте,вчера ми монтираха ксенон на голфчето,но проблемът е че като ги включа губи всякакви данни от компютрите,reset на часовника,оборотите падат до 0,но колата неизгасва,някой ако има решение на проблема ще съм мнг благодарен :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с тоците на golf 3

Мнениеот musura » Чет 18 юни 2009 22:38

Обикновено се дължи на лоши маси на ел.инсталацията. Пусни задължително захранване на ксенона от акумулатора + маса и потърси с търсачката, има доста теми за проблеми с ксенони... но както казах в началото - всичко опира до лоша ел. инсталация на колата.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 18 юни 2009 22:43

не съм много наясно с тоците но съм чувал че трябвало да се екранира кснона(а може и да бъркам понятията) щото найстина доста смущава.бая оплаквания съм чувал за неработещо радио да бъгване на газови инжекциони и т.н.

но пак казвам не съм сигурен за екранировката само така съм чувал

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 18 юни 2009 23:05

ico_6260 написа:Здравейте,вчера ми монтираха ксенон на голфчето,но проблемът е че като ги включа губи всякакви данни от компютрите,reset на часовника,оборотите падат до 0,но колата неизгасва,някой ако има решение на проблема ще съм мнг благодарен :)

Корпусите на "баластите" към ламарина ли са завити или на някоя пластмаса,или с клипсове са прихванати?

ico_6260
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_6260 » Пет 19 юни 2009 22:14

emo-gar написа:
ico_6260 написа:Здравейте,вчера ми монтираха ксенон на голфчето,но проблемът е че като ги включа губи всякакви данни от компютрите,reset на часовника,оборотите падат до 0,но колата неизгасва,някой ако има решение на проблема ще съм мнг благодарен :)

Корпусите на "баластите" към ламарина ли са завити или на някоя пластмаса,или с клипсове са прихванати?

Хванати са за ламарината на дясния калник,а проблемчето го прави само със стартовия ток на ксенона,веднъж запали ли не го прави след това...акумолатора ми е 55 ah...

ico_6260
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_6260 » Пет 19 юни 2009 22:15

emo-gar написа:

Хванати са за ламарината на дясния калник,а проблемчето го прави само със стартовия ток на ксенона,веднъж запали ли не го прави след това...акумолатора ми е 55 ah...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 19 юни 2009 23:20

Принципно елементарно решение е, преди да дадеш на контакт да прецъкваш със светкавицата и после палиш и нямаш грижа :idea:

Иначе като писах по-горе за маса, имах предвид да закараш до баласта освен ПЛЮС от акумулатора, и МИНУС директно от там, а да не минава през общата маса на колата (в твоя случай - калника)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 21 юни 2009 18:16

Бе то на калника е хванато,но имах в предвид -прави ли връзка екраниращия корпус с ламарината(нали има боя по нея).Струва си да боцнеш едно кабелче кабелно ухо от корпуса до някоя точка "замасяване"на колата,гледай кабелчето да е поне 1мм2,най добре е със "ширмовка" да се направи това.
Не е от стартовия ток,нали се сещаш на стартера колко е,а работния е по-малък от този на старите ти крушки.
По същество "баласта" всъщност е "трансвертер"("повдигач на напрежение"),работещ на ултразвукова честота,та ако се "разходи" тая честота по инсталацията се получават разни проблеми по електронни системи.
Не изключвам и менте-баласти,имаше и друга тема нейде във форума за подобен проблем

ico_6260
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_6260 » Вто 23 юни 2009 19:43

Колеги,благодаря за помоща,направих обстойна проверка и се оказа че масата на таблото е зле...и всичко идвало от там. Благодаря за помоща и успехи ;) :beer :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”