Проблем с тоците на golf 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с тоците на golf 3
Здравейте,вчера ми монтираха ксенон на голфчето,но проблемът е че като ги включа губи всякакви данни от компютрите,reset на часовника,оборотите падат до 0,но колата неизгасва,някой ако има решение на проблема ще съм мнг благодарен 

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с тоците на golf 3
Обикновено се дължи на лоши маси на ел.инсталацията. Пусни задължително захранване на ксенона от акумулатора + маса и потърси с търсачката, има доста теми за проблеми с ксенони... но както казах в началото - всичко опира до лоша ел. инсталация на колата.
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
не съм много наясно с тоците но съм чувал че трябвало да се екранира кснона(а може и да бъркам понятията) щото найстина доста смущава.бая оплаквания съм чувал за неработещо радио да бъгване на газови инжекциони и т.н.
но пак казвам не съм сигурен за екранировката само така съм чувал
но пак казвам не съм сигурен за екранировката само така съм чувал
-
- Автомобил:
- Двигател:
ico_6260 написа:Здравейте,вчера ми монтираха ксенон на голфчето,но проблемът е че като ги включа губи всякакви данни от компютрите,reset на часовника,оборотите падат до 0,но колата неизгасва,някой ако има решение на проблема ще съм мнг благодарен
Корпусите на "баластите" към ламарина ли са завити или на някоя пластмаса,или с клипсове са прихванати?
-
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:ico_6260 написа:Здравейте,вчера ми монтираха ксенон на голфчето,но проблемът е че като ги включа губи всякакви данни от компютрите,reset на часовника,оборотите падат до 0,но колата неизгасва,някой ако има решение на проблема ще съм мнг благодарен
Корпусите на "баластите" към ламарина ли са завити или на някоя пластмаса,или с клипсове са прихванати?
Хванати са за ламарината на дясния калник,а проблемчето го прави само със стартовия ток на ксенона,веднъж запали ли не го прави след това...акумолатора ми е 55 ah...
-
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:ico_6260 написа:Здравейте,вчера ми монтираха ксенон на голфчето,но проблемът е че като ги включа губи всякакви данни от компютрите,reset на часовника,оборотите падат до 0,но колата неизгасва,някой ако има решение на проблема ще съм мнг благодарен
Хванати са за ламарината на дясния калник,а проблемчето го прави само със стартовия ток на ксенона,веднъж запали ли не го прави след това...акумолатора ми е 55 ah...
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно елементарно решение е, преди да дадеш на контакт да прецъкваш със светкавицата и после палиш и нямаш грижа
Иначе като писах по-горе за маса, имах предвид да закараш до баласта освен ПЛЮС от акумулатора, и МИНУС директно от там, а да не минава през общата маса на колата (в твоя случай - калника)

Иначе като писах по-горе за маса, имах предвид да закараш до баласта освен ПЛЮС от акумулатора, и МИНУС директно от там, а да не минава през общата маса на колата (в твоя случай - калника)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бе то на калника е хванато,но имах в предвид -прави ли връзка екраниращия корпус с ламарината(нали има боя по нея).Струва си да боцнеш едно кабелче кабелно ухо от корпуса до някоя точка "замасяване"на колата,гледай кабелчето да е поне 1мм2,най добре е със "ширмовка" да се направи това.
Не е от стартовия ток,нали се сещаш на стартера колко е,а работния е по-малък от този на старите ти крушки.
По същество "баласта" всъщност е "трансвертер"("повдигач на напрежение"),работещ на ултразвукова честота,та ако се "разходи" тая честота по инсталацията се получават разни проблеми по електронни системи.
Не изключвам и менте-баласти,имаше и друга тема нейде във форума за подобен проблем
Не е от стартовия ток,нали се сещаш на стартера колко е,а работния е по-малък от този на старите ти крушки.
По същество "баласта" всъщност е "трансвертер"("повдигач на напрежение"),работещ на ултразвукова честота,та ако се "разходи" тая честота по инсталацията се получават разни проблеми по електронни системи.
Не изключвам и менте-баласти,имаше и друга тема нейде във форума за подобен проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,благодаря за помоща,направих обстойна проверка и се оказа че масата на таблото е зле...и всичко идвало от там. Благодаря за помоща и успехи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”