не карайте дълго тропаща кола

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
golf_td
Автомобил:
Двигател:

не карайте дълго тропаща кола

Мнениеот golf_td » Сря 30 май 2012 8:03

Пускам тази тема като съвет към по-новите водачи или пък по-нехаещи относно проблеми в ходовата част. Карах твърде дълго колата преди да я дам за ремонт на ходовата част, все не стигаха пари, все се отлагаше и т.н.,когато все пак я закарах на ремонт майсторите бяха изумени как съм карал изобщо тази кола ,при задницата тампоните се бяха "заварили" за някъде (не разбрах къде точно) и се е налагало освен всякакви други инструменти и да ги пърлят с горелка за да ги измъкнат scare , цялата кола ми миришеше на горено а и труда им не беше никак лек, за разлика от задницата - отпред се смениха без особени мъки, там се смени шарнир и два тампона, които си излязоха нормално, но отзад беше ад- не знам дали има общо и заледяването там зимата, понеже тогава взе да тропа най-много, та това е - просто идеята за този пост е да не чакате твърде дълго, а да взимате навременни мерки, все пак колата вече си е както едно време - тиха и безшумна :lol:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: не карайте дълго тропаща кола

Мнениеот muns61 » Сря 30 май 2012 8:31

Съгласен съм, че не бива да се отлагат ремонтите, ама твоите майстори са мазохисти, щом с горелка са пърлили гумата на втулките! Няма какво да се завари. Има доста по-елегантни начини, без да се надишаш с изгоряла гума.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 30 май 2012 9:07

дай пари назаем и да я почвам и мойта :) всеки сам си преценява в крайна сметка ,то е ясно че колкото повече отлагаш във времето толкова по скъп идва ремонта впоследствие mhihi

пп. Аз още немога да се доверя на майстор :horror:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 30 май 2012 13:32

колега , има някои неща които просто не са приоритет за някои хора , затова пуснах темата , парите наистина винаги не стигат, но когато човек все пак прави някакъв избор при покупка на нещо трябва да мисли кое е с приоритет и кое не - защото познавам хора, за които летите джанти и нископрофилните гуми са далеч по-важни от някакъв ремонт като по-горе споменатия , разбира се не откривам топлата вода, но това е един вид съвет за тези, които сега се сблъскват с проблемите по колите си и нямат опит.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 30 май 2012 13:35

за приоритетите си много прав :) аз предпочетох спирачки пред музика 8) с две думи всеки сам си избира приоритетите в живота :arrow:

темата май е за офф-топика :mrgreen:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”