ABF-ката гори масло ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sox
Автомобил:
Двигател:

ABF-ката гори масло ???

Мнениеот sox » Съб 20 юни 2009 23:51

Дайте идеи моля ви се, ... 10 майстора различно ми казаха.. за 8000-9000км остана почти сух двигателя, а малко преди това се бяха разтропали маслените повдигачи на винтилите.. а лампата дори и не светна.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: ABF-ката гори масло ???

Мнениеот musura » Нед 21 юни 2009 0:56

Потърси из форума, писано е доста по въпроса. Общо взето вариантите са или сегменти или гумички на клапаните, но за да ти остане колата без масло имаш вина и ти. Би трябвало по-често да проверяваш нивото му.

Не изключвай и варианта "основен" ремонт, ако износването е голямо.

Потребителски аватар
sox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sox » Пон 22 юни 2009 15:11

Общо взето сакатлъка стана от майсторско недоглеждане. Закарах колата като се разтропаха винтилите и майстора само я чу, без да гледа каквото и да било, след което каза "Карай спокойно като сабереш някой друг лев ела да ги сменим." и аз понеже не съм от най - технически грамотните водачи, особенно от към двигател си продължих(Свикнал съм като няма масло да светне лампата, а и купих здрава кола, която не гореше грам масло). След като отидох да сменям винтили въпросния "майстор" дигна щеката и се фана за главата и аз след него... наляхме масло .. запалих и голфа взе да си мърка като котенце.. щях да се прецакам двоино ако бях сменил и здравите винтили. От този случей им нямам вяра.. и предпочитам да се консултирам с някой патил.

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Пон 22 юни 2009 19:16

Няма значение дали разбираш или не щеката за маслото не хапе вдигай я по често и ако нема лев за ремонт доливай! А с пари всеки знае mhihi

DIDAPEEVA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIDAPEEVA » Пон 22 юни 2009 19:29

Аз имах една МК1 ГТИ 112к.с и някой и е сложил по дълга щека за маслото и тка 80 000 х.км.светна лампата и неогасна и тогава разбрах че са ми сипали 2 л. масло и нито 1 майстор нищо не ми казва че е малко.Ама на жена кой обеснява.И слд това сегменти повдигачи лагерите направо бяха като станиол.Ако си окотил мотора това те чака само дето си имащ 16 повдигача.Лампата ти не е светнала защото помпата ти е читава , а и лагерите явно са здрави. :roll:

Потребителски аватар
sox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sox » Пон 22 юни 2009 19:45

Колеги в крайна сметка ABF-ката излезна железен мотор. След около 100тина км на сухо, никакъв проблем.. ще сменям гумички на винтилите ;)

Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gad3n_ » Чет 25 юни 2009 9:46

и моя като го купих си похапваше масълце доста но след смяна на гумички е ок ... вече 7000км+турбо маслото не е мръднало

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”