.Радиатора е закрепен нормално няма луфтове или нещо което да предизвиква това тресене.А спрат ли перките спира и тресенето, без климатик колата работи нормално,ако някой може да помогне, нека ми пише ще съм благодарен !!!Вибрации при пуснат климатик-Г 4
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Вибрации при пуснат климатик-Г 4
Колеги искам да попитам за мнение, колата е голф 4 1.6 акл, след пускане на климата и най-вече като се вклучат перките, се усеща много гадна вибрация, както по волана така и по цялото купе.Перките не бият и са в идеялен баланс, но
.Радиатора е закрепен нормално няма луфтове или нещо което да предизвиква това тресене.А спрат ли перките спира и тресенето, без климатик колата работи нормално,ако някой може да помогне, нека ми пише ще съм благодарен !!!
.Радиатора е закрепен нормално няма луфтове или нещо което да предизвиква това тресене.А спрат ли перките спира и тресенето, без климатик колата работи нормално,ако някой може да помогне, нека ми пише ще съм благодарен !!!- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: Вибрации при пуснат климатик-Г 4
на старата ми кола така правеше на светофара.провери свещите ---не ти достига ток достатъчно и двигатела се тормози
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Хитман по твойта логика трябва кога подаде газ и вибрирането да спира защото ще има повечее ток ... мисля че вибрациите са от климатика щом го няма този проблем когато климатика неработи ..
По седалките осещат ли се вибрации?
По седалките осещат ли се вибрации?
- alex_7656
Да вибрациите се усещат и по седалките, с две думи пасажерите разбират кога се вкл. перките.А да попитам някой знае ли дали те са с две скорости, и малката и голямата имат по три кабела.Но като откача буксата за датчика в радиатора, който ги включва и като го укася работи само една степен, а и той е с три крачета ???
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
щом не е от перките,остава да е от компресора-опъваща ролка-разбит лагер,скапан компресор
вземи една отвертка и я допри до компресора при изключено състояние и работещ двигател,и виж какви вибрации има,после някой да ти включи климатика/компресора и виж дали ще се увеличат вибрациите,ако да-компресор
вземи една отвертка и я допри до компресора при изключено състояние и работещ двигател,и виж какви вибрации има,после някой да ти включи климатика/компресора и виж дали ще се увеличат вибрациите,ако да-компресор
- alex_7656
moimoimoi написа:щом не е от перките,остава да е от компресора-опъваща ролка-разбит лагер,скапан компресор
Да принципно си прав,но когато се включат и когато колата загрее(без да съм вкл. климата), пак има същите вибрации,има чувството че работи само втора степен на перките и за това е толкова силно тресенето,въпреки че стрелката не мърда от 90 С.Има ли релета или бушони да проверя и двете скорости дали работят,как да постъпя.С откачане на буксата и даване на късо- работи само едната степен, другата я няма.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Намери някой с VAG Com да ти провери колко са оборотите на двигателя при включен климатик и ако са в нормите тогава търси други причини защото ако падат под нормалните ще си тресе !
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Намери някой с VAG Com да ти провери колко са оборотите на двигателя при включен климатик и ако са в нормите тогава търси други причини защото ако падат под нормалните ще си тресе !
Правилно, колега.
При вкл. климатик оборотите малко се вдигат и ако не е достатъчно, тресе.
Причини - от зацапана дроселна клапа, кабели, свещи и т.н
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”