Разглобяване/сглобяване амортисьори на голф 3 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
irisa2
Автомобил:
Двигател:

Разглобяване/сглобяване амортисьори на голф 3 ?

Мнениеот irisa2 » Пон 13 фев 2006 20:16

Здр,колеги !
Някой може ли да опише как става разглобяването и сглобяването на задните /поздрави на lilo_stich :)))/ амортисьори на голф 3 GTI 16v ?Къде се слагат шайбите ?
Благодаря предварително !

Последна промяна от irisa2 на Пон 13 фев 2006 20:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 13 фев 2006 20:21

ше хвърля БОБ за да позная че са задните

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пон 13 фев 2006 23:17

spam обикновено разглобяването е обратен процес на зглобяването :D и обратно

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пон 13 фев 2006 23:55

За какви шайби говориш?

Потребителски аватар
oxam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oxam » Сря 15 фев 2006 2:41

до колкото знам в окачването на Г2 и Г3 няма съществени разлики така че накратко от отва което аз правих на 2ката

вдигаш задницата на два крика/стойки/подемник, свалящ джантите, отвиваш болответе с които амортисъорите са хванати за задния мост (по един болт на амортисьор, 17ка, ще ти трябва и плосък гаечен ключ за да държиш контра на гайката), отвиваш гайките на амортисьорите вътре откъм купето (само горните) и трябва да можеш да извадиш цялата свещ заедно с пружината и тампона и т.н.
за да я разглобиш и да махнеш амортисьора може би ще ти трябват скоби за стягане на пружините за да няма изненади (на мен не ми трябваха ама аз съм с 60 мм по-нисък и пружините не бяха под чак такова напрежение) правиш каквото правиш и после по обратния ред. на мен първият път ми отне около 1ч 30 мин вторият само 40 мин. и си приготви ВД 40 и здрави нерви :D успех

Потребителски аватар
valeo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo » Сря 15 фев 2006 11:37

колега не ти трябват скоби със сигурност както е писал oxam, не е трудно просто внимавай как слагаш горе тампоните на бомбетата и има една стоманена пружина като зегерка с капа да не разместиш тя държи контра иначе после ще ти влезе пръта в купето......

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Сря 15 фев 2006 12:41

oxam написа:до колкото знам в окачването на Г2 и Г3 няма съществени разлики така че накратко от отва което аз правих на 2ката

вдигаш задницата на два крика/стойки/подемник, свалящ джантите, отвиваш болответе с които амортисъорите са хванати за задния мост (по един болт на амортисьор, 17ка, ще ти трябва и плосък гаечен ключ за да държиш контра на гайката), отвиваш гайките на амортисьорите вътре откъм купето (само горните) и трябва да можеш да извадиш цялата свещ заедно с пружината и тампона и т.н.
за да я разглобиш и да махнеш амортисьора може би ще ти трябват скоби за стягане на пружините за да няма изненади (на мен не ми трябваха ама аз съм с 60 мм по-нисък и пружините не бяха под чак такова напрежение) правиш каквото правиш и после по обратния ред. на мен първият път ми отне около 1ч 30 мин вторият само 40 мин. и си приготви ВД 40 и здрави нерви :D успех

Това отнася ли се и за предните амортисьори :?:

Потребителски аватар
valeo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo » Сря 15 фев 2006 12:58

за предните със сигурност трябват скоби иначе пружината ще ти избие зъбите......иначе се сваля лесно амортсьора заедно с пружината само горе до макферсона ти трябва ключ за кръгла гайка с канал и много внимавай долу бележиш положението на ухото иначе ще промениш кофти напречния наклон на колелата.....някои модели имат болтове с ексцентрик за регулиране на наклона.......

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 15 фев 2006 16:03

бих казал,че скобите си трябват и за предните и за задните.Хората са ги измислили да си свършиш работа без да се мъчиш.Иначе общо взето по 17мин. на амортесиор съсе демонтажа и монтажа и измиването на ръцете :wink:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 15 фев 2006 16:54

а такива скоби знаете ли от къде се купуват и колко струват? скобите универсални ли са за вс. пружини

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 15 фев 2006 17:12

ila написа:а такива скоби знаете ли от къде се купуват и колко струват? скобите универсални ли са за вс. пружини

Има и по скъпи и по евтини.Мойте са от скъпите :wink: :lol:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Сря 15 фев 2006 21:58

и да нямаш скоби връзваш пружината с тел(само да не е много тънка) от двете страни докато е още свита на амортисора и разглобяваш. после като сглобяваш пружината си е свита и немаш проблеми. :wink:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 16 фев 2006 5:32

GodLike написа:и да нямаш скоби връзваш пружината с тел(само да не е много тънка) от двете страни докато е още свита на амортисора и разглобяваш. после като сглобяваш пружината си е свита и немаш проблеми. :wink:

Тези туземски методи ги използвах преди 15години.Мъка.А ако трябва да смениш пружината кво праиш :lol:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Чет 16 фев 2006 16:47

vit_auto написа:
GodLike написа:и да нямаш скоби връзваш пружината с тел(само да не е много тънка) от двете страни докато е още свита на амортисора и разглобяваш. после като сглобяваш пружината си е свита и немаш проблеми. :wink:

Тези туземски методи ги използвах преди 15години.Мъка.А ако трябва да смениш пружината кво праиш :lol:

туземските методи както ги наричаш са за смяна на амортисорите с подръчни средства (не съм казал че така се сменят пружини :)). в крайна сметка любителите шофиори като мен не сменяме амортисори и пружини през 2 седмици и за мен е неоправдано да си купувам скоби за да ги използвам веднъж на няколко години

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 16 фев 2006 17:26

vit_auto написа:
ila написа:а такива скоби знаете ли от къде се купуват и колко струват? скобите универсални ли са за вс. пружини

Има и по скъпи и по евтини.Мойте са от скъпите :wink: :lol:

... цени за двата вида горе долу?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”