Някой може ли да опише как става разглобяването и сглобяването на задните /поздрави на lilo_stich

Благодаря предварително !
oxam написа:до колкото знам в окачването на Г2 и Г3 няма съществени разлики така че накратко от отва което аз правих на 2ката
вдигаш задницата на два крика/стойки/подемник, свалящ джантите, отвиваш болответе с които амортисъорите са хванати за задния мост (по един болт на амортисьор, 17ка, ще ти трябва и плосък гаечен ключ за да държиш контра на гайката), отвиваш гайките на амортисьорите вътре откъм купето (само горните) и трябва да можеш да извадиш цялата свещ заедно с пружината и тампона и т.н.
за да я разглобиш и да махнеш амортисьора може би ще ти трябват скоби за стягане на пружините за да няма изненади (на мен не ми трябваха ама аз съм с 60 мм по-нисък и пружините не бяха под чак такова напрежение) правиш каквото правиш и после по обратния ред. на мен първият път ми отне около 1ч 30 мин вторият само 40 мин. и си приготви ВД 40 и здрави нервиуспех
GodLike написа:и да нямаш скоби връзваш пружината с тел(само да не е много тънка) от двете страни докато е още свита на амортисора и разглобяваш. после като сглобяваш пружината си е свита и немаш проблеми.
vit_auto написа:GodLike написа:и да нямаш скоби връзваш пружината с тел(само да не е много тънка) от двете страни докато е още свита на амортисора и разглобяваш. после като сглобяваш пружината си е свита и немаш проблеми.
Тези туземски методи ги използвах преди 15години.Мъка.А ако трябва да смениш пружината кво праиш
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 130 госта