Обръщал ли е внимание някои Голф 3 1.4 АБД двигател или по принцип Голф 3-ките имат ли балансни щанги ??? (една щанга дето минава под купето покрай рейката и свързва двата носача с по един гумен тампон)
Останах озадачен вчера като видях че моя няма такава, та въпроса ми е по принцип ли тройките нямат такава щанга или на мен някой ми я е свалил ? или може би щото е 1.4 и за това да няма
НЯКОЙ АКО ЗНАЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА НЕКА ПИШЕ
1.4 АБД стабилизираща щанга
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.4 АБД стабилизираща щанга
Последна промяна от vaskoto1 на Нед 28 юни 2009 8:44, променено общо 1 път.
Причина: другия път няма да променям-направо ще заключвам!
Причина: другия път няма да променям-направо ще заключвам!
- bfgoodrich
- Автомобил:
- Двигател:
Re: някой знае ли ?
Здр.колега тази щанага която си писал се нарича стабилизираща и на твоя мотор липва.Т.е от 1,6 нагоре имат.Позрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
интересно форд фиеста с 1.3 или 1.1 двигател не съм сигурен точно има също такава стабилизираща щанга защо са решили голф 1.4 да няма ????
И ако взема да си сложа такава какво ще постигна има ли смисъл изобщо , какво точно прави тази щанга някой знае ли ?
ще бъда благодарен много ако някой изрази мнение...
И ако взема да си сложа такава какво ще постигна има ли смисъл изобщо , какво точно прави тази щанга някой знае ли ?
ще бъда благодарен много ако някой изрази мнение...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ванка, оправи заглавието да се знае, че си говорим за стабилизираща щанга на АБД 
Ако сложиш би трябвало да почувстваш осезаемо по-устойчива колата. То това й е финкцията
Мисля, че няма да имаш проблем с монтажа- просто трябва да намериш щангата, двете биалетки и тампоните за към купето. Присъединителните отвори, мисля, си ги има
Ама монтирането на тампоните към купето ееее....
Разхлабваш 'магарето', за да успееш да ги наместиш!
Иначе- никакъв шанс!

Ако сложиш би трябвало да почувстваш осезаемо по-устойчива колата. То това й е финкцията

Мисля, че няма да имаш проблем с монтажа- просто трябва да намериш щангата, двете биалетки и тампоните за към купето. Присъединителните отвори, мисля, си ги има

Ама монтирането на тампоните към купето ееее....

Иначе- никакъв шанс!
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Ама монтирането на тампоните към купето ееее....![]()
![]()
Иначе- никакъв шанс!
Позволи ми да не се съглася този път с теб

Иначе по темата - мнението ми е че това е просто криво желязо , не очаквай огромна разлика като сложиш. Разликата е в това , че още нещо ще ти тропа по дупките като се поразбият биалетките .

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: някой знае ли ? стабилизираща щанга АБД
притеснява ме нещо да не пречи ако не е предвиждана ... трябва да се види
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.4 АБД стабилизираща щанга
Наличието на стабилизираща щанга подобрява устойчивостта на предницата при влизане в завой."Торсионното" действие на "кривото" жИлязо кара и двете предни колелета да са в синхронна височина(като потъне едното,щангата "натиска" и другото),респективно целта е да се минимизира страничния наклон на автомобила.А защо не се слага на всички..НЕ знам.Според мен има и неблагоприятно въздействие когато се кара "бавно и славно" по силно пресечен терен,предните колетия вече не са "независими" и при противоположни неравности(ляво-дупка,дясно-бабуна) е тегаво малко,ма то и без нея си гадно ..
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
bfgoodrich написа:Здр.колега тази щанага която си писал се нарича стабилизираща и на твоя мотор липва.Т.е от 1,6 нагоре имат.Позрави.
а 1,6 75 к.с знаеш ли дали имат? не че немога да погледна де...пък и като се замисля

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.4 АБД стабилизираща щанга
ок,мерси 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”