климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

климатик

Мнениеот неодачник » Съб 27 юни 2009 22:44

моля за вашето мнение по въпроса ; климатика на моя голф не ИСКА да работи,не знам имали бушон за него и къде се намира той?предполагам че може би причината да е електрическа, но може да и друга .изобщо да сега не съм го ползвал, кажете ми каква е процедурата ,реда за включване, кога трябва даго включвам? при загрят двигател или студен . изобщо всяко ваше мнение, ще ми е от полза.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: климатик

Мнениеот mania » Съб 27 юни 2009 22:57

Братле, тази грешка я правим всички. Климатикът трябв ада работи виннаги, дори зимата трябва да го пускаш на месеца поне веднъж. Проблемът ти най-вероятно е, че ти е изтекъл фреонът. За д аго пуснеш натискаш копчето AC и пускаш винтилатора. Ако духа нормален въздух, значи ти е изтекъл фреонът. Погледни с иоборотовмера, ако като го включваш и изключваш лек опроменя оборотите би трябвало да няма страшно. Според мен това значи, че техниката си работи. Отиваш да ти го напълмян, мисля че около 70 лв и си готов. Може да има и други проблеми, но най-вероятно е само това. Често се случва, особено ако е по-стар от 10 години, както са нашите. Успех!

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Нед 28 юни 2009 7:50

mania написа:Братле, тази грешка я правим всички. Климатикът трябв ада работи виннаги, дори зимата трябва да го пускаш на месеца поне веднъж. Проблемът ти най-вероятно е, че ти е изтекъл фреонът. За д аго пуснеш натискаш копчето AC и пускаш винтилатора. Ако духа нормален въздух, значи ти е изтекъл фреонът. Погледни с иоборотовмера, ако като го включваш и изключваш лек опроменя оборотите би трябвало да няма страшно. Според мен това значи, че техниката си работи. Отиваш да ти го напълмян, мисля че около 70 лв и си готов. Може да има и други проблеми, но най-вероятно е само това. Често се случва, особено ако е по-стар от 10 години, както са нашите. Успех!
моя климатик е обикновен, имакопчета два броя , нормал, и макс, но като ги включа и двете оборотомера ,не реагира, т.ест не се променнят оборотите . та въпроса ми беше дали това е нормалнно, и ако нне защо?

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Нед 28 юни 2009 8:34

Като го пуснеш трябва да чуеш едно "чък"от към компресора.И също така външната шайба на компресора почва да се върти.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 28 юни 2009 8:54

Ако не реагира н езнам :( То се чува и специвичен звук от моторния отсег (подобен н апрахосмукачка, но по-тих). Най-добре иди да ти го видят.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Нед 28 юни 2009 9:39

balamata написа:Като го пуснеш трябва да чуеш едно "чък"от към компресора.И също така външната шайба на компресора почва да се върти.
тя шяибата се върти постоянно, привключване не се чува нищо ,сякакаш няма клима :banghead:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 28 юни 2009 9:46

От кога не си го включвал?

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Нед 28 юни 2009 16:56

mania написа:От кога не си го включвал?

ми от март месец

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitbula90 » Нед 28 юни 2009 18:29

Колега най-вероятно няма фреон,щом оборотите не падат и не духа студено

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Нед 28 юни 2009 19:01

неодачник написа:моля за вашето мнение по въпроса ; климатика на моя голф не ИСКА да работи,не знам имали бушон за него и къде се намира той?предполагам че може би причината да е електрическа, но може да и друга .изобщо да сега не съм го ползвал, кажете ми каква е процедурата ,реда за включване, кога трябва даго включвам? при загрят двигател или студен . изобщо всяко ваше мнение, ще ми е от полза.

Колега най-вероятно имаш изтичане на фреон от някъде и за това не се вкл. Има датчик който следи налягането на фреона и ако е под 3 бара не пуска компресора. Върви до някой сервиз да проверят как е налягането на фреона, ако там всичко е ок - значи проблема е в датчика. Колата каква точно е? кажи ми това и ще ти кажа как можеш да пробваш дали е този датчик.
А винаги си включвам климатика на малки обороти на двигателя - примерно както карам и освобождавам от скорост, оборотите си спадат и тогава вкл.

Потребителски аватар
cempak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cempak » Нед 28 юни 2009 19:03

Провери дали врътката на парното е плътно вляво-на синьото,че и аз така,една сутрин ми беше студено и пуснах да духа малко топло,вечерта като свърших работа ми беше топло и пуснах климатика,карах 20 км. докато се усетя че климатика не бачка защото копчето беше авъртяно със 30-тина градуса в синята зона на копчето.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 28 юни 2009 19:09

Много вероятно да е изтекъл фреона, но при мен миналата година беше бушона.
Спря ми на път - на 500км от вкъщи :banghead:
И хем го търсих пустия му бушон,ама не го намерих.
Оказа се че е върху акумулатора :012: . Провери го!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 28 юни 2009 19:18

Добре де... в такъв случай какъв е моя проблем?? На мен компресора си ми ърти, държи се все едно всичко е наред, само дет не духа студено... Не е работил от година и половина, възможно ли е проблемът ми да н е ече нямам фреон?!?!

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Нед 28 юни 2009 19:32

mania написа:Добре де... в такъв случай какъв е моя проблем?? На мен компресора си ми ърти, държи се все едно всичко е наред, само дет не духа студено... Не е работил от година и половина, възможно ли е проблемът ми да н е ече нямам фреон?!?!

Напълно вероятно е да е останал малко фреон колкото да вкл. компресора, а да не прави студено или да е съвсем слабо. Или има и друг вариант: да е правил проблем датчика и някой "майстор" да го е вързал на късо, и сега нямаш фреон и системата се вкл. а студено не прави. Каква е колата?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 28 юни 2009 19:45

G3 ГТИ 115 И не е барана от майстор от както аз съм собственик. Има ли друг вариант освен фреона, при условие че нее пипана а преди работеше? А и не е давал признаци, спря изведнъж. Нямаше плавна промяна или каквито и да е било признаци

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”