Електрически стъка на Golf 3 96г TDI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Nasko_NIP
Автомобил:
Двигател:

Електрически стъка на Golf 3 96г TDI

Мнениеот Nasko_NIP » Съб 27 юни 2009 15:58

Здравейте колеги! Имам Golf 3 с много странен проблем в предното дясно ел стъкло. Като до вдигам има функция да задържа бутона и то само да си се затвори, но тук се появява проблям сяка6 стъклото се удря в не6то и се връ6та обратно. А като го затватям малко по малко няма проблем. Благодаря Предварително.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Електрически стъка на Golf 3 96г TDI

Мнениеот mania » Съб 27 юни 2009 19:15

Добре дошъл, отидат ли ти стъклата, значи караш истински голф ;) Това е най-голямата слабост на тези коли. Да не ти пука, като усетиш точно къде забива почваш да помпиш копчето и се дига. Ако имаш комфорт модул директно го вдигай с него като излизаш, а ако имаш аларма с нея. Не си струва да го правиш, щото само дерат а нищо не вършат. Успех!

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Съб 27 юни 2009 21:19

много странен проблем от коя година е голфа ?

и при мен има проблеми със стъклата но точно такъв не ...
мен ако питаш явно са различни модели машинките на тия коли щото моите нямат такава функция да се връща стъклото ... виж да не ти е прецакан бутона за дигане и сваляне трябва да имаш два,на шофиорската врата и на самата врата , виж дали и с двата бутона прави един и същ проблем ... ако е така явно електрониката нещо се е сдухала , моя съвет е сменявай всичко за да се оправи и да нямаш проблеми повече имам предвид моторче жила релси водачи сичко , само стъклото и бутона ако са ти е здрав не сменяй.
голям боклук са тия ел стъкла за нищо не стават, моите работеха сичките за 3 години сега само шофиорското ми работи и то със дефект другите са аут а да са отваряни 3-4 пъти най много. счупени четки, скъсано жило , повреди в електрониката големи боклуци и са много шумни при отваряне и затваряне .... пасата в това отношение е много по добре направен там няма такива ядове явно машинките са други

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 27 юни 2009 22:53

Джама ти се връща,щото имаш функция да не ти затисне ръката,ако случайно си я сложил като види зор и се връща обратно.Демек някъде ти запира механизъма и си "мисли" че някой си е сложил ръката :wink: И на мен на дясното стъкло ми прави така като карам към 120-130 и реша да си дигна джама от,вятъра явно.Най добре си свали кората и смажи жилата и механизмите.... :D

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 27 юни 2009 22:59

Вероятно д атрябва смазка, подкрепям колегата. Моят в дясно е така, и като з-авали дъжд се оправя докъто изсъхне :mrgreen: Големи гадове с астъклата н аГолф.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Нед 28 юни 2009 0:33

е значи са различни моделите на машинките щото моита няма такава функция .... ако си сложиш ръката и дигнеш стъклото като ти опре в ръката просто ще изключи и ще спре стъклото , няма да се върне обратно
я да ви питам и ваще ли са така ... като си отвориш прозореца до средата или до долу и като минаваш през дупки прозореца ми трака и дрънчи все едо ще изпадне някъде , мого отвратителен и досаден шум ???
а по темата то така е направено че по принцип няма какво да смазваш вътре , износват се там разни водачи и пласмасарии , но ако са износени забрави да стане със смазване, има вариант и да ти се е разместило малко стъклото от захващачите , това напасване е много гадно играх си сума време , при вдигане стъклото ти се опира при оплътненията от ляво или отдясно повече и натоварва машинката, а може и в електрониката да е принципът е мери тока през двигателчето при препядствие на стъклото то натоварва двигателчето от там му нараства тока и при някаква граница електрониката изключва и при теб ти реверсира ако тази граница се промени то вече няма да работи коректно ...

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Сря 01 юли 2009 17:55

... и ако не е регулирано стъклото пак ги прави тея номера като се "заклини" в уплътнението и дръгва надолу

Потребителски аватар
Mamaligar
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Mamaligar » Сря 01 юли 2009 21:51

Аз имах същия проблем, жилото се е разплело вътре при моторчето и запира.Смениха ми жилото за 15 кинта и до сега си работи перфектно вече 2 месеца.Моя е голф 3 97-ма.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”