Привет!
Проблема е следния...
Компресора включва,почва да духа студено и след 1-2 минути спира да духа студено,все едно си го спрял(духа си хладко).
Направих една профилактика на климатика(фреон и масло) и започна да духа постоянно студено...
Малко по-късно установявам че в движение спира да духа,а на място като работи колата духа постоянно студено...
На VAG-а показва грешка 00766 (или подобна) - Heater output temperature sensor,short or swich.
На температурните сензори на VAG-а на последния показва -73 градуса.
Интересува ме къде седи този Heater output temperature sensor ,защото на VAG-a на снимката го показва,че е под Airbag-a до шофьорското място,но не е показано къде точно...(Не искам да разглабям цялото табло и да се окаже че не е там)
Колата е Голф 3 95-та 2.0 16V ABF-код на мотора
Благодаря предварително!
Проблем с климатроник-голф 3
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатроник-голф 3
много ти е нова каручката
аз немам такива екстри ...
колега ако намериш схема на целия ти климатроник е най-добре и даже пусни тука във форума и ние да се ограмотим малко ... Сега незнам дали ще ти помогне но това което аз знам и са ми казвали пък и си мисля че така трябва да е според мен този датчик който търсиш мисля че не е един , може би са два а може и повече щото температурата не е еднаква на всякъде в купето , предполагам че колкото и на брой да са, са вързани паралелно или поне на две зони отпред и отзад , това значи че ако ти се преебе един от тях дори и другите да са здрави ще ти прави мизерии така си мисля ... а що се отнася до това дали е под ер бега .... съмнява ме датчика или датчиците трябва да са в непосредствен допир до средата в купето , да мерят температурата на въздуха в купето а не от вътрешната страна на ер бега или поне да има някакви малки дупчици като за микрофон за да стига въздуха до него , искам да кажа че може би се виждат тея датчици някъде по купето и сигурно лесно се демонтират , просто потърси схема ...
дано съм бил полезен с нещо
колега ако намериш схема на целия ти климатроник е най-добре и даже пусни тука във форума и ние да се ограмотим малко ... Сега незнам дали ще ти помогне но това което аз знам и са ми казвали пък и си мисля че така трябва да е според мен този датчик който търсиш мисля че не е един , може би са два а може и повече щото температурата не е еднаква на всякъде в купето , предполагам че колкото и на брой да са, са вързани паралелно или поне на две зони отпред и отзад , това значи че ако ти се преебе един от тях дори и другите да са здрави ще ти прави мизерии така си мисля ... а що се отнася до това дали е под ер бега .... съмнява ме датчика или датчиците трябва да са в непосредствен допир до средата в купето , да мерят температурата на въздуха в купето а не от вътрешната страна на ер бега или поне да има някакви малки дупчици като за микрофон за да стига въздуха до него , искам да кажа че може би се виждат тея датчици някъде по купето и сигурно лесно се демонтират , просто потърси схема ...
дано съм бил полезен с нещо
Да де,ама каква е логиката на място като е колата да работи,а като е в движение да нейска...
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
според мен дава грешка в отчитането на температурата
трябва да е ясно дали имаш един датчик или няколко и как са вързани те за да може да се мисли какво всъщност става , наи лесно е да ги намериш и с мултицет да ги провериш всички температурни датчици са съпротивителни при нормално положение тоест нормално загряване имат съпротивление в килооми 200 ; 300 до 900 килоома зависи от модела когато датчика се загрее малко съпротивлението му постепенно спада и стига до омове ... ти имаш доста по чувствителни датчици тоест като стане температурата 25-30 градуса климатика трябва да се включи и да се изключи например при 18 диапазона е много малък това ти означава че дори датчика да е здрав ако е излезнал от тези стойности климатика няма да ти работи коректно
аиде да го кажа по друг начин електрониката и е казано да работи със стойности на съпротивлението от 20 до 30ома какво че стане ако датчика се е преебал и показва 40 или 15 ома в определн момент от температурната му крива който не е верен, обърква се електрониката , а може и нищо дори да няма ако са повече от един може просто някой да се е откачил или да не дава добър контакт и да обърква по същия начин електрониката .
щом компа ти казва че не ти харесва датчиците вярвай му той няма да те излъже
трябва да е ясно дали имаш един датчик или няколко и как са вързани те за да може да се мисли какво всъщност става , наи лесно е да ги намериш и с мултицет да ги провериш всички температурни датчици са съпротивителни при нормално положение тоест нормално загряване имат съпротивление в килооми 200 ; 300 до 900 килоома зависи от модела когато датчика се загрее малко съпротивлението му постепенно спада и стига до омове ... ти имаш доста по чувствителни датчици тоест като стане температурата 25-30 градуса климатика трябва да се включи и да се изключи например при 18 диапазона е много малък това ти означава че дори датчика да е здрав ако е излезнал от тези стойности климатика няма да ти работи коректно
аиде да го кажа по друг начин електрониката и е казано да работи със стойности на съпротивлението от 20 до 30ома какво че стане ако датчика се е преебал и показва 40 или 15 ома в определн момент от температурната му крива който не е верен, обърква се електрониката , а може и нищо дори да няма ако са повече от един може просто някой да се е откачил или да не дава добър контакт и да обърква по същия начин електрониката .
щом компа ти казва че не ти харесва датчиците вярвай му той няма да те излъже
Днес закачих пробна лапма на захранващия кабел на компресора...Компресора включва,лампата светва,почва да духа студено...
Като почне да духа по-топло лампата пак си свети...дефакто компресора си работи,а не спира...Единствено ме навежда на мисълта клапата за топлия и за студения въздух да не се отваря или нещо да не и задава информация да се отвори...Някой ако има представа какво управлява тая клапа да казва.
А грешката на Vag Com-a e 00766- Front vent temperature sensor - G12
Но ме съмнява проблема да е от този датчик,защото си духа студено и си спира,когато си пойска...
Като почне да духа по-топло лампата пак си свети...дефакто компресора си работи,а не спира...Единствено ме навежда на мисълта клапата за топлия и за студения въздух да не се отваря или нещо да не и задава информация да се отвори...Някой ако има представа какво управлява тая клапа да казва.
А грешката на Vag Com-a e 00766- Front vent temperature sensor - G12
Но ме съмнява проблема да е от този датчик,защото си духа студено и си спира,когато си пойска...
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
клапата я управлява едно мотор4е... но според мен не е то..моето като се прецака клапата изоб6то не се движе6е и само топло си духа6е..и на дисплея мига6е един надпис servise според мен не е мотор4е по добре отиди се саветваи с някои маистор за климатици въпреки 4е пове4ето маистори само зареждат и с ремонти не се занимават
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега като пусне6 климатика след 1 минута едната от двете тръби които влизат в компресора трява да е доста студена барни я ви6 как е после като спре да духа студено ви6 пак трабата студена ли е
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика за вътрешната температура на оригиналния климатроник се намира между приборното табло и мястото за касетофона.Има там една решетчица, датчикът е под нея.
Сваля се като свалиш таблото.
Датчикът е с вентилаторче,на мен ми прилича на някаква термодвойка.
Сигурно това е причината да спира да подухва климатика студено.
Идеята на климатроника,освен управлението на клапите е при достигане на дадена температура да спре да духа студено и самото спиране да е постепенно
Тук ролята на тоя датчик е голяма.Ако той не функциора правилно,значи иска ремонт или нов.
Ако намалиш до LO и си духа яко студено постоянно,значи е от този датчик.Така си мисля аз де.
Идеята на климатроника,освен управлението на клапите е при достигане на дадена температура да спре да духа студено и самото спиране да е постепенно
Тук ролята на тоя датчик е голяма.Ако той не функциора правилно,значи иска ремонт или нов.
Ако намалиш до LO и си духа яко студено постоянно,значи е от този датчик.Така си мисля аз де.
andro_ написа:Датчика за вътрешната температура на оригиналния климатроник се намира между приборното табло и мястото за касетофона.Има там една решетчица, датчикът е под нея.
Този датчик е за да показва температурата в купето...Знам го и си работи вярно...Въпросния датчик който издирвам мери въздуха от вентилатора,който влиза отвън.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Този датчик е за да показва температурата в купето...Знам го и си работи вярно...[/quote]
В грешка си за предназначението на този датчик.
Прочети пак какво съм написал
Датчика за външна температура е на пластмасата,която е под десния мигач.
Това е датчика за температура на външния въздух.
Мисля,че няма датчик,който да мери изходящата температура на духалките,поради простата причина,че тя може да варира в широки граници.
Пробвал съм, на LO, вентилатора на макс,на централните духалки в горещ ден, в началото на работа на климатика темп. беше 14 градуса.
След малко работа падна на 8-9.
Като намалихме вентилатора,на настройка 18 градуса,темп от духалките падна на 2 градуса.
Като цяло: иди на доктор по климатиците.И успех.
В грешка си за предназначението на този датчик.
Прочети пак какво съм написал
inter_6 написа:...Въпросния датчик който издирвам мери въздуха от вентилатора,който влиза отвън.
Датчика за външна температура е на пластмасата,която е под десния мигач.
Това е датчика за температура на външния въздух.
Мисля,че няма датчик,който да мери изходящата температура на духалките,поради простата причина,че тя може да варира в широки граници.
Пробвал съм, на LO, вентилатора на макс,на централните духалки в горещ ден, в началото на работа на климатика темп. беше 14 градуса.
След малко работа падна на 8-9.
Като намалихме вентилатора,на настройка 18 градуса,темп от духалките падна на 2 градуса.
Като цяло: иди на доктор по климатиците.И успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”