Голф 3 с нестабилна задница? Амортесиори? Резулати от тест.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Голф 3 с нестабилна задница? Амортесиори? Резулати от тест.

Мнениеот Hertz » Съб 17 май 2008 19:01

Днес ходих до Правец по магистрала Хемос. На отиване нямаше проблем защото карах с 80 сигурно че не бързах пък и не бях сам. На връщане карах с 110-120 и имах чувство за нестабилност особено в завоите. Все едно задницата бегаше, също така и примерно като влизам на ляв завой волана е леко в ляво точно колкото да взема завоя а усещам колата как се изнася на дясно :shock и 56 километра съм гледал по завоите да няма кола от външната ми стран защото голфчето си излиза каде си иска. Интересува ме каква може да е причината че голфа да е толкова нестабилен? Ако карам нарпаво примерно с 80 и ако го лашна (ляво дясно) се усеща как задницата продължава да бяга настрани дори и след като предницата се изправи :roll:

Веднага след като слязох от Ботевградско отидох на тест на амортесиорите и честно да призная ми се струва че теста не е много верен защото сравнение с миналата година амортесиорите от ДЯСНАТА Страна са направо като НОВИ ???

Ако приемем че амортесиорите са наред какво друго прави колата нестабилна? Гумите са 195/50 R15 и четрите.
Тест 17 Май 2008г.
Изображение
Тест 9 Май 2007г.
Изображение

Заглавието е кофти но немога да измисля по-арно - ако сметне некой да го смени ;)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 17 май 2008 19:30

крив заден мост;разбити тампони на същия мост;отделно може да се види разстоянието от предна до задна главина дали са еднакви :idea:

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Съб 17 май 2008 20:50

niks76 написа:крив заден мост(*1);разбити тампони на същия мост(*2);отделно може да се види разстоянието от предна до задна главина дали са еднакви(*3) :idea:

*1 - От какво може да се е изкривил? Оправянето предполагам е тривиално - друг (нов). И все пак как да разбера дали е крив?
*2 - Това е сирурно, като мина през някой по разбит прелез и се чува почти метал в метал удар :roll:. Попитах Никси дали сменя тампоните на задния мост и той се намръщи нещо - сигурно се сменят да не кажа трудно - не лесно mhihi
*3 - Правил съм реглаж 2 пъти, но имам лист с данните само от първия път
Изображение
От втория реглаж нямам лист че нямаха мастило :?
Предполагам ако е различно растоянието от главина до главина щяха да ми кажат при реглажа. И все пак как с какво да измеря разстоянието - ролетка ?? :roll:

Забравих да кажа, тампоните и лагерите на макферсоните са на не повече от 500км, сменяни са и тамоните на носачите но май с няккакви боклуци .. :roll:

П.П. Niks78, видя ли графиките от миналогодишния тест на амортесиорите и тазгодишния (от днес) тест ?
Ако си:
1. Как ти се струват ?
2. Имаш ли някво обяснение как така графиката на десен преден и десен заден амортесиор от днес е като на нови амортесиори, а тази от преди година на същите амортесиори е съвсем различна :shock :shock :shock

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 17 май 2008 20:58

мериш разстоянието от център до център(предна и задна главина-като гумите са направо) с канап и втори 4овек
мини на някои друг шок тестер и тогава сравняваи-нещо не се връзва
тампоните се сменят като се свали моста за по лесно :lol:
ударите метал в метал опред или отзад се 4уват?

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 17 май 2008 21:01

колега,може да е от амортисори(попринцип те оказват наи голямо влияние върху стабилността на колата),виж и тампоните на носачите понеже като омекнат и те след време ефекта е подобен,шернири,накраиници.............отиди на стенд и цялостен преглед и УСПЕХ! :D

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Съб 17 май 2008 21:20

niks76 написа:мериш разстоянието от център до център(предна и задна главина-като гумите са направо) с канап и втори 4овек
мини на някои друг шок тестер и тогава сравняваи-нещо не се връзва
тампоните се сменят като се свали моста за по лесно :lol:
ударите метал в метал опред или отзад се 4уват?

Отзадзе :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 17 май 2008 21:50

вижте кои тампони са зле ,макар 4е може и аспуха да удря в моста

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Съб 17 май 2008 23:54

Ходи при Тодор от Дунев в Студ. град на стенда ще стане ясно ако някъде има промяна в геометрията. Тъкмо да ти провери и тампоните.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 18 май 2008 15:19

Сменяй цялото окачване с спортно mhihi
А на теа тестове в ДиН недей вярва :)

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 18 май 2008 16:53

Ако са ти здрави аморт. и ти поднася имаш разбити тампони на задния мост и затова е като лодка-ако ти е крив задния мост би трябвало да ти износва неравномерно гумите :arrow: На стед като ти замерат предно задно съосие веднага ще те зарадва с благата вест какво е :shock :D

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Нед 18 май 2008 17:58

При мен също има леко поднасяне и си мисля, че е от тампоните. Ужасно тропа особено отдясно. Освен това си провери дали имаш луфт ма главините. Често се разбиват лагерите. Пак си оказва влияние.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 18 май 2008 20:18

като чета темата и това което ми хрумва е hard hardware problem mhihi
Ако мога така да се изразя.
Някой развит болт примерно - я на задния мост който държи мост за купето, я гайките на лагерите, я на шенкелите .... :roll:
Вдигни задните колела 1 по 1 и прегледай

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пет 28 ное 2008 16:48

Проблема при мен се задълбочава :(
От извесно време голфчето се държи много зле като влизам в завой, дори и съвсем с нормална скорост. Имам чувството, че шасито се огъва или предните гуми ще се подгънат. Отделно задницата е склонна доста към занасяне и 2-3 пъти за малко да се завъртя. Бях влязъл преди 2-3 месеца с доста гадна дупка и то с прилична скорост, но нямаше никакви следи по джантата, а и не дърпа като пусна волана.
Гумите отпред са нови Goodyear F1, отзад са си старички. Помислих че просто са меки, но си бяха 2.3 атмосфери. Някакви идеи за какво да проверя? Имам съмнения, че е от амортисьорите и от тампоните на задния мост, защото си тропа, но пък от какво може да е това гадно подгъване на предните гуми като влизам в завоите, все едно са доста меки?

Потребителски аватар
nikolajivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolajivanov » Съб 29 ное 2008 16:53

При мен задницата просто"танцуваше", особенно когато минавах през грапав асвалт или неравности по пътя. Обиколих доста сервизи и видимо всичко по колата беше наред. Смених задните тампони / всички майстори твърдяха че са здрави/ и колата се оправи.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 3 с нестабилна задница? Амортесиори? Резулати от тест.

Мнениеот Wish_Master » Вто 27 яну 2009 15:04

Днес минах тест на амортисьорите... Уж всичко изглежда добре или поне така каза майсторът. Имало проблем с ръчната, че не хващала еднакво добре и на двете колела, но не е това проблемът, за който отидох там. Само че според мен(а и според разпечатката) има проблем със задния мост. Майсторът че я качи малко на една страна колата... е отделен въпрос, но все пак ми звучи притеснително. Моля който разбира да погледне и да даде малко акъл какво става тук. Благодаря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”