Здр,
Ще сменям тези дни масло интересуваме някой слагал ли е такова и какви са му наблюденията;
Аз съм с ВР6 2.8 и съм в момента с мобил 10в40;
На 5000км доналях 1лтр. защото бях на минимума;
сега сам на 9500км и пак нивото е близко до минимума;
А иначе е малко над средното ниво между мин и мах;
Казват ми че това масло 10в40 не ми го харесва мотора или то е гадно и затова искам да чуя мнение за 10в60 на мобил1 или някое друго бихте ми препоръчали;цената за мен няма значение само да е най доброто за този мотор;ако това има значение;
Благодаря
Излезе ново масло Mobil 1 Extended Life 10W-60 Мнения
- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: Излезе ново масло Mobil 1 Extended Life 10W-60 Мнения
Ами моето мнение е че второто число може и да е по-важно от първото (предполагам всички знаеме какво значат - първото е вискозитет (течливост) в нормално състояние, второто е на загрято състояние). По тази логика ниското първо число ще спомогне за по-бързото разнасяне на маслото из двигателя, но преставете си че после шофирате 10 часа - тогава второто число е от значение. И тука идва момента в който и аз се чудя кое по-добре 5W30 или 5W50, респективно 10W40 или 10W60? По пътя на логиката би трябвало по-голямото число да запазва по-добри качества при екстремно натоварване на двигателя, но може и да греша. В момента аз съм с 5W30, но все си мисля, че 5W50 или 10W60 ще е по-добре.
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
skotis написа:Ами моето мнение е че второто число може и да е по-важно от първото (предполагам всички знаеме какво значат - първото е вискозитет (течливост) в нормално състояние, второто е на загрято състояние). По тази логика ниското първо число ще спомогне за по-бързото разнасяне на маслото из двигателя, но преставете си че после шофирате 10 часа - тогава второто число е от значение. И тука идва момента в който и аз се чудя кое по-добре 5W30 или 5W50, респективно 10W40 или 10W60? По пътя на логиката би трябвало по-голямото число да запазва по-добри качества при екстремно натоварване на двигателя, но може и да греша. В момента аз съм с 5W30, но все си мисля, че 5W50 или 10W60 ще е по-добре.
Аз пък си мисля, че 5W30 > 5W40 > 5W60 и каквото там друго има в тая последователност.
- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
vizor
Интересуваме това масло на мотул 20в60 дали е тествано на нормален вр6 мотор;
нямам никакви тунинзи;
никаде немога да намери инфо дали е тествано с такъв мотор и най вече сравнителни характеристики;
Ако можеш да ме обедиш да е това масло ще съм благодарен;
Всеки който не е сипвал ми споменава да не съм луд да сипвам такова скъпо масло;
Аз пак изкам да се обедя само че наистино е по добро от другите посредствени масла ако това все пак можем да го откроим като много скъпо и качествено;
Предполагам че няма да попадна на нечие менте;
Обърнах се кам топспеед и ми дадоха цена;
Интересуваме това масло на мотул 20в60 дали е тествано на нормален вр6 мотор;
нямам никакви тунинзи;
никаде немога да намери инфо дали е тествано с такъв мотор и най вече сравнителни характеристики;
Ако можеш да ме обедиш да е това масло ще съм благодарен;
Всеки който не е сипвал ми споменава да не съм луд да сипвам такова скъпо масло;
Аз пак изкам да се обедя само че наистино е по добро от другите посредствени масла ако това все пак можем да го откроим като много скъпо и качествено;
Предполагам че няма да попадна на нечие менте;
Обърнах се кам топспеед и ми дадоха цена;
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
И каква цена ти дадоха?
Не Топспийд ами Проспийд са вносители на Мотул!
Не Топспийд ами Проспийд са вносители на Мотул!
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Как караш колата си за да изгаря толкова масло ?
Според мен с 20в60 ше се кротне двигателя и няма да го гори както и да го напъваш....
Все пак това масло е за доста тунинговани и натоварени двигатели.
MOTUL 300V Le Mans 20W-60
[MT-825802]
Висококачествено моторно масло за четиритактови състезателни или тунинговани двигатели.
Профил на използване: Максимална надеждност и производителност в продължителни състезания.
100% двойна естерна синтетика използваща биоразградими компоненти. Подходящо за всякаква употреба - пистови, рали и оф-роуд състезания, ежедневна употреба в градски и извън-градски условия.
Запазва качествата си при екстремни температури и силно смесване с гориво и/или охладителна течност.
Надвишава всички съществуващи стандарти. Няма аналог от други производители на свободно-достъпния пазар.
Препоръчано от: Larbre Competition, Le Mans 24H, FIA GT.
Опции:
Разфасовка: 2 литра(83.60 лв.)
Според мен с 20в60 ше се кротне двигателя и няма да го гори както и да го напъваш....
[MT-825802]
Висококачествено моторно масло за четиритактови състезателни или тунинговани двигатели.
Профил на използване: Максимална надеждност и производителност в продължителни състезания.
100% двойна естерна синтетика използваща биоразградими компоненти. Подходящо за всякаква употреба - пистови, рали и оф-роуд състезания, ежедневна употреба в градски и извън-градски условия.
Запазва качествата си при екстремни температури и силно смесване с гориво и/или охладителна течност.
Надвишава всички съществуващи стандарти. Няма аналог от други производители на свободно-достъпния пазар.
Опции:
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:Как караш колата си за да изгаря толкова масло ?
[MT-825802]
Опции:
В първия момент видях само цената и си викам е това е маслото за следващата ми смяна, но като видях количеството
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Хубавото струва пари
в интерес на истината виждал съм много малко хора в България с тунинговани коли (сиреч хора, които си милеят за двигателя при голямо натоварване) да слагат различно от това масло
Аз моя вр6 вече 2 смяни го карам с 10в40 и няма проблем повече от 7000км да гори по половин литър ,но пък се кара на зверски ръчки колата...
10в60 е синетика а за този 20в60 за нормален мотор не виждам никакъв смисъл,това масло се използва при силно тунинговани двигатели..на колко хиляди километри ти е мотора?- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
мотора е на 179000 km;
Вече направих своят избор като сложих Мобил1 10в60;
Даде ми малка разлика при вървенето малко по мудна я усещам колата;
Маслото е по гъсто предполагам и от там като прясно;
Ама все пак слагам втори път масло и реших да опитам с това по скъпото;
утре като запаля колата щв разбера и нещо повече как се държи докато е още студен мотора;
разхода ми се струва след днескъшните ми 200км по константен инзвънградски познат маршрут ми дигна с около 0.5лтр. повече, но това е относително, зашото все пак мотора е много чувствителен на горива атмосвера и каквото се сетите може да повлияе на разхода;
незнам кое е по добре като цяло:
масло по тънко каквото е било станало това 10в40 на мобил с разход 1лтр. загуба на 5000км
или по гъсто при което още не се знаят загубите какви ще бъдат за сметка на по голям предполагаем разход на гориво както и на пъргавина;
Засега това; улекнах само засега с 200лв за масло;
Вече направих своят избор като сложих Мобил1 10в60;
Даде ми малка разлика при вървенето малко по мудна я усещам колата;
Маслото е по гъсто предполагам и от там като прясно;
Ама все пак слагам втори път масло и реших да опитам с това по скъпото;
утре като запаля колата щв разбера и нещо повече как се държи докато е още студен мотора;
разхода ми се струва след днескъшните ми 200км по константен инзвънградски познат маршрут ми дигна с около 0.5лтр. повече, но това е относително, зашото все пак мотора е много чувствителен на горива атмосвера и каквото се сетите може да повлияе на разхода;
незнам кое е по добре като цяло:
масло по тънко каквото е било станало това 10в40 на мобил с разход 1лтр. загуба на 5000км
или по гъсто при което още не се знаят загубите какви ще бъдат за сметка на по голям предполагаем разход на гориво както и на пъргавина;
Засега това; улекнах само засега с 200лв за масло;
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега,имам поне 6 смени на 10W40 Мобил 1 на доста различни коли-за мен маслото става за парите си и двигателя на колата е малко по-тих,разхода е същия,но за по-дълга ръчка не става..
По-доброто и качествено е Мотул.
С него двигателя утихва,разхода пада с малко ( 50-100 грама ),на натоварване носи и двигателя не се тормози.
Просто Мотул е с класи над Мобил 1.
По-доброто и качествено е Мотул.
С него двигателя утихва,разхода пада с малко ( 50-100 грама ),на натоварване носи и двигателя не се тормози.
Просто Мотул е с класи над Мобил 1.
-
REINGER
- Автомобил:
- Двигател:
колеги аз карам с 10w60 от 1998година когато никой незнаеше за такова и това масло е просто връх но тези нови бангий дето ги пройзведоха неса за него при въпроси пишете или званете 0898452649
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”