Проблем, изби ми маслото.... отсекаде....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
1580i102hp
Автомобил:
Двигател:

Проблем, изби ми маслото.... отсекаде....

Мнениеот 1580i102hp » Чет 02 юли 2009 19:23

Имам един доста сериозен проблем който незнам от какво може да е... майсторите по сервизите ми казват че сьм за основен ремонт на двигателя което м исе струва малко пресилено,та...
проблема е следния:
Изрязах доста сериозно голфчето по магистралата, лепнах му 202, когато се прибрах в софето ми светна ламмпата за маслото което е излязло цялото през семерингите и отдушника... вьзможно ли е надраскан сегмемнт или нещо от сорта... голфчето е 1.6 102кс.... нищо особено... дльжен бях да го пробвам ;)... Плз някои по светнат да си каже мнението :)

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем, изби ми маслото.... отсекаде....

Мнениеот lozan67 » Чет 02 юли 2009 19:45

Прегледай си тръбата на отдушника, ако е леко запушена при високи обороти е нормално да протече. Аз като го вкарам 3-4 пъти в лютеницата и сменям гарнитура на капака на клапаните :wink: .Също ако си сменил маслото с някое по-гъсто за лятото по прпоръка на някой всезнаещ майстор mhihi.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 02 юли 2009 19:46

или е било по-високо нивото на маслото.

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Чет 02 юли 2009 20:24

lozan67 написа:Прегледай си тръбата на отдушника, ако е леко запушена при високи обороти е нормално да протече. Аз като го вкарам 3-4 пъти в лютеницата и сменям гарнитура на капака на клапаните :wink: .Също ако си сменил маслото с някое по-гъсто за лятото по прпоръка на някой всезнаещ майстор mhihi.

както казва колегата по горе , кажи ми са дали си сменявал масалцето и кво си сложил , и дали си сменял отдушника "една пласмасова траба струваща 100 и кусор лева " , и само да добавя че , ако си сложил вместо 10W40 с 15W40 масалце , считай че ше трябва да сменяш повдигачи , и си провери и гарнитурката отгоре под колекторите , загледай дали не избива масло от там , ако не е нито едно от тия нещица :bishop и още нещо , поне на мен ми се е случвало , качи го на канал и погледни дали тече от или покраи картера , щото на мен ми горя гарнитурата на картера и ми спадна изведнъж маслото , дано съм ти бил полезен :beer :drunk :drunk :drunk :drinking:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 02 юли 2009 21:01

[quote="1580i10
Изрязах доста сериозно голфчето по магистралата, лепнах му 202, когато се прибрах в софето ми светна ламмпата за маслото което е излязло цялото през семерингите и отдушника..[/quote]

Като си нямал дявола работа, си таковал децата! Налей си масло колкото трябва,загрей си колата /като си следиш параметрите, да не умре докато загрява/, отвори тапата за наливане на масло, и ако при форсиране те опуши и ти измие очите /с масло/, майсторите са прави, ако 'не' - може :beer . КЪСМЕТ!

1580i102hp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1580i102hp » Чет 02 юли 2009 23:51

значи да смених мамслото (Мотул 10W40) но тая кола е при мен от 1 месец.... а на отдушника има медна малка трьбичка която излиза от отдушника и стига да голяма трьба е тази трьбичка е скьсана а вакума които влиза под нея е запушен... така взех колата....

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 03 юли 2009 7:49

плс ако може някой да даде снимка на тази траба/отдушник/на 1.6 sr.............тази траба за какво е/малката/ защото е омаслена въпреки че съм я увил с лента ,,,,,,послепис:тази снимка не е на моя двигател

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Пет 03 юли 2009 9:52

Малката тръбичка извежда маслените пари, формирани под капака на клапаните и ги въвежда в маркуча на въздушния филтър. От там отиват във всмукателния колектор и влизат в цилиндрите за изгаряне. Маслото по нея външно сигурно е поради лошо уплътняване по крайщата или се е сцепила.

Съветвам те да я смениш

Ако имаш дебитомер, пробойната в трабичката (тя ще е след него) води до влизане на неизмерен въздух в мотора и от там до неустойчива работа на двигателя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”