таблото ми е от този тип:

MK4 написа:намерих начин но само на колите с дигитален климатроник:
1. натискате едновременно кпчето за намаляване силата на перката, копчето за намаляване на градусите и копчето за икономичния режим.
2. от появилото се сервизно меню избирате канал 16 със бутоните за увеличаване и намаляване на градусите.
Канал 16 е моменттана скорост излиза на дисплея на климатроника и е корегирана грешката ми спидометъра на таблото, който винаги лъже и показва малко отгоре.
Сега го тествах на идване към работа - при показание 80 км/ч на таблото, климатроника отчита 74 км/ч
MK4 написа:ползата е че ми изписва скоростта дигитално и освен това я изписва без грешката заложена в спидометъра на таблото, който показва винаги малко по-висока скорост от реалната
theone написа:
И като е дигитално кво? Да не говорим пък и като е забито долу пред/под скоростния лост??
и второ - скоростта показвана там също не е реалната! справка - GPS.
MK4 написа:след като си го правил сподели с нас каква е разликата, колко лъже спидометъра на таблото, колко лъже в диагностичния режим на климатроника, и т.н., дай някакви цифри, не само празни приказки
theone написа:
Смяташ че разликата е константа ли?)
Тахото - между 3 и 8-9 км/h зависимост от скоростта
Климатроника - 2-8.
MK4 написа:theone написа:
Смяташ че разликата е константа ли?)
Тахото - между 3 и 8-9 км/h зависимост от скоростта
Климатроника - 2-8.
разбира се че не е константа
при мен на таблото 80 км/ч = 74 км/ч на климатроника, което е 6 км/ч разлика само между таблото и климатроника, ти казваш таблото от 3 до 8-9, а климатроника от 2 до 8 и не ми се връзва..., още повече че около 200 и нагоре таблото би трябвало да лъже даже към 15 км/ч според мене
дай такова сравнение при да кажем около 80 км/ч, около 150 км/ч и около 200 км/ч
любопитен съм наистина
theone написа:
Koe не ти се връзва? пример:
Караш със 76 (по GPS), климатроника ти показва 74, таблото 80. следователно имаш 2км/h грешка на климатроника и 4 на таблото![]()
Не говоря за 200+ км/ч защото нито твоето нито моето голфче ги могат без наклон![]()
не съм правил чак такава точна статистика с различни скорости - винаги обаче ми е правело впечатление че и 2те са неточни - кое повече, кое по-малко. а и лично мен слабо ме вълнува дали се движа с 140 или 142. ако тръгнеш да отчиташ и разликата във времето по теорията на относителността на Айнщайн тя стана дебела математика
![]()
Знай просто че и скоростта показвана на климатроника е почти толкова неточна колкото и на тахото.
MK4 написа:...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 67 госта