П.С. Не е баш баш точното място в тая тема , ама да питам - бях чел тук във форума за някакъв техник из българията , който правил устройства подобни на климатроника от инсталацията на газовото устройство на автомобила . Някой може ли да ми хвърли светлина по тоя въпрос , че търсих , но нищо не отктрих .
Голф 3 115
- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф 3 115
Проблема е , че като изфорсирам на бенз , позапушва , преглъхфа , иначе си бяга . нямам проблеми с бенз.попма - не вие и тем подобни , кабели,свещи,капачка,палец-сменено . Дочух , че можело да е от стъпков мотор ... питанката ми е - може ли да му се прави профилактика - почистване , едно друго , или направо ново се купува ? Мерси предварително !
П.С. Не е баш баш точното място в тая тема , ама да питам - бях чел тук във форума за някакъв техник из българията , който правил устройства подобни на климатроника от инсталацията на газовото устройство на автомобила . Някой може ли да ми хвърли светлина по тоя въпрос , че търсих , но нищо не отктрих .
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 115
Новото моторче е към 700 кинта
! Колкото и да е с отстъпките и с разликите между моделите няма смисал да се сменя ако работи. В твоя случай може да минеш с едно почистване със спирт да покисне повече време примерно 1 нощ и продухвене с компресор и си ти.
2. Ако имаше такова устройство щеше сек да си слага мисля, аз поне не съм чувал токова нещо!
2. Ако имаше такова устройство щеше сек да си слага мисля, аз поне не съм чувал токова нещо!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Моето моторче си го почиствам с WD40.
- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми утре ще се опитам да го демонтирам и почистя . Междувременно някой ако има обяснения как се прави , нека да сподели ... 
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
абе то се вижда как се сваля не се притеснявай,огледай го и си ти! 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Сега в 9 слизам да си чиста моето и ще пусна 5 снимки в тая тема как се чистят дроселови клапи и моторче празен ход.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ето нагледно как се сваля моторчето за ПХ и дроселова клапа. (в случая на на мотор PB)
1.Маха се въздуховода.
2.Откача се маркуча от моторчето и този под него както и буксата му за управление:

3.За свалянето на клапите се откача жилото на газта (като се махене своеобразната зегерка)

4.Откачва се буксата за затворен дросел и напълно отворен дросел

5.Развиват се 4 болта със шестограм (шестостен) 6

6.Откачат се двата вакума левия е за клапата на въздушния филтър десния за бензиновия регулатор

Клапата излиза и може да видите колко мизерия се е събрала за половин година от маркуча за маслени изпарения който изолирах скоро, иначе и той се откача от дросела за да се махне. Не съм любител на този маркуч и за това го изолирах.

8.Тук съм откачил клапите за да си ги изчиста и припасна (не съветвам който не разбира да ги разглобява)

9.Тук моторчето е пълно с разредител (не се препоръчва коресилин защото е по агресивен) и го кандилкам.

10.Някой в една стара тема беше питал как изглежда тампона дето държи моторчето

11.Тук премервам дали ми работят изправно кючетата.
при спокойно пожение трява да е късо (0 Ом) при при отворен дросел но не до край безкрайно голямо съпротивление и при напълно отворен дросел отново късо.

Дано съм бил полезен!
п.п. До автора - промени заглавието на "Голф 3 ПХ, почистване МПХ и дросел, снимки" или нещо от сорта
1.Маха се въздуховода.
2.Откача се маркуча от моторчето и този под него както и буксата му за управление:

3.За свалянето на клапите се откача жилото на газта (като се махене своеобразната зегерка)

4.Откачва се буксата за затворен дросел и напълно отворен дросел

5.Развиват се 4 болта със шестограм (шестостен) 6

6.Откачат се двата вакума левия е за клапата на въздушния филтър десния за бензиновия регулатор

Клапата излиза и може да видите колко мизерия се е събрала за половин година от маркуча за маслени изпарения който изолирах скоро, иначе и той се откача от дросела за да се махне. Не съм любител на този маркуч и за това го изолирах.

8.Тук съм откачил клапите за да си ги изчиста и припасна (не съветвам който не разбира да ги разглобява)

9.Тук моторчето е пълно с разредител (не се препоръчва коресилин защото е по агресивен) и го кандилкам.

10.Някой в една стара тема беше питал как изглежда тампона дето държи моторчето

11.Тук премервам дали ми работят изправно кючетата.
при спокойно пожение трява да е късо (0 Ом) при при отворен дросел но не до край безкрайно голямо съпротивление и при напълно отворен дросел отново късо.

Дано съм бил полезен!
п.п. До автора - промени заглавието на "Голф 3 ПХ, почистване МПХ и дросел, снимки" или нещо от сорта
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
браво колега евала,че си се постарал да обясниш и онагледиш всичко 

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Едно допълнение за по новите автомобилите със клапа която иска обучаване да не си правят експерименти и да я откачат да я чистат.
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
моята е ady и ми казаха,да не пипам щото после трябва да се обучава
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
За моторчето не трябва да има проблеми.
- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Медните обяснения колега ! Много полезно само да подчертая отново - след почистване с разредител , спирт , да се смаже с WD-40 . добре почиства пак , а и посмазва добре и защитава . И аз вчера преминах процедурата почистване , и смея да кажа , че гууфа бяга още повече
.

- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
chefo.gti3 написа:моята е ady и ми казаха,да не пипам щото после трябва да се обучава
Е и ......и моето е АДИ и го чистя на всеки 6 месеца , моторчето за празен ход се адаптира само , просто трябва повечко търпение и каране, палене гасене и за половин ден е 6+ , поне толкова беше при последното чистене
- gepy_m
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BXE 2007 1 9 TDI
Благодарение на колегата alex_zazy днеска си свалих дроселовата клапа и останах изумен колко мизерия и нагари се беше насабрало в нея.Изчистих я много добре и смея да твърдя че се чувства доста осезаемо разликата
.Няма го вече това заглъхване от време на време когато и дам рязко газ.За другата джаджа (моторчето за празен ход) не посмях да барам,че ми се струва доста пипкава работа и да не разваля нещо.Утре ще ходя до Варна и смятам да я разтъпча малко голфарата
П.С. става въпрос за Golf 3 GTI 2e
.Няма го вече това заглъхване от време на време когато и дам рязко газ.За другата джаджа (моторчето за празен ход) не посмях да барам,че ми се струва доста пипкава работа и да не разваля нещо.Утре ще ходя до Варна и смятам да я разтъпча малко голфарата

-
ivan tsvetkov
Утре ще ходя до Варна и смятам да я разтъпча малко голфарата
[/quote]
полека сега , да го не строшиш
[/quote]полека сега , да го не строшиш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”