Здравейте,
Днес си купих голф 3 1,6 АБУ от колега от форума. Като се прибирах обаче на три пъти ми се случи да не мога да вкарам скоростите-не влизат. Чак след 10-ита ръчкания успях да вкарам първа. Според вас,какво може да е?
Ще се радвам да прочета всякакви предложения
П.С. Предишния собственик е сменил комплект съединител...

Купих си Голф 3 1,6 АБУ - скоростите не влизат!
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Купих си Голф 3 1,6 АБУ - скоростите не влизат!
Познато чувство
Обичайните заподозрени: масло в СК, лостова система(в повечето случаи), съединител и/или жило

Обичайните заподозрени: масло в СК, лостова система(в повечето случаи), съединител и/или жило

- curso
- Автомобил:
- Двигател:
snupeca написа:Познато чувство![]()
Съединител го изключвам,тъй като предишния собственик го е сменил. Благодаря за идеите , в събота ще го закарам на майстор,но все пак искам да имам някавка идея.

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
viewtopic.php?f=5&t=144726 
Съвет от мен и аз има същия проблем и решението ми е помпам съединитела няколко пъти и така се отблокира /помпаш докато се разблокира/ ще му хванеш цаката!

Съвет от мен и аз има същия проблем и решението ми е помпам съединитела няколко пъти и така се отблокира /помпаш докато се разблокира/ ще му хванеш цаката!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Според мен е именно от съединителя именно защото е сменян... по-точно от жилото, можеби са оставили старото или новото не е регулирано
- curso
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Според мен е именно от съединителя именно защото е сменян... по-точно от жилото, можеби са оставили старото или новото не е регулирано
След обяд ще ходя до един майстор,но като се чухме с него по телефона и му описах проблема ми и той каза ,че най-вероятно е от жилото. Освен това позна и че на задна предавка стърже....та се надявам да оправи колата ,че в понеделник пътувам за Бургас. Благодаря за предположенията, след ден два ще пиша какво точно се е оказало

- Duke_BG
- Автомобил: GOLF 4+BORA
- Двигател: AGU 180Hp + V5 4 motion
това става и от износена ябълка на скоростния лост
имах такъв проблем с голф 2 -ка
и му хванах цаката : хващащ топката на скоростния лист с два пръста като кози крак отдолу и леко повдигаш нагоре лоста преди да превключиш
)
имах такъв проблем с голф 2 -ка
и му хванах цаката : хващащ топката на скоростния лист с два пръста като кози крак отдолу и леко повдигаш нагоре лоста преди да превключиш

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
И аз залагам на лостовия механизъм
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се на колегата, че пиша в темата му.
При мен пък е обратното. Понякога немога да изключа от скорост. Предимно задна, първа и понякога 2-ра. Няма никакво значение дали ще натискаш няколко пъти съединителя, дали ще запалиш двигателя или каквото още там се сещате. Единствено и само със сила успявам да изключа от скорост. Предполагам е от лостовия механизъм, но какво точно да гледам там, има ли някакви rapair kits или мога да се размина само с почистване и смазване? Става въпрос за голф 3 AFT.
Благодаря предварително.
При мен пък е обратното. Понякога немога да изключа от скорост. Предимно задна, първа и понякога 2-ра. Няма никакво значение дали ще натискаш няколко пъти съединителя, дали ще запалиш двигателя или каквото още там се сещате. Единствено и само със сила успявам да изключа от скорост. Предполагам е от лостовия механизъм, но какво точно да гледам там, има ли някакви rapair kits или мога да се размина само с почистване и смазване? Става въпрос за голф 3 AFT.
Благодаря предварително.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
lrlmodo написа:И аз залагам на лостовия механизъм
На бас, че не е

Прочети едно от мненията ми по-назад дал съм линк към моя тема със същия проблем!
- curso
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички ви за предложените мнения! Днес си взех голфчето и е като пушка. Майсторът е сменил жилото на амбриажа и сега всичко е наред. Излезе ми 50 лв ,като за труда не съм му плащал( баща на приятелка на гаджето). От тук си направих извод - след смяна на съединител ,задължително трябва смяна и на жилото 
П.С. Още веднъж благодаря на всички!

П.С. Още веднъж благодаря на всички!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”