Как да позная изпуснали тампони на макферсон?
Как да позная изпуснали тампони на макферсон?
Здравейте!Интересува ме как да разбера дали са за смяна макферосните на Голф 2?На Опела лесно ги познавах,те изкачат нагоре и си личи кога са за смяна,но до колкото разбрах при Голфа не са така.Ще съм благодарен на опътвания и на снимки на такива макферосни,които са за смяна! 

Re: Как да позная изпуснали тампони на макферсон?
голфа е по съшия начин.нацепват се и изкачат нагоре
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Може да се провери и така:
Вдигаш колата на крик, хващаш гумата отдолу и почваш да се опитваш да я повдигнеш.
Желателно е някой да гледа отгоре тампона как и колко мърда, макар, че то обикновено се чува как клопа.
При рзклащане на страни също се чуват тупкания около тампона.
Не ми се пише по този въпрос, че вече 3 месеца карам с доказано пред мен си прецакани тампони....
Ама е студ!
Още малко да се стопли и тогава ще сменям, а после бегом на стенд!
Вдигаш колата на крик, хващаш гумата отдолу и почваш да се опитваш да я повдигнеш.
Желателно е някой да гледа отгоре тампона как и колко мърда, макар, че то обикновено се чува как клопа.
Не ми се пише по този въпрос, че вече 3 месеца карам с доказано пред мен си прецакани тампони....
Ама е студ!
И аз чакам да се позагрее..Доста ремонтчета съм планирал,ама в тоя студ нищо не може да се прави
Отзад трябва амортисьори може би да сменя,че малко е клекнала задницата,все пак да не е от вчера там тая газова
Отзад трябва амортисьори може би да сменя,че малко е клекнала задницата,все пак да не е от вчера там тая газова

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
radotom написа:Може да се провери и така:
Ама е студ!![]()
Добре колеги,извинявам се че се меся в темата!!!
Но възмовно ли е да са ссе развили гайките на същите тампони и възможнио ли е да се дозатегнат на място...
Гайките мосля,че са с 22 а шестостенният ключ- 7 ако не се лъжа?
Пускал съм няколко теми по този въпрос дори съм сменял 2 пъти тампони и за 2 месеца пак хлопат в дупките!!!!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
valkilmera написа:radotom написа:Може да се провери и така:
Ама е студ!![]()
Добре колеги,извинявам се че се меся в темата!!!
Но възмовно ли е да са ссе развили гайките на същите тампони и възможнио ли е да се дозатегнат на място...
Гайките мосля,че са с 22 а шестостенният ключ- 7 ако не се лъжа?
Пускал съм няколко теми по този въпрос дори съм сменял 2 пъти тампони и за 2 месеца пак хлопат в дупките!!!!
Аз на 2-ката сложих от пасат В3 и си реших проблема
- radotom
- Модератор

Да, де, ама аз съм с Пассат В3... освен да сложа от Таурег?
Иначе за развиването на гайките - ДА!
При предната ми смяна, преди около 8-9 месеца уж стягах как си требе, но след седмица-2 се оказа, че гайката на десния тампон се беше разхлабила...
Приплесках я малко повече отгоре (но съвсем леко) и повече не е мърдала
Иначе за развиването на гайките - ДА!
При предната ми смяна, преди около 8-9 месеца уж стягах как си требе, но след седмица-2 се оказа, че гайката на десния тампон се беше разхлабила...
Приплесках я малко повече отгоре (но съвсем леко) и повече не е мърдала
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гайките за макферсоните трябва да са само-осигуряващи се.
завиваш и забравяш
иначе както е казал радотом се гледат...
това със изкачането на макферсона на горе е малко тъпо тъй като с новите и старите нямаше разлика.но стария направо се въртеше из бомбето
завиваш и забравяш
иначе както е казал радотом се гледат...
това със изкачането на макферсона на горе е малко тъпо тъй като с новите и старите нямаше разлика.но стария направо се въртеше из бомбето
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
А да попитам и аз. След смяна на тези тампони трябва ли да се ходи на реглаж на преден мост и защо. На мен ми казаха, че не е необходимо. Става въпрос за Голф 3, ако има значение.....
- radotom
- Модератор

Винаги, ама ВИНАГИ, когато се бърка по нещо по предницата трябва да се минава реглаж!
Някои казват: 'Ма аз разкачих отгоре и бръкнах и ги смених. Не съм барал долу!'
Добре, ама кой, тогава, гарантира, че предния реглаж е бил точен, при поразбитите тампони?
А ако е бил правен при предишна смяна на тампоните и колата е минала едно 25-30к км по нашите пътища... за каква центровка въобще си говорим?!?
Някои казват: 'Ма аз разкачих отгоре и бръкнах и ги смених. Не съм барал долу!'
Добре, ама кой, тогава, гарантира, че предния реглаж е бил точен, при поразбитите тампони?
А ако е бил правен при предишна смяна на тампоните и колата е минала едно 25-30к км по нашите пътища... за каква центровка въобще си говорим?!?
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно съм съгласен с тебе, ама моята кола нито тегли на някъде, нито волана бие, нито ми износва гумите. Страх ме е да не би да я закарам на реглаж и нещо от изброените неща да се появи .... майстори всякакви ....
Отиваш на реглаж в Дружба при зеленчуковата борса,точно преди входа и има отдясно така (като идваш от Дружба,не от ТЕЦ-а) има един сервиз и правят много добър реглаж!За последно платих 30лв за СТРАШНО кривият ми Рейсър.
Аз пък да попитам като млад невежа-при ремонти(смени) по спирачната система пак ли е нужен реглаж?
Аз пък да попитам като млад невежа-при ремонти(смени) по спирачната система пак ли е нужен реглаж?

- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
и така.......в сабота правих ремонт по макферсона,преди 6 месеца ги смених и ве4е са смачкани и като кажа че сме изобретателна нация--лелееееее....и така ,трябват ви два гумени пръстена диаметар 11см. има ги вав ВиК ,тях ги слагат по трабите като уплатнения.сваля се амортисиора и тези прастени се слагат варху старият макферсон и след това се сглобява по обратният начин......изпробвано на 5 голф-2 и 1 пасат-комби-2......и забравяте за макферсони.........които желае да пробва--сега и аз сам така и спестих 50 лв. за макферсони-ментаци...........
GAZARA написа:и така.......в сабота правих ремонт по макферсона,преди 6 месеца ги смених и ве4е са смачкани и като кажа че сме изобретателна нация--лелееееее....и така ,трябват ви два гумени пръстена диаметар 11см. има ги вав ВиК ,тях ги слагат по трабите като уплатнения.сваля се амортисиора и тези прастени се слагат варху старият макферсон и след това се сглобява по обратният начин......изпробвано на 5 голф-2 и 1 пасат-комби-2......и забравяте за макферсони.........които желае да пробва--сега и аз сам така и спестих 50 лв. за макферсони-ментаци...........
и???а като е разбит лагера или накъсана гумата?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”