Маслото мирише на Бензин!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

Маслото мирише на Бензин!

Мнениеот Jonkata_v » Чет 16 фев 2006 9:06

Какво се прави като маслото ми мирише на бензин?Не ми качва нивото,леко го е пипнало за 2000км....Но вчера доиде един приятел с Г3-2.0 GTI-115кс,и цялият двигател беше в бензин-избил е през някой маркуч и направо е станало мазало.Моят Г3 е с 1.8 ААМ,и се чудя може ли да се оправят нещата преди да е станало късно или ми е рано да се притеснявам(щом не качва нивото и не пипа маслото,миризмата на маслото е не много голяма)

VTR
Автомобил:
Двигател:

Re: Маслото мирише на Бензин!

Мнениеот VTR » Чет 16 фев 2006 9:32

И чисто нова кола да купиш ще има тази миризма. Нормално е.
Избиването на масло в студовете става заради замръзнал отдушник на картера, който се намира под всмукатения колектор има размери като на маслен филтър.
Но и аз питам/нямам книжка за колата/ този филтър за отдушника на картера почиствали се, или се подменя? Защото на минусови температури замръзва, а от там се вдига налягането в целия двигател и избиват или гарнитури, семеринги, пръчка за маслото и маркучите за отдушника/ е където е най-слабо/.
Това е един кофти BUG на VW според мен.

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Чет 16 фев 2006 10:35

то при Г3 незнам дали може да смеси масло с бензин ,но ако стане става потруш на баща ми москвича така му блокира двигателя за няма нищо ;/

Потребителски аватар
Jonkata_v

Мнениеот Jonkata_v » Чет 16 фев 2006 12:02

Някой който е по запознат да сподели,че тази гледка на моят познат направо ме кара да си мисля разни....цялият мотор все едно са го измили с бензин и масло-размешани в едно.От какво се получава това,какво се прави като ти мирише на бенз маслото-нормално ли е?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 16 фев 2006 12:09

Jonkata_v написа:От какво се получава това.....

Jonkata_v написа: ...цялият двигател беше в бензин-избил е през някой маркуч...

Screwy Screwy Screwy

VTR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTR » Чет 16 фев 2006 12:30

Jonkata_v написа:Някой който е по запознат да сподели,че тази гледка на моят познат направо ме кара да си мисля разни....цялият мотор все едно са го измили с бензин и масло-размешани в едно.От какво се получава това,какво се прави като ти мирише на бенз маслото-нормално ли е?

Инжекционите не могат да мешат масло и бензин.
Това става само с карбураторните, когато се пробие платното на бензиновата помпа/ако не е електрическа/ и бензина изтича в картера.
Та това което е избило, си е само масло, което винаги има мириз на бензин.
Когато избие бензин при работещ/топъл двигател/ се изпарява моментално и няма как да се види, но се молете да няма искри по кабелите на свещите.... ще стане много светло и горещо. За това бензиновите маркучи от двигателя към купето се сменят профилактично.
Та за избиването на маслото - чистете отдушника на картера /маркучи и отдушник-филтър ако има/

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 16 фев 2006 13:32

VTR написа:
Jonkata_v написа:Някой който е по запознат да сподели,че тази гледка на моят познат направо ме кара да си мисля разни....цялият мотор все едно са го измили с бензин и масло-размешани в едно.От какво се получава това,какво се прави като ти мирише на бенз маслото-нормално ли е?

Инжекционите не могат да мешат масло и бензин.
Това става само с карбураторните, когато се пробие платното на бензиновата помпа/ако не е електрическа/ и бензина изтича в картера.
Та това което е избило, си е само масло, което винаги има мириз на бензин.
Когато избие бензин при работещ/топъл двигател/ се изпарява моментално и няма как да се види, но се молете да няма искри по кабелите на свещите.... ще стане много светло и горещо. За това бензиновите маркучи от двигателя към купето се сменят профилактично.
Та за избиването на маслото - чистете отдушника на картера /маркучи и отдушник-филтър ако има/
значи може да вкара бензин в маслото от пикаеща дюза

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 16 фев 2006 13:41

или от хептем запекли сегменти...

Потребителски аватар
Jonkata_v

Мнениеот Jonkata_v » Чет 16 фев 2006 14:25

Благодаря,наистина току що един майстор ми го обясни точно както VTR...Абе Niksi като не съм в час с тези неща питам,изобщо не се притеснявам дали е глупав въпроса или не...с питане нали знаеш?...

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 16 фев 2006 14:35

Jonkata_v написа:Благодаря,наистина току що един майстор ми го обясни точно както VTR...Абе Niksi като не съм в час с тези неща питам,изобщо не се притеснявам дали е глупав въпроса или не...с питане нали знаеш?...

Кво ривеш бе колегаааааа...
САМ КАЗВАШ ЧЕ МУ Е ИЗБИЛ МАРКУЧ, А ПОСЛЕ ПИТАШ ОТ КВО Е СТАНАЛО.

А за маслото от картерните газове мирише на бензин и не казвам че ти е тьп въпроса, а че отговора го има в твоя първи пост.

VTR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTR » Чет 16 фев 2006 15:34

Това с пикаещата дюза е възможно, но трябва карача да е от тия дето казват "щом върви не се пипа", ама, че щегълта 20 на сто и ще хвърля къчове . . . .

Потребителски аватар
Jonkata_v

Мнениеот Jonkata_v » Чет 16 фев 2006 15:43

И като ти пикае леко тази дюза,как се оправя?Как се познава коя е?

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 16 фев 2006 19:59

VTR написа:Инжекционите не могат да мешат масло и бензин.

е не!късал съм платна на Жигулата-17 годишна кола и си има един пръстен през който изшвърля бензина навън...така че като ти замирише и спираш(винаги карах с резервен комплект за бензинова помпа)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Маслото мирише на Бензин!

Мнениеот musura » Чет 16 фев 2006 21:41

Jonkata_v написа:...

Колега, ако разгледаш по-старите теми, ще откриеш поне 3-4 в които е обсъждан този проблем, също така, ще видиш, че щом няма други проблеми по двигателя, освен че ти мирише маслото на бензин - карай си и си свиркай. При градско каране, на къси разстояния, студен мотор - така става. Като излезеш на по-дълъг път, като поработи в режим колата 3-4-5 часа, бензина се изпарява от маслото. Това е.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 16 фев 2006 23:54

Г 3 1.6 ABU, моно, 75 к.с. Отдушника на картера е точно под всмукателния колектор и моното. Отдолу също почти няма достъп. Ще ми се да прочистя вентилацията на картера, но без да разглобявам половината ДВГ. Някой да е пробвал?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”