Маслото мирише на Бензин!
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Маслото мирише на Бензин!
Какво се прави като маслото ми мирише на бензин?Не ми качва нивото,леко го е пипнало за 2000км....Но вчера доиде един приятел с Г3-2.0 GTI-115кс,и цялият двигател беше в бензин-избил е през някой маркуч и направо е станало мазало.Моят Г3 е с 1.8 ААМ,и се чудя може ли да се оправят нещата преди да е станало късно или ми е рано да се притеснявам(щом не качва нивото и не пипа маслото,миризмата на маслото е не много голяма)
Re: Маслото мирише на Бензин!
И чисто нова кола да купиш ще има тази миризма. Нормално е.
Избиването на масло в студовете става заради замръзнал отдушник на картера, който се намира под всмукатения колектор има размери като на маслен филтър.
Но и аз питам/нямам книжка за колата/ този филтър за отдушника на картера почиствали се, или се подменя? Защото на минусови температури замръзва, а от там се вдига налягането в целия двигател и избиват или гарнитури, семеринги, пръчка за маслото и маркучите за отдушника/ е където е най-слабо/.
Това е един кофти BUG на VW според мен.
Избиването на масло в студовете става заради замръзнал отдушник на картера, който се намира под всмукатения колектор има размери като на маслен филтър.
Но и аз питам/нямам книжка за колата/ този филтър за отдушника на картера почиствали се, или се подменя? Защото на минусови температури замръзва, а от там се вдига налягането в целия двигател и избиват или гарнитури, семеринги, пръчка за маслото и маркучите за отдушника/ е където е най-слабо/.
Това е един кофти BUG на VW според мен.
Jonkata_v написа:Някой който е по запознат да сподели,че тази гледка на моят познат направо ме кара да си мисля разни....цялият мотор все едно са го измили с бензин и масло-размешани в едно.От какво се получава това,какво се прави като ти мирише на бенз маслото-нормално ли е?
Инжекционите не могат да мешат масло и бензин.
Това става само с карбураторните, когато се пробие платното на бензиновата помпа/ако не е електрическа/ и бензина изтича в картера.
Та това което е избило, си е само масло, което винаги има мириз на бензин.
Когато избие бензин при работещ/топъл двигател/ се изпарява моментално и няма как да се види, но се молете да няма искри по кабелите на свещите.... ще стане много светло и горещо. За това бензиновите маркучи от двигателя към купето се сменят профилактично.
Та за избиването на маслото - чистете отдушника на картера /маркучи и отдушник-филтър ако има/
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи може да вкара бензин в маслото от пикаеща дюзаVTR написа:Jonkata_v написа:Някой който е по запознат да сподели,че тази гледка на моят познат направо ме кара да си мисля разни....цялият мотор все едно са го измили с бензин и масло-размешани в едно.От какво се получава това,какво се прави като ти мирише на бенз маслото-нормално ли е?
Инжекционите не могат да мешат масло и бензин.
Това става само с карбураторните, когато се пробие платното на бензиновата помпа/ако не е електрическа/ и бензина изтича в картера.
Та това което е избило, си е само масло, което винаги има мириз на бензин.
Когато избие бензин при работещ/топъл двигател/ се изпарява моментално и няма как да се види, но се молете да няма искри по кабелите на свещите.... ще стане много светло и горещо. За това бензиновите маркучи от двигателя към купето се сменят профилактично.
Та за избиването на маслото - чистете отдушника на картера /маркучи и отдушник-филтър ако има/
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jonkata_v написа:Благодаря,наистина току що един майстор ми го обясни точно както VTR...Абе Niksi като не съм в час с тези неща питам,изобщо не се притеснявам дали е глупав въпроса или не...с питане нали знаеш?...
Кво ривеш бе колегаааааа...
САМ КАЗВАШ ЧЕ МУ Е ИЗБИЛ МАРКУЧ, А ПОСЛЕ ПИТАШ ОТ КВО Е СТАНАЛО.
А за маслото от картерните газове мирише на бензин и не казвам че ти е тьп въпроса, а че отговора го има в твоя първи пост.
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
VTR написа:Инжекционите не могат да мешат масло и бензин.
е не!късал съм платна на Жигулата-17 годишна кола и си има един пръстен през който изшвърля бензина навън...така че като ти замирише и спираш(винаги карах с резервен комплект за бензинова помпа)
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Маслото мирише на Бензин!
Jonkata_v написа:...
Колега, ако разгледаш по-старите теми, ще откриеш поне 3-4 в които е обсъждан този проблем, също така, ще видиш, че щом няма други проблеми по двигателя, освен че ти мирише маслото на бензин - карай си и си свиркай. При градско каране, на къси разстояния, студен мотор - така става. Като излезеш на по-дълъг път, като поработи в режим колата 3-4-5 часа, бензина се изпарява от маслото. Това е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”