странен проблем Г4
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
странен проблем Г4
колеги проблема е следния-като паркирам колата назад на този леко наклонен тротоар и САМО на него започва леко прекъсване на двигатела/колата вече е в покой и почва-под 800 над 800 оборота/.ако щете го наречете менене на обороти ама супер дразни и незнам на какво се дължи.след 15 20 секунди на празен ход вече се нормализира на 800 оборота.А ако това ще помогне-почти винаги последно време като я паля за първи път през деня/студен двигател/ набира до 1200 оборота и чак като подам леко газ те падат на 850 или колкото там са нормални за автоматичния смукач...........1.6 SR AKL
Последна промяна от hitman0013 на Нед 02 май 2010 21:56, променено общо 1 път.
- Petkovski
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: странен проблем Г4
hitman0013 написа:колеги проблема е следния-като паркирам колата назад на този леко наклонен тротоар и САМО на него започва леко прекъсване на двигатела/колата вече е в покой и почва-под 800 над 800 оборота/.ако щете го наречете менене на обороти ама супер дразни и незнам на какво се дължи.след 15 20 секунди на празен ход вече се нормализира на 800 оборота.А ако това ще помогне-почти винаги последно време като я паля за първи път през деня/студен двигател/ набира до 1200 оборота и чак като подам леко газ те падат на 850 или колкото там са нормални за автоматичния смукач...........1.6 SR AKL
Привет колега, проблема може да е от много неща, потърси в търсачката има много теми за "нестабилни обороти при празен ход", според мен си почисти дроселовата клапа и всичко ще е наред. Аз също карам въпросния AKL мотор и при мен си ги има тези колебания на оборотите. Успех..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странен проблем Г4
Аз също карам такова чудо, значи при мен при всяко палене на двигателя (когато е студен) се форсира и държи леко по-високи обороти около минута докато позагрее двигателя след това се нормализира, електронен смукач все пак... както и да е... при мен се получава дори и на някои светофари при напълно загряла кола, леки форсажи и т.н. смених ангренаж и обслужващ ремък и това изчезна, може би водна помпа или нещо такова, а може и когато са сменяли ремъците да са размърдали нещичко - вече втори месец няма никакъв проблем
Надявам се да съм ти бил полезен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”