Голфа ми губи антифриз от охладителната система
-
petkokanev
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа ми губи антифриз от охладителната система
Здравейте колеги.Карам Голф 4 1.9 ТДИ 131коня.От някъде се губи антифриз и не мога да разбера от къде .Вдигахме го и го гледахме от всякъде. Никъде няма теч и не си личи да текло.В маслото няма вода и няма как да го смесва защото губи много антифриз.Последния път изгуби за 40км 1литър.Забелязвам че когато карам извън града и колата е постоянно в обороти губи повече.Единственото което не съм погледнал е водната помпа.Възможно ли е от там да губи толкова и не би ли трябвало да се изтича надолу и да си личи че го губи от там.Ако някой има някаква идея да помага.Благодаря ви предварително
Re: Голфа ми губи антифриз от охладителната система
да , погледния и сигурно е от там!много губиш за да е от друго място. 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Колега, много по-вероятно е да ти помогнат повече колеги ако темата ти е в подходящия раздел.
Тука с големи букви в началото е написано, че това не е раздел за "Печки".
Помоли някой админ или мод да я премести.
Тука с големи букви в началото е написано, че това не е раздел за "Печки".
Помоли някой админ или мод да я премести.
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
най вероятно прегряване.демонтаж на главата(проверка за спукано),шлаиф (пасване клапани-не задължително),смяна гарнитура и монтаж(+болтове).успех
ако губи течност от цилиндровата глава без да се смесва с маслото , това означава че преминава през някой цилиндър в атмосферата и тогава двигателя ще работи на 3 цилиндъра или най малкото ще прекъсва и неустойчива работая. но това което си мисал - 1литър за 40км. говори за това -загуба от фибъра на помпата при работещ двигател и от въздушната струя се подсушава и като е топъл напълно изсъхва и за това неможеш да откриеш нищо.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
водната помпа теква пове4е когато мотора е загасен и аз сам на мнение главата доло и проверка да не е нацепена 
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Виж си и капачката на казанчето, дали и седи уплътнението
-
petkokanev
- Автомобил:
- Двигател:
Днес проверих помпата ,не е от нея.Смених капачката на цилиндърчето и отидох да я пробвам.Карах около 50 км със 170 и по едно време започна да загрява спрях и изгасих мотора.Беше изгубила около 1 литър.След това долях и минах градско около 50км. Никакъв проблем и темп. стоеше на 90 градуса.Според мен е гарнитура на главата и цепнатината е малка и само на по големи обороти губи и го издухва през целиндрите.Някой има ли представа колко ще струва този ремонт , А някой има ли идея дали може да е друго при всичко изброено по горе и проверено
да не спукано радиаторчето на парното , и през дренажната тръбичка на отоплителя да изчезва течноста?! много е за такъв пробег . не е микро пукнатина според мен , ти сам си отговаряш на това
.....цепнатината е малка и само на по големи обороти губи и го издухва през целиндрите.....
тук оборотите не оказват такова голямо влияние.
.....цепнатината е малка и само на по големи обороти губи и го издухва през целиндрите.....
тук оборотите не оказват такова голямо влияние.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Имам приятел които имаше такъв дизел,при него губеше повече антифриз, когато го настъпваше, при нормално каране губеше доста по-малко.Проблема беше гарнитура глава,скъпичка е.И да ти кажа при него губеще антифриза от приливното казанче и не се забелязва много много.Провериго това, като я изръчкаш яко,отвори капака и го провери.При него ремонта струваще 500 лв., в Благоевград.После колата се успа.Дано да съм бил полезен.Успех !!!
да ползвам темата на колегата така и така я е пуснал, а може моят проблем да е 1:1 с неговия(малко вероятно). 3ка 1.8 АБС с газ, на газ не ми губи нищо,ама нищо на бензин за няма 10км цялото казанче изезна,абе на бензин си изчезва на газта не. 1005 съм сигурен че калпавия майстор нещо не е затеглнал като хората, защото 1 скоба на 1 маркуч трябваше да затягам че си се въртеше свободно.. а изчезванто на антифриза си го имам откак направи ремонта, сиреч повече от година, не я карам на бенз и така съм го решил. ..
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Това на доста автомобили ми се е случвало и най-често правилният отговор е гарнитурата на главата. Иначе има и случаи (това само на хонда съм го виждал за сега) през всмукателния колектор минава водата в отделна 5-та дупчица и когато е сцепено между него и на 4-ти цилиндър рънъра влиза директно със сместа и си заминава. Но в този случай гореше 2-3 литра за 15-20 км.... друг вариант е да е радиаторчето на парното или тръбите към него. Надигни малко мокета от дясната страна (мисля) и погледни да не е мокро (ако не си личи и самия мокет да си е подгизнал
).
- niko86
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Можеш да решиш проблема със добавка за спиране на теч в охладителната система,аз лично преди няколко месеца на Пежото така направих и няма проблеми.Ако искаш пиши ми на скайп за повече информация.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”