блокирали предни колела-jetta

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

блокирали предни колела-jetta

Мнениеот boje » Пон 24 авг 2009 22:23

Здравейте колеги!днес ми се случи много неприятно.значи историята е следната:миналата седмица карах колата -jetta mk2 1,6 автоматик,EZ мотор, да ми сменат маншон на карето на предна лява гума,защото се чуваше шум като подавам газ.та смени го майстора,покарах си но не се промени нищо.вчера пак карах колата,и се чуваха сякакви звуци отпред при колелото(лявото)-когато давам газ се чуваше нещо като бучене,а когато пусна газта се чува нещо като стържене.и тръгвам неска от нас да я карам в един сервиз(чиито адрес намерих тук) и му звънкам на майстора,разбрахме се тръгнах.и на има няма 3 км от нас както си карам с около 40км/ч не повече,изведнъж се чу свистене на гуми и спрях все едно съм наковал спирачка до доли.късмет че зад мен не ме издъниха..та слизам гледам около 4 5 метра спирачен път,колата ни напред ни назад.викам си да не е нещо скоростите,но като минавам от N на D или R си сменя,оборотите малко падат,бучи колата но не помръдва нито сантиметър..та закарах в на познат сервиза колата с репатрак,и остана да я види.дайте идеи от какво може да е :( мерси предварително

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Re: блокирали предни колела-jetta

Мнениеот martin4o_mom4e » Пон 24 авг 2009 22:48

Колега да не е блокирал лагера на колелото или на колелата ( ама малко странно и 2 та едновремно ) ?

И 2 те предни гуми ли са ти блокирали ? - Ако да едвали са лагерите !

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Пон 24 авг 2009 22:55

и двете :( имаше 2 ленти спирачен път.в случая добре че и двете ,че ако беше само единия щях да се заърта в насрешното :(

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Пон 24 авг 2009 23:12

boje написа:и двете :( имаше 2 ленти спирачен път.в случая добре че и двете ,че ако беше само единия щях да се заърта в насрешното :(

Ахам еми колеги явно нещо по силовото предаване е дало фира .

Диф , скорости ....

Гофти работа . Дано е оправиш по - бързо ;)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 25 авг 2009 5:41

според мен са спирачките-задържали са

а като изключиш от скорост или с натиснат съединител пак ли са блокирали?

Потребителски аватар
Lion_Heart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lion_Heart » Вто 25 авг 2009 7:29

moimoimoi написа:според мен са спирачките-задържали са

а като изключиш от скорост или с натиснат съединител пак ли са блокирали?

Колегата пише,че колата е АВТОМАТИК!А колкото до проблема-нов диференциал...

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Вто 25 авг 2009 22:27

здравейте колеги.мерси на всички отзовали се.неска се чух с майстора,и естествено по закона на мърфи вчера след като я оставихме с репатрака към 12,той привечер решава да погледне кво е положението запалил я и тя е вървяла,но по негови думи не му харесвало как работи и трябвало да я види къде точно е проблема.според него е в скоростите,но като се замисля още преди 2 години един познат ми каза:имах едно време пасат б2 автоматик,и не сменях маслото на диференциала и после остана без масло и се прецака и така и не го оправях.та аз впоследствие забравих за това масло.. :oops: с майстора остана утре да се чуем.и да ви питам ако е диференцияла може ли да го сваля от стария ми голф (пак 1.6,пак EZ,пак автоматик ) който ударих,но е осукан иначе скорости и тн не са пострадали и седи за части,този диференциял и да се сложи на джетата ?и някой ако има инфо колко пари е нов да каже..лошото е че не знам колко ще му се занимава на майстора да сваля от едната ,та на другата :(

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Сря 26 авг 2009 21:35

колата пак си е при мен :( майстора каза че нямало грам масло в диференциала,та сипал и сега върви.обаче върви е доста силно казано:като давам газ бучи и като я пусна по инерция пак стърже,но се оказа че проблема не е в каретата а в скоростите :( тоя не можа да ми каже кво точно и е.вече сериозно се замислям да сложа кутията от голфа,но не знам как да я сваля щото май ще трябва да е на место в нас,и кой може да извърши трансплантацията :(моля хелп.или кажете кадърен майстор който да види джетуна :(

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 30 авг 2009 17:44

Ако я сваляш ти преди да развиеш кутията от мотора развий толумбата на автоматика за да не я изкараш ,че става лошо после! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”