бoбина или нещо друго
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бoбина или нещо друго
Колеги, проблема е следния още от взимането миналата година на колата имах проблеми при мокро време и особено когато минавам през дълбоки локви с гаснене на автомобила и трудно или невъзможно палене. Колата е голф3 1.4 моно АБД. смених капачка и свещи но пак имаше проблем. Гледах да не минавам през локви и да карам внимателно на мокро време и проблеми нямаше- предположението беше че бубината се мокри защото зад двеигателя има разстояние а от доло няма кора. Напоследък имам проблем с паленето (не много често) като запаля и работи няколко секунди и огасва после не иска да запали няколко минути или пали и гасне. След това по някое време запалва и вс е ок. Знам че тези модели бубината им е слабост и се чудя с каква да я сменя но дали е наистина тя и как и каде мога да я диагностицирам? Помагайте с идеи. Мисля си дали да не взема нова бубина, кабели защото са оригиналните май и свещи защото сложих champion и не знам колко са свестни. ЗА свещи мисля NGK кабели Beru но бубината каква и дали е тя проблема?
Последна промяна от vaskoto1 на Пет 10 юли 2009 8:17, променено общо 3 пъти.
Причина: бУбина, а? или нещо друго... може би буквар? все са с Б...
Причина: бУбина, а? или нещо друго... може би буквар? все са с Б...
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: бубина или нещо друго
Провери си бубината,че и аз имах същите проблеми с АБД-то
.Беше се пукнала точно от мястото където тръгва кабела за високото напрежение.Проблема с паленето може и да е от бензинова помпа.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като дам на контакт помпата си жужи и качва но друг интересен факт беше че на мокро като я намокря здраво през локвите и малко преди да огасне частично ми гаснеха цифрите на километража.
Ако ти гасне в движение и понякога има колебание в оборотите, пали безпроблемно на студен двигател, но неще на топъл се огледай за 'хол датчик' (от горчив опит)
- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
А дистрибутурната капа4ка мокри ли се? ако се мокри и имаш върху нея оригиналното 4ерно гумено покритие го махни и ще видиш какво е под него Влага .Аз така колко време се мъ4их.За кабелите по добре да ти ги проверят и тогава вземаи нови,че новите може да са по зле.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
капачката е нова и гуменото го няма но няма проблем по време на път проблема е ако не сум я карал примерно един ден и на третия пали гасне и така няколко пъти после запалва след малко и няма грижи караш ръчка6 върви. чудя се като проблема е само при палене на студен мотор какво е на топъл пали от 4етвърт.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега моля ти се пи6и какво е станало с твоя голф оправи ли го защото днес голфа не един приятел почна да прави същите мизерии пали гасни пали гасни ако си го оправил пи6и
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
а кабелита как са? като ги барне6 пере ли те тока?
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: бoбина или нещо друго
преди няколко дена си смених бубината взех си от евро 07 remco
и съм много доволен колата върви на 6 и проблеите ги няма вече и намокро и на сухо работи супер. Преди тази маневра обаче ходих на диагностика в Юве на симеоновско шосе зад А2 и там като я понамокриха малко и колата загина. Обясниха ми че е пробила като влезе влага дори и да не вали а времето е влажно нещата се скапват. Този компонент по принцип е слабо място на голфовете. и Така нова бубина за някаде към 80 кинта беше може и по-малко . Успех
и съм много доволен колата върви на 6 и проблеите ги няма вече и намокро и на сухо работи супер. Преди тази маневра обаче ходих на диагностика в Юве на симеоновско шосе зад А2 и там като я понамокриха малко и колата загина. Обясниха ми че е пробила като влезе влага дори и да не вали а времето е влажно нещата се скапват. Този компонент по принцип е слабо място на голфовете. и Така нова бубина за някаде към 80 кинта беше може и по-малко . Успех
Аз също съм притежател на 1.4 ABD , преди 2-3 часа колата си палеше и отведнъж спря да пали , взех една бобина от един приятел със Сеат Кордоба и колата ми веднага запали и сега утре явно бобина ще се купува тъй като вече отворен магазин по това време няма . Интересува ме долу горе какви пари е една нова бобина и има ли значение за какъв точно мотор да е ?
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма значение в магазините знаят каква е твоята само като им кажеш какъв е автомобила и мотора
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”