Климатроника спря Голф 3 1.6 1997 г.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dhdbg
Автомобил:
Двигател:

Климатроника спря Голф 3 1.6 1997 г.

Мнениеот dhdbg » Пет 07 май 2010 21:35

здравейте, Приятели. Понеже съм нов,а и повода е проблем, затова съм и тук честно да си кажа...:( Искам да попитам;
Някой знае ли защо климатроника ми спря да духа?? Имам в предвид включва се но не почва да духа голям проблем мисля . Благодаря Ви за помоща предварително...
ps: голфа е 3ка 1.6 края на 97а ????

Последна промяна от brabus на Пет 07 май 2010 21:46, променено общо 1 път.
Причина: Колега, тук пишем с малки букви. И още една молба. Малко по-подробни заглавия слагайте, за да работи лесно търсачката след време. Успах!

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатроника спря Голф 3 1.6 1997 г.

Мнениеот Iv0o0o0 » Пет 07 май 2010 23:05

липса на фреон

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 08 май 2010 0:22

Стига да е това, да се търси теч. А не направо пълнене.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 08 май 2010 11:02

Zlobomir написа:Стига да е това, да се търси теч. А не направо пълнене.

То без пълнене как ще се намери теча?
Отиваш на човек по климатиците, даваш парата и ремонтират/пълнят.
Закачат колата на машината, тя си изпразва системата, прави си тестовете, вакуум, налягане, пълнене, масло и т.н.

Потребителски аватар
shveda_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shveda_ » Съб 08 май 2010 11:31

Отиваш да ти напалнят климатика и ти слагат освен фреон маслко и оцветител.Караш някаде към 500км с работещ климатик и после отиваш в сервиза пак и с UV лампа гледат дали от някъде е избил оцветителя.До колкото съм запознат най-често пропуска идва от TRV-то.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 08 май 2010 20:33

shveda_ написа:Отиваш да ти напалнят климатика и ти слагат освен фреон маслко и оцветител.Караш някаде към 500км с работещ климатик и после отиваш в сервиза пак и с UV лампа гледат дали от някъде е избил оцветителя.До колкото съм запознат най-често пропуска идва от TRV-то.

Ми...не :Mr Green Fun Нали се сеащаш,че така ще го накарат (накараме) да си плати фреона два пъти...този,който е налят и изтекъл и този,който после след ремонта,ще се налее отново.Не че,аз или мой колега ще имаме нещо против ама... mhihi .
Принципно системата може да се надува с други газове като въздух или азот,като трябва да се внимава с наляганията,понеже много от майсторите на домашни климатици ги трескат на по 20-30 бара,без да се сетят,че изпарителя при колите е смятан максимум за около 15-тина бара и туко виж на 20-25 бара се чуе "прааас" и се разцепи на две :Mr Green Fun .Та на базата на бързината на изпускането на газа,се съди за това какъв е теча - дали е сериозен (може и да си се чува как съска :P ) или не е.Ако е серозен се чува и става ясно какво е.Ако не е сериозен се започва с преглед на радиатора отпред,тръбите,маркучите,компресора,ТРВ-то и т.н.Разбира се за целта,колата се разковава за да се вижда всичко ( предня броня,всякакви кори и други пречещи неща ).
Най-често VW текат или от предния радиатор,или от компресора или от ТРВ-то.Доста по-рядко от изпарителя или маркучите. Също така се преглеждат и самите дюзи дали пък не тече от тях,понеже не са един и два климатиците,които си изтичат през дюзите и оцветител няма никъде mhihi
Принципно не винаги тече оцветителя понеже той избива заедно с маслото,а някои теочве са гадни и течеа само фреона (различна плътност) и оцветител няма,а и фреон няма :drinking:
И сега по темата -> колегата не е казал какво точно не "започва да си духа" понеже може и вентилатора да не вее въобще.
Иначе може и да си има фреон и да се е скапал датчик,релето за компресора,самия контролер за климатроника и не на последно място изгниващите куплунзи на датчика за налягането на фреона (долу са в дясно под бронята и ги кисне вода,кал и т.н. и т.н.).
Та...не е зле колегата да каже малко по-разбираемо за какво иде реч - дали вентилатора не вее,дали не вее студено,въобще какво се случва с този климатроник,за да мога аз илинякой друг колега да му помогне адекватно ;)

dhdbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dhdbg » Нед 09 май 2010 16:34

Здравейте Виждам че наистина имало кой да помогне:)благодаря Ви. По въпросния климатроник искам да кажа че като завъртя стартера преди дисплея на климатроника мигаше 3-4 пъти и се включваше, а сега не тръгва да духа въобще няма никои нито на "auto" нито на "econ" не духа , а пък и скоро го взех тоя ваген. Мисля че по добро обеснение от това не мога да дам:) не тръгва да духа , а между другото не духа и студено както трябва по-прицип това е засега.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 09 май 2010 19:47

А провери ли му бушона? Лошото е, че едва ли е изгорял без причина, постави бушон със СЪЩИЯ ампераж и при повторно изгаряне ще го мислим.

dhdbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dhdbg » Нед 09 май 2010 21:04

МИсля че няма да е от там:( понеже преди малко се вкл, сега пак не работи:((

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 09 май 2010 22:14

Напротив, може да е лош контакт някъде в инсталацията. Много е гадно. :cry:

dhdbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dhdbg » Пон 10 май 2010 16:24

:| ок проверява се сега:)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”