защо ми изчезват спирачките...?
-
- Автомобил:
- Двигател:
защо ми изчезват спирачките...?
имам следния проблем. когато колата ми е натоварена или когато имитирам кантара че колата ми е натоварена макар и празна спирачкитеми изчезват. е има но малко, педала потъва а при напомпване не се вдига. когато върна кантара в нормално положение или ако е натоварена и е разтоваря спирачите се оправчт смисъл предните си блокират педала е горе високо хваща както трябва да си е. системата е обезвъздушена, накладки има челюсти също,ръчната е натегната хваща на 3-4зъб луфта на челюстите е обран, какво може да е? или кантара или помпата е! всичко по системата е ок ама е само тва 4е сирачката ми изчезва даже и предните колела не могат да блокират. по маистори не искам да ходя е ако се наложи ще ходя, ако има нещо за отремонтиране мога да го направя но не искам сега напразно да свалям кантара да сменям помпа , понеже някои ако е имал същия проблем или има някви логи4ни предложения да предлага маисторите знаят е пове4ето де знаят само с пари да те набутват. помагаите колеги-благодаря предварително
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: защо ми изчезват спирачките...?
Щом като с напомпване идват спирачките трябва да е в помпата пробелема 

-
- Автомобил:
- Двигател:
не не колага когато помпя не идва спира4ката само като е разтоваря примерно икогато вурна кантар4ето в нормално положение си идват спирачките
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега според мен не са ти регулирани задните 4елиусти. да не би да им убира6 луфта от ръ4кюната спира4ка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
луфта е обран отръчната немога да го обирам повече понеже почва да задържат задните накладки. някакуж друг пролем има не знам какжи са симптомите на прецакано кантарче но предполагам че е кантарче или помпа 2рия круг за задните понейе имам феродо жсичко е ОК"
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:прецакано кантарче ... предполагам че е кантарче

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Колега първо регулираи 4елюстите и после ръ4ната
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега ще извиняваш ама може ли да ми обясниш как става това понежв в друга тема друг колега ми беше писал че имало някакви конусчета свалих барабана ама немога да разбера от къде става това нещо снимка ако имаш да покажеш ще съм ти много благодарен пък имам един приятел бачкаше по автосервизи ама сега е в чужбина приказвах с него и ми каза че на моя модел се е били регулирали само от ръчнатаgolf_III_2e написа:Колега първо регулираи 4елюстите и после ръ4ната
и понеже много отдавна не си ги отварял тзи механизми , те са ръждясали , заклинили и т.н. Наричат се устройство за автоматично регулиране на разстоянието на челюстите към барабана.наистина има едно конусче което се придърпва от една вертикална пружина и действа и регулира само когато се задейства паркинг спирачката (ръчната)почистващ добре , раздвижваш и си ОК!
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги значи днеска се заимавах с тези конусета те си деистваха разбрах къде са и как деистват. обират си луфта наблудавах го как става. но като поставя кантара в положение на натоварена ми се влошават спирачките покарах малко газ спира4ка газ спира4ка загряват барабаните но педал потъва не хващат добре не я усещам да спира добре предлагаите нещо друго какво може да е
не съм чел достатъчно добре първия пост ,за което се извинявам!проблемът го виждам само във помпата!остави го регулатора на налягане в задните колела(кантара)
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
...и след като си набил достатъчно пари и нерви и нищо не е станало-прочети какво ти писах по горе и обърни внимание на кантара.

-
- Автомобил:
- Двигател:
видях какво си писал колега 4ета вси4ко ама да го изолирам ли тоя кантар и с какво да свалям марку4а да го карам на стругар да ми изработва нипели или има друг на4ин. не продават ли някжи марку4и с вътре6ни резби за изолране на кантара . пари не съм хвърлял ама време и нерви доста балагодаря многго за мненията ви когато отстраня проблема ще пиша от какво еа и друго някои знае ли колко мм е са тези болт4ета на медните марку4и дето се навиват на кантараvaskoto1 написа:...и след като си набил достатъчно пари и нерви и нищо не е станало-прочети какво ти писах по горе и обърни внимание на кантара.![]()
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
маркучи за заден мост.
те са с 2 женски резби.
можеш да го изолираш, но аз те съветвам да го свалиш и да го профилактираш, доколкото е възможно. не да го шунтираш изобщо.
раздвижи регулиращия болт.
промий с нещо и се увери че пропуска и задържа както трябва да прави.
после го монтирай обратно и обезвъздуши внимателно, като кантара да бъде в напълно отворено състояние (имитираш натоварена кола-клекнал заден мост).
след това пробвай как спира и регулирай усилието към задните спирачки.
не пропускай правилното регулиране на жилата за ръчната от купето. натягат се до положение, в което колелото почва вече леко да задържа и се охлабват докато почне пак да се върти свободно. ръчната трябва да мъртвило до 4тия зъб.
ако не е-смени накладките.
ако не помогне-смени барабаните.
след правилно действащ кантар, правилно регулирана и функционираща ръчна-не би трябвало да има проблем.
не е помпа.
те са с 2 женски резби.
можеш да го изолираш, но аз те съветвам да го свалиш и да го профилактираш, доколкото е възможно. не да го шунтираш изобщо.
раздвижи регулиращия болт.
промий с нещо и се увери че пропуска и задържа както трябва да прави.
после го монтирай обратно и обезвъздуши внимателно, като кантара да бъде в напълно отворено състояние (имитираш натоварена кола-клекнал заден мост).
след това пробвай как спира и регулирай усилието към задните спирачки.
не пропускай правилното регулиране на жилата за ръчната от купето. натягат се до положение, в което колелото почва вече леко да задържа и се охлабват докато почне пак да се върти свободно. ръчната трябва да мъртвило до 4тия зъб.
ако не е-смени накладките.
ако не помогне-смени барабаните.
след правилно действащ кантар, правилно регулирана и функционираща ръчна-не би трябвало да има проблем.
не е помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колега .довечера към 5 6 4аса ще се занимавам с това и ще пиша за резултата ина4е 4елюстите имат към ами де да знам колко милиметра ама има мисля 4е към 4-5мм има феродо пък барабана няма голям ръб малък ръб има. благодаря много
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”