Голф 3 нещо се прецака,не може да запали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
terry
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 нещо се прецака,не може да запали

Мнениеот terry » Вто 14 юли 2009 17:56

Здравеите ,търсех доста с търсачката в форома но не намерих точно моя проблем,значи днес както си карах Голфчето ми (голф3 1.6 ;101к 96 год бензин)и изгасих колата преди да е спряла напълно ,колата измина още 5-10 метра от набраната енерция и после нещо съм завартял и сам дал на контакт,така един час мохбет с едни приятели правихме,и като реших да запаля :? ,не можах,само стрелките на скоростомера и оборотомера треперят и се чува някаде от таблото нещо като стъргане,и препукжане от някакво реле,не е от акомолатора тои е нов.пробавах още няколко пъти,никакъв резултат. :? някои ако му се е случвало или пък знае от каде идва проблема,много,ще ми помогне ,защото точно тези дни колата ми трябва много :banghead:

gichogt
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 нещо се прецака,не може да запали

Мнениеот gichogt » Вто 14 юли 2009 18:44

terry написа:Здравеите ,търсех доста с търсачката в форома но не намерих точно моя проблем,значи днес както си карах Голфчето ми (голф3 1.6 ;101к 96 год бензин)и изгасих колата преди да е спряла напълно ,колата измина още 5-10 метра от набраната енерция и после нещо съм завартял и сам дал на контакт,така един час мохбет с едни приятели правихме,и като реших да запаля :? ,не можах,само стрелките на скоростомера и оборотомера треперят и се чува някаде от таблото нещо като стъргане,и препукжане от някакво реле,не е от акомолатора тои е нов.пробавах още няколко пъти,никакъв резултат. :? някои ако му се е случвало или пък знае от каде идва проблема,много,ще ми помогне ,защото точно тези дни колата ми трябва много :banghead:

Здравеи колега.И ас имах този проблем и се оказа паднал акомулатор,понеже бях забравил CD-то включено заедно сас стапалото и на сутрината при завартене да паля се чуваше някакво жужене под таблото.Надявам се да сам помогнал.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 14 юли 2009 18:59

Абе вие като по филмите с тоя акумолатор :D варти ли стартера или не,провери ли от кабела на високото на бобината/тоя към делкото/ има ли ток,а бензиновата помпа чува ли се а имобилаизер имали.Елимимираи нещата едно по едно и сподели с нас.

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Вто 14 юли 2009 19:54

Щом е стояла на контакт,аз залагам на бобина,новите май бяха към 70лв, ама са тотални боклуци,оригиналните са сила, ама бобина 2ра ръка-НЕ(личен опит).

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peleto861022 » Вто 14 юли 2009 23:38

значи пич ако не се варти стартера авно е паднал акомолатора колко ампера е може да е слаб и да пада бързо един час на контакт не е малко аз еди пат бях забравил габаритите включени и после като исках да запаля на няма никой вкъщи само светят лампите и не може да забарти стартера . и така смених акомолатора със стария му ( този беше само временно ) и засега не е падал . пробваи да го заредиш и тогава виж кво ше стане .и да пишеш ако си решил проблема от какво е било .

terry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terry » Чет 16 юли 2009 17:52

беше паднал акумолатор,дърпахме ,бутахме ,нема палене ,и вече мислех че е бубина или бензинова помпа и отивам в сервиза и маистора ми вика :паднал ти е акумолатора пич,нема грам ток ,нема да запали нито с бутане нито с дърпане и го зареди и си карам цял ден,само че забелязах,че лампичката за аирбега от ляво на копчето за фарове свети постояно,а преди като дам на контакт и след 3-4 секунди гаснеше,на какво ли се далйи това

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Пон 20 юли 2009 15:41

Халоу :D

Това понякога се случва ако има натрупани грешки.
Пробвай да откачиш акумулатора и ако не помогне - ще се наложи да ходиш на даигностика :(

Усшех!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 20 юли 2009 17:30

Тоз е модерен....не става с махане на акумуто...

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пон 20 юли 2009 17:37

chefito написа:Тоз е модерен....не става с махане на акумуто...

Мда, на по-новите Голфета тоя трик не върши работа. Само с диагностика се оправят проблемите. :wink:

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Вто 21 юли 2009 15:22

Да знам че е модерен.... но за някои грешки помага ... :shock

Нека да пробва това е най - лесното с което може да се започне :)

Ако не ще се ходи на диагностика

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”