Здравеите колеги какво се случи от както си зех колата от начало беше с кастрол мисля че 15в 40 и искарах 15 хил километра без да мрудне а сега от преди нова година наи много и да сам минал 4 хил километра наи много казвам заштото километража малко се прецаква от време на време и неска ми светва това иконката за маслот и вадя пръчката и гледам че има долу горе обаче не е покрита цялата пручка и тази иконка светва като например ряско набера до към 4 хил оборота и като изгася колата не свети много ми е странно гарнитура сменях дали тея дето я праиха нещто са оставили не затегнато и аз незнам
а сегащното масло е mannol 10 в 40 такова ми препоручаха и искарвало 10 хил километра колата сега е на 134 някаде а трябва да се сменя и на 139 хиляди но пак казвам наи много да сам минал 4 хил километра благодаря предварително
Масло ...... за голф 4
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло ...... за голф 4
колата маи не харесва новото масло което са и сложели. Смени го с друго.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
те 4-те нямаха ли датчик за ниско ниво и при ускорение за се лъже
другата възможност е наистина да е ниско нивото и да не го проверяваш както би следвало.
ето пример да не си прави човек опити да такова дявола
,
слагайте само маркови опигинални консумативи

другата възможност е наистина да е ниско нивото и да не го проверяваш както би следвало.
ето пример да не си прави човек опити да такова дявола

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега,двигателя бензин или дизел ти е ?
А кой точно-поне обема и конете напиши...
А кой точно-поне обема и конете напиши...

- dondidan
- Автомобил:
- Двигател:
еми бензин е 1.6 ср 101 коня
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж си масленият филтър, менте е!
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги за да не правя нова тема ще пиша тука. Та след 1000 км ще трябва да сменям маслото на колата Голф 4 1.8Т (AGU) 163 000. Когато е взех и смених консумативите сложих някакво немско за турбинирани двигатели 10W-40. Колата си мина 9000км без проблем нивото на щеката не е мръднало.
Няма теч няма избивка. Та въпроса ми е отново ли да си сложа същото или 5W-30.
Също така искам да ми препоръчате и хубава марка масла. Чакам предложения.
п.с. Извинявам се на dondidan че му ползвам темата

- ace_ventura
- Автомобил:
- Двигател:
marchq написа:Колеги за да не правя нова тема ще пиша тука. Та след 1000 км ще трябва да сменям маслото на колата Голф 4 1.8Т (AGU) 163 000. Когато е взех и смених консумативите сложих някакво немско за турбинирани двигатели 10W-40. Колата си мина 9000км без проблем нивото на щеката не е мръднало.Няма теч няма избивка. Та въпроса ми е отново ли да си сложа същото или 5W-30.
![]()
Щом на колата и харесва старото масло, не го харчи и няма проблеми, сложи си пак от него. Аз поне така бих постъпил. Щом едно нещо си работи, не го барникам...

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
ace_ventura написа:marchq написа:Колеги за да не правя нова тема ще пиша тука. Та след 1000 км ще трябва да сменям маслото на колата Голф 4 1.8Т (AGU) 163 000. Когато е взех и смених консумативите сложих някакво немско за турбинирани двигатели 10W-40. Колата си мина 9000км без проблем нивото на щеката не е мръднало.Няма теч няма избивка. Та въпроса ми е отново ли да си сложа същото или 5W-30.
![]()
Щом на колата и харесва старото масло, не го харчи и няма проблеми, сложи си пак от него. Аз поне така бих постъпил. Щом едно нещо си работи, не го барникам...
+1, но ако я ръчкаш зверски постоянно, по-добре пълната синтетика
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dondidan написа:Здравеите колеги какво се случи от както си зех колата от начало беше с кастрол мисля че 15в 40 и искарах 15 хил километра без да мрудне а сега от преди нова година наи много и да сам минал 4 хил километра наи много казвам заштото километража малко се прецаква от време на време и неска ми светва това иконката за маслот и вадя пръчката и гледам че има долу горе обаче не е покрита цялата пручка и тази иконка светва като например ряско набера до към 4 хил оборота и като изгася колата не свети много ми е странно гарнитура сменях дали тея дето я праиха нещто са оставили не затегнато и аз незнам
а сегащното масло е mannol 10 в 40 такова ми препоручаха и искарвало 10 хил километра колата сега е на 134 някаде а трябва да се сменя и на 139 хиляди но пак казвам наи много да сам минал 4 хил километра благодаря предварително
Веднъж мине ли се от синтетика >>>>>>>> полу сиснтетика >>>>>>>>> минерално масло връщане назад няма.
Тоест за твоя случай няма как да минеш от гъстото на рядкото и да не ти харчи.
Ако някой кара с 5W40 и си сложи 10W40 ей така за едни 8-9000 километра и след това като си сложи пак 5W40 и ядец почва да гори масалце. Ами нормално

Burner_inc написа:ace_ventura написа:marchq написа:Колеги за да не правя нова тема ще пиша тука. Та след 1000 км ще трябва да сменям маслото на колата Голф 4 1.8Т (AGU) 163 000. Когато е взех и смених консумативите сложих някакво немско за турбинирани двигатели 10W-40. Колата си мина 9000км без проблем нивото на щеката не е мръднало.Няма теч няма избивка. Та въпроса ми е отново ли да си сложа същото или 5W-30.
![]()
+1, но ако я ръчкаш зверски постоянно, по-добре пълната синтетика
Цък НЕ! Kарай с 10W40 (сложиш ли 5w30 и след 1 месец ще пишеш тук как ти харчи масло пък преди е било ок)
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Добре колеги благодаря значи трябва да се насоча към друга марка просто искам маслото ми е да марково. Моето беше немско мисля че марката беше Dparts в една синя туба с намалението ми излезе към 45-50лв 4 литра но не бях го чувал.В интернет не намирам нищо за него (от Даскаловкар го взех). Старата ми кола (VW Polo 95) също го карах с такова масло и нямаше проблеми. А да ми препоръчате хубаво масло 10W40?
Колега dondidan, съдба е че караме едни и същи коли с теб.
Аз моя /1,6SR AKL 99г./ го карам с Q8 пълна синтетика(купих го от авточасти Косер). И не съм го чул да се оплаква. Не го и гори за сега, изминал съм около 5 хил. км от смяната му.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
castrol magnatec 10W40
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Мотул 5W40..
Скъпо е,ама е качествено...
Сменя се на 15000 км...
Скъпо е,ама е качествено...
Сменя се на 15000 км...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега препоръчвам ти ADDINOL DRIVE POWER 10W40-VW norm 500.00/SL/SJ.Маслото е немско оригинално и най-важното много качествено.Само за бензинови двигатели на VW,SKODA,AUDI,SEAT.Туба 4л.-55лв.Карам две Полота с това масло вече по 2 смени и не бих го заменил за друго-поне за сега.Едното Поло е учебно-ти си прави изводите сам!Другото Поло е със същия двигател като твоя-1,6 101к.с.AFT!Сега в момента добрите масла не са от гамата на известните!Затова са добри!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”