Кора на тавана
- asskoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кора на тавана
Моля ви кажете как да си сменя кората на тавана без да счупвам някоя щипка,кората или там каквото и да е.трудно ли става и понеже ще сменям и задните кори които вървят по задните колони и за тях да ми кажете. 

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кора на тавана
assko написа:Моля ви кажете как да си сменя кората на тавана без да счупвам някоя щипка,кората или там каквото и да е.трудно ли става и понеже ще сменям и задните кори които вървят по задните колони и за тях да ми кажете.
За задните кори мога да ти кажа, развиваш винта, после остава само на щифтове, дърпаш по усет

- asskoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кора на тавана
NovobranecGT написа:assko написа:Моля ви кажете как да си сменя кората на тавана без да счупвам някоя щипка,кората или там каквото и да е.трудно ли става и понеже ще сменям и задните кори които вървят по задните колони и за тях да ми кажете.
За задните кори мога да ти кажа, развиваш винта, после остава само на щифтове, дърпаш по усетЩифтовете май бяха по 3 на кора, а на лайсната горе са поне 6.Нема да се плУашиш, трябва да си голям дебил, за да ги счупиш
За кората на тавана не съм 100% сигурен дали се държи само на тези щифтове които са по осевата линия на тавана и уплътненията на вратите.Нека който е свалял да каже
а има едни капачки кадето по принцип седи там задния колан....те кво се прават?
Добре тогава: Сваляш пластмасата от страничните колони на вратите, развиват се 3 винта, като освободи пластмасата се откриват по един винт на пластмасите, които отиват до горе (съответно за предния и задния прозорец).В горната част има пак по 1 винт, по дължината на пластмасите са само щипки - вадят се с леко дърпане ( не се чупят лесно). Щипките по средната колона са под ъгъл към стъклото! Това се отнася за двете дълги страни , лява и дясна. Като отвориш задната врата отгоре има една пласмаса. закачена е с 5 щипки. Като се освободи кората се вади назад през задната врата. с нея много внимаваш че се чупи като вафла. Забравих - сваляш сенниците и дръжките отгоре.
При откачването на сраничните пласмаси се отпускат апаратите за коланите - при сглобяването трябва да ги наместиш правилно.
само свалянето на мене ми отне около 1 час. Това е, за което се сещам.
При откачването на сраничните пласмаси се отпускат апаратите за коланите - при сглобяването трябва да ги наместиш правилно.
само свалянето на мене ми отне около 1 час. Това е, за което се сещам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”