губи антифриз
- noks81
- Автомобил:
- Двигател:
губи антифриз
Здравейте колеги,от доста време ми се губи антифриз докато стигне едно положение на половин литър от минимума доливам и пак до това положение застава(за 3-4 дни) и повече не се губи няма видими течове от някъде.Ходих на майстор каза че е нормално но все пак?От ауспиха ми излиза малко течност от там може ли да е?Видях че има такъв въпрос във форума но не намерих отговор.голф 3 ABD имам газово.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: губи антифриз
аз имам 1.9 ТДИ и при мен е така застава си на едно положение и не мърда колкото и да доливам пак си седи толкова това от ауспуха е нормално конденз е това ако ти го гори ще пуши синявица
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Възможностите за губене на антифриз повярвай много са. Така както ти го обясняваш може да е най-лошото впрочем спукана глава (но да не дава господ). Може да ти е от водната помпа ако ти е натегнат ремъка много водната помпа може да приплъзва и от там (незнам точно как става) да ти губи вода (това се случи с на шефката Алмерата).
А да и има доста писано спрецялно за загубата на антифриз.
А да и има доста писано спрецялно за загубата на антифриз.

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Fripon_X написа: Може да ти е от водната помпа ако ти е натегнат ремъка много водната помпа може да приплъзва
Иначе и аз си мисля,че е най-лошото.Спукана глава или гарнитура.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosen79 написа:Fripon_X написа: Може да ти е от водната помпа ако ти е натегнат ремъка много водната помпа може да приплъзва
При пренатегнат ремък да приплъзва?Колега,да не си искал да кажеш,че ремъка може да е хлабав?
Иначе и аз си мисля,че е най-лошото.Спукана глава или гарнитура.
пич мани ги тез разбирачи неми е ясно как от натегнат или хлабав ремък ще губи вода ако е хлабав ще свири ремъка ако е много натегнат ще счупилопатка водната помпа и няма да върти ама няма и да гуми антифриз и кажи на твойта шефка да смени сервиза щом майсторите това са казали като причина
- noks81
- Автомобил:
- Двигател:
интересното е защо го губи до определено положение и после спира ако е главата няма ли да изчезва повече.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
noks81 написа:интересното е защо го губи до определено положение и после спира ако е главата няма ли да изчезва повече.
ако е глава или гърнитура ще надува а не си казал дали ти надува системата
- noks81
- Автомобил:
- Двигател:
не колата не загрява и не надува в смисъл като загрее малко се покачва нивото на антифриза стига до минимума но мисля че е нормално,днес забелязах че нивото на маслото ми е покачено с около 1-2мм,но може и да е от наклона не знам.Ако смесва антифриза с маслото пукната глава ли ще е или гарнитура как да разбера?Ако карам така могат ли да се получат усложнения.Направо ми писна всеки месец хвърлям по 100лв за тая кола.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”