Въпрос за климатик
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за климатик
Здравейте, колеги. Въпросът ми е следният: Голфът ми е Г3 ГТИ 2.0 96г. с климатик. Както знаете ако навън не е невероятна жега от климатика много яко се истива. До колкото знам при кличатрониците температурата се получава като смесват фреона с топъл въздух от двигателя. Вчера го пробвах намоята като пуснах климатика и леко парното, получи се приятно. Въпросът ми е ако го правя това вреди ли на някоя система - мотор, клима, нещо друго? Мерси предварително. 

- Ventci_abf
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за климатик
Не само,че не вреди-ами има дори положителен ефект:в тези летни горещи дни по този начин спомагаш за охлаждането на мотора,най вече в задръстванията-и по рядко ще ти се включва и перката на радиатора.Поздрави
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега,
това за смесване на фреон с топъл въздух е пълна измислица. Фреона се движи от компресора в херметически затворена инсталация и няма как да го смесиш с топъл въздух.Относно опасността от настиване можеш да си регулираш охлаждането с ключа на степените на вентилатора в купето 1, 2, 3 и 4. Ако завъртиш и средната врътка "топло - студено" в посока на дясно /червената точка / ще смесиш студен и топъл въздух към купето.
Дали си струва да го правиш е друг въпрос.
това за смесване на фреон с топъл въздух е пълна измислица. Фреона се движи от компресора в херметически затворена инсталация и няма как да го смесиш с топъл въздух.Относно опасността от настиване можеш да си регулираш охлаждането с ключа на степените на вентилатора в купето 1, 2, 3 и 4. Ако завъртиш и средната врътка "топло - студено" в посока на дясно /червената точка / ще смесиш студен и топъл въздух към купето.
Дали си струва да го правиш е друг въпрос.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко имах превид, че се смесват топлата и студената струя, не фреона и въздуха
МАй съм ги объркал. Ставаше въпрос, че лесно настивам, а и температурната разлика е голяма отвън и отвътре, та като изляза и вляза няколко пъти ще съм фанал ангина. Идеята ми е за регулация на температурата в купето. Мерси 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък правя друго.Не смесвам топъл и студен въздух защото работата на компресора се обезмисля до някъде.Пускам да охлажда предния прозорец по този начин таблото за около 5 мин.Като се охлади просто го намалявам на 1-ва степен.Тогава компресора не работи постоянно което води до някаква икономия.А и като духа на предния прозорец струята не отива директно във вас което ви предпазва от настинка.Но иначе това за дълъг път е доста добро 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”