Как да сваля тапицерията на задните врати на Г3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да сваля тапицерията на задните врати на Г3?

Мнениеот burkov2 » Вто 21 юли 2009 21:30

Здравейте колеги! От много време ме мъчи една вдлъбнатина в задна дясна врата щото някой *** ***** явно я е ритал.. Идеята ми е че не искам да блъскам супер яко с кит а някак да сваля тапицерията и да я чукна отвътре ламарината за да сведа кита до минимум пък и да смажа механизма за прозореца че едвам върви.

Би ли могъл някой да ми каже как по-внимателно мога да сваля тапицерията че ме е страх някоя щипка да не прецакам и.. а бе просто с напъване едва ли става. Благодаря ви предварително!

П.п. Моля ако преценят модераторите да преместят темата в друг раздел ако е необходимо защото не мога да преценя кой е най-подходящия

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да сваля тапицерията на задните врати на Г3?

Мнениеот mania » Вто 21 юли 2009 22:07

За да свалиш тапицерията първо отваряш дръжката, която хващаи за да затвориш. Вътре има два винта, ще ти трябва по-дълга отвертка. После хващаш отдолу и дърпаш, ако са ти здрави щипките с отвертка. Дърпаш и ги откопчаваш (шансът да ги счупиш е голям, но една щипка ти е 1.60 лв, а и не е задължително д аса ти всичките. После имаш няколко метални скоби, които държат горната част на кората към вратата. С отвертка се натискат и пускат. Изключително елементарно е, успех ;)
Относно вратата внимавай с натискането. Веднъж при подобна операция изкъртиха през пантата вратата на едно тико. Верно нашите са по-здарви от тико, но го имай предвид.

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как да сваля тапицерията на задните врати на Г3?

Мнениеот burkov2 » Вто 21 юли 2009 22:25

Благодаря много за изчерпателния отговор ! Възнамерявам на затворена врата да бутам ламарините :)

Моля модераторите да заключат темата!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”