смяна на двигател
- stanio_89
- Автомобил:
- Двигател:
смяна на двигател
здр колеги искам да сменя на мойто голф двигателя то е 1.8 абс мотора ноо намерих един маи пак 1.8 аам дали сще можи да стани що то на новия мотор аам е с по др искускателни колектори и вскукателните и те са различки и маховика вапроса ми дали ще мога да прехвърля от авс мотора моно инжекцията като стои моя комп колекторите маховика ако може даите малко савет какво да правя
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: смяна на двигател
всичко ще стане само че ,за какво искаш да му сложиш по слаб мотор AAM е 75 магарета и според мен няма смисъл 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
stanio_89 написа:...ако може даите малко савет какво да правя
Не се занимавай с глупости, както е писал и колегата - смисъл никакъв

Търкаляй АBS-a и

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Вие пък не се занимавай
ами ако му е пукнат блока и има под ръка ААМ?
Колега каква е причината да искаш да смениш двигателя?

- stanio_89
- Автомобил:
- Двигател:
колеги има смисъл щото АБС мотора ми е приебан нат 3000 оборота тропа смянах основни и биелни лагери и пак трака и ми испадна ААМ мотор
- kabelista
- Автомобил: Skoda Octavia RS
- Двигател: AUQ
Разликите са минимални между двата двигателя и всичко между тях е взаимозаменяемо 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Pavcho2 написа:Вие пък не се занимавайами ако му е пукнат блока и има под ръка ААМ?
stanio_89 написа:колеги има смисъл щото АБС мотора ми е приебан нат 3000 оборота тропа смянах основни и биелни лагери и пак трака и ми испадна ААМ мотор
E, колегата не сподели тея подробности в първия пост, нормално всеки без да знае евентуалната причина за смяната да го посъветва да не се занимава

В случая, успех в начинанието от мен

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Ще пасне, но изпускателните колектори на ААМ са с по-малък диаметър на фланеца в долната част.
Не е проблем да ползваш главата на твоя двигател ако е здрава и да ползваш твоите си изпускателни колектори.
Ако ще сменяш главата пак не е проблем да ползваш твоите си изпускателни колектори.
Всичко останало е взаимозаменяемо.
Можеш да сложиш разпределителния вал от АБС двигателя на новия (ААМ) и ще имаш малко по-голяма мощност във високите обороти.
Не е проблем да ползваш главата на твоя двигател ако е здрава и да ползваш твоите си изпускателни колектори.
Ако ще сменяш главата пак не е проблем да ползваш твоите си изпускателни колектори.
Всичко останало е взаимозаменяемо.
Можеш да сложиш разпределителния вал от АБС двигателя на новия (ААМ) и ще имаш малко по-голяма мощност във високите обороти.
- stanio_89
- Автомобил:
- Двигател:
колеги преди малко го запалихме двигателя утре оставя да зема испускателната траба да отрежа моита и да постава оргиналната на ААМ мотора и да чуем как работи на тихо а на абс мотора за сега ше стои yнас пак ще видя какво ще правя с него се пак мерсии колегии 

- stanio_89
- Автомобил:
- Двигател:
колеги за сега вс е наред варви си мн доволно даже се учудвам за 75 коня варка дали че компа и инжекцията са от абс мотора нз и аз но супер е
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Сори за спама - трийте ако решите.
Евалата, че си успял да се примириш с даун грейда в името на вървежа - аз полудявам само при мисълта, че с тез дърти коли колкото и да са добри ,такова нещо може да ми се случи (дано никога) - успех и безаварийно.
Евалата, че си успял да се примириш с даун грейда в името на вървежа - аз полудявам само при мисълта, че с тез дърти коли колкото и да са добри ,такова нещо може да ми се случи (дано никога) - успех и безаварийно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”